آغاز فعالیت سندباکس بانک مرکزی از پایان تیرماه ۱۴۰۰
مدیر پروژه سندباکس بانک مرکزی وعده داد که این سندباکس از پایان تیرماه فعالیت خود را آغاز کند. در صورت آغاز فعالیت این سندباکس بانک مرکزی این دومین تنظیم گر بخشی پس از سندباکس بازار سرمایهاست که بهصورت رسمی فعالیت خود را آغاز میکند.
دی ماه سال گذشته بانک مرکزی اعلام کرد با همکاری شرکت شاپرک اولین پذیرش کسبوکارهای فینتکی را در سندباکس خود تا بهار ۱۴۰۰ کلید میزند؛ اما در بهار ۱۴۰۰ سندباکس بانک مرکزی راهاندازی نشد و تشکیل نشدن این سندباکس هم سبب شد تا بسیاری از طرحهای حوزه رمزارزی نیز معطل بمانند. حالا مدیرپروژه سندباکس بانک مرکزی از آغاز به کار سندباکس بانک مرکزی تا پایان تیرماه خبر میدهد.
علیرضا امیری در نشست کلاب هاوس «سندباکس؛راهکار جایگزین مجوز برای مدلهای تجاری جدید» با بیان اینکه کارهای عملیاتی سندباکس بانک مرکزی به پایان رسیده است، گفت: «تا پایان تیرماه سعی میکنیم سندباکس بانک مرکزی را راهاندازی کنیم تا به تعهدی که داشتیم، عمل کنیم. ضمن اینکه خیلی استقبال میکنیم تا با همکارانی که در این حوزهها فعالیت میکنند، ارتباط برقرار کنیم و از تجربهها آنها بهره بگیریم.»
علی عبدالهی،رئیس کارگروه مدیریت یکپارچه و هماهنگی میان محیطهای آزمون در این جلسه هم درمورد سندباکس بانک مرکزی با اشاره به اینکه بانک مرکزی باید مدارک و مستندات خود درمورد سندباکس را در سامانه ایران تما بارگزاری کند، گفت: «ما باید بررسی کنیم که الزامات لازم را رعایت کردند یا نه. به عنوان مثال یکی از الزامات کارگروه این است که حتما نماینده بخش خصوصی و ذینفعان مختلف باید در شورای راهبری سندباکس حضور داشته باشند. نباید تنظیمگر بخشی سندباکسی راهاندازی کند و تنها خودش طرحها را بررسی و رد و تایید کند.»
او ادامه داد: «وظیفه ما در کارگروه به عنوان فراسندباکس بررسی سندباکسهای تنظیمگر بخشی است. البته طرحهایی هم که در سایت ثبت میشوند هم بررسی و به تنظیمگر بخشی ارسال میکنیم.اگر شکایت و اعتراضی در محیط سندباکس وجود داشت،در کارگروه به این طرح شکایت رسیدگی میشود.»
ندا بشیری، مدیر ابزارهای نوین مالی فرابورس ایران با ابزار خرسندی از راهاندازی سندباکس بانک مرکزی از امکان همکاری سندباکس بازار سرمایه و سندباکس بانک مرکزی در آینده گفت و در این مورد توضیح داد: «گاهی بازار سرمایه یا بازار پولی با چالشهایی مواجه شدهاند. این موضوع به این خاطر است که این بازارها به صورت جزیرهای عمل کردند و هرکدام فعالیت خود را به صورت مجزا داشتند. در حالیکه در تمام دنیا یک حلقهای این دو بازار را به هم وصل میکند.»
او ادامه داد: «من فکر میکنم برای موفق شدن طرحهای جدیدی که در سندباکس مطرح میشوند، این همکاری لازم است. به این صورت که یا یک نفر از سندباکس بازار سرمایه در سندباکس بانک مرکزی حضور داشته باشد یا برعکس یا این سندباکسها با هم جلسات مشترک داشته باشند.» به گفته بشیری فرابورس آماده است تا در صورت موافقت کارگروه و بانک مرکزی، پروپوزال چنین همکاری را آماده کند.
جعفر محمدی، نماینده بخش خصوصی در کارگروه سندباکس و عضو هیات مدیره سازمان نصر تهران با تایید صحبتهای بشیری تاکید کرد که یکی از وظایف کارگروه به عنوان فراسندباکس این است که به عنوان پنجره واحد تمام طرحها را بررسی کند و اگر طرحی بین بخشی بود، ارتباط بین سندباکسها را شکل دهد،یعنی در شورای راهبری و اجرایی همکاران مرتبط با هم پیوند بخورند و این ارتباطات شکل بگیرد.