آموزش کنترل مصرف پهنای باند ویندوز ۱۰
اگر شما نیز به مانند بسیاری دیگر از مصرف اینترنت توسط ویندوز ۱۰ به ستوه آمده اید، موارد زیر را انجام دهید. انجام این موارد به شما کمک خواهد کرد که به واسطه ی کنترل مصرف پهنای باند ویندوز ۱۰، در مصرف اینترنت صرفه جویی کنید.
گویا آی تی – اگر شما نیز به مانند بسیاری دیگر از مصرف اینترنت توسط ویندوز ۱۰ به ستوه آمده اید، موارد زیر را انجام دهید. انجام این موارد به شما کمک خواهد کرد که به واسطه ی کنترل مصرف پهنای باند ویندوز ۱۰، در مصرف اینترنت صرفه جویی کنید.
محدود کردن مصرف پهنای باند آپدیت ویندوز
با توجه به فوایدی که آپدیت سیستم به همراه دارد، نمی توان غیر فعال کردن آن را توصیه کرد. برای مثال، با استفاده از آپدیت کردن ویندوز، می توان امنیت آن را افزایش داد و گاه با آپدیت ویندوز، می توان از امکانات جدیدی استفاده کرد. اما با وجود این، در ویندوز ۱۰ راهی برای کنترل کنترل پهنای باند ویندوز وجود ندارد. (این مشکل ممکن است در آپدیت های بعدی مرتفع شود.)
با این حال، ردموند به حل این مشکل پرداخته و موفق نیز شده است. آن ها در نسخه ی پیش نمایش ویندوز ۱۰ اینسایدر این امکان را برای کاربر فراهم کرده اند که با رجوع به تنظیمات و کلیک بر روی گزینه ی Update & Security و پس از آن کلیک بر روی Windows Update و سپس در قسمت تنظیمات پیشرفته با کلیک بر روی گزینه ی Delivery Optimization و پس از آن کلیک بر روی Advanced Setting بتوانند با مشاهده ی چنین تصویری، پهنای باند آپدیت ویندوز ۱۰ را کنترل کنند.
غیر فعال کردن قابلیت P2P
قابلیت P2P یکی از قابلیت های ویندوز ۱۰ است که آنچنان مورد شناخت واقع نشده است. البته در همان زمان که ویندوز ۱۰ مورد توجه واقع شد، یعنی اواسط سال ۲۰۱۵، کم نبودند کسانی که این قابلیت را مورد انتقاد قرار دادند اما این قابلیت خیلی زودتر از آن که انتظارش می رفت فراموش گردید.
توضیح این که با فعال بودن گزینه ی P2P، کاربران قادر هستند که آپدیت های ویندوز را هم از سرورهای مایکروسافت دریافت کنند و هم از سیستم کاربرانِ دیگر. این امر می تواند در هنگام عرضه ی آخرین آپدیت ها، موجب افزایش سرعت دانلود اپدیت شود زیرا کاربران با دریافت آپدیت از دیگر منابع، باعث عدمِ کاهش سرعت سرورهای مایکروسافت بر اثر فشارِ زیاد می شوند.
اما نباید تنها از این بُعد به ماجرا نگاه کرد. بعدِ منفیِ ماجرا این است که با دریافت اطلاعات از سیستم های دیگر، مصرف پهنای باند ویندوز ۱۰ بسیار افزایش پیدا می کند.
بنابراین برای کنترل مصرف پهنای باند ویندوز ۱۰، بایستی این قابلیت را غیر فعال کنید. برای غیر فعال کردن قابلیت P2P از طریق مسیر زیر، اقدام کنید:
Setting> Update & Security> Windows Update> Update Setting> Advamced Options> Choose how updates are delivered
استفاده از Meterd Connection
در میان روش هایی که برای کنترل پهنای باند ویندوز ۱۰ وجود دارد، به جرأت می توان گفت که استفاده از Meterd Connection یکی از بهترین روش ها است. این حالت باعث جلوگیری از دانلود اتوماتیک فایل های سنگینِ آپدیت و همچنین نمایش کاشی های زنده خواهد شد و به این ترتیب باعث کنترل مصرف پهنای باند ویندوز ۱۰ خواهد شد. برای استفاده از آن بایستی در قسمت تنظیمات به بخش Network and Internet مراجعه کرده و در قسمت Wifi با کلیک بر روی نام کانکشن خود، گزینه ی Set as meterd connection را فعال کنید.
البته برخی می گویند که این قابلیت برای برخی آپدیت ها و همچنین برخی نرم افزارها اعمال نمی شود، نرم افزارهایی مانند گوگل درایو، دراپ باکس، وان درایو، استیم و EA Origin.
در این صورت بهتر است این گونه نرم افزار ها بسته شوند، یعنی به طور کامل از آن ها خارج شوید.
حذف نرم افزارهای پر مصرف
متاسفانه بعضی از نرم افزارها حجم زیادی از اینترنت را مصرف می کنند. برای اینکه بدانید کدام نرم افزارها خوره ی اینترنت شما هستند، در قسمت تنظیمات به بخش Network & internet بروید و در آنجا با کلیک بر روی Data Usageو سپس گزینه ی View usage details می توانید نرم افزارهای پرمصرف ۳۰ روز گذشته را مشاهده کنید. در این بخش، معمولاً مرورگر اصلی شما در صدر قرار دارد.
جلوگیری از موارد اضافی
برای اعمال برخی از تنظیمات و کنترل بیشتر بر روی مصرف پهنای باند ویندوز ۱۰، بایستی در قسمت تنظیمات و پس از آن Privacy، به صفحه ی Feedback and diagnostics مراجعه کنید و در آن جا دو تنظیم زیر را چک نمایید:
- Diagnostics and usage data روی Basic باشد.
- Let Microsoft provide more tailored expriences with relevant tips غیرفعال باشد.
غیرفعال کردن کاشی های زنده
غیرفعال کردن کاشی های زنده، آنچنان تأثیری بر روی کاهش مصرف پهنای باند ندارد، اما بی تأثیر هم نیست. جهت غیر فعال کردن، بایستی بر روی کاشی راست کلیک کنید و پس از آن در قسمت More، به غیرفعال کردن آن بپردازید.
ذخیره کردن اطلاعات حین وبگردی
در هنگام وبگردی می توان با استفاده از برخی افزونه ها، به فشرده سازی اطلاعات پرداخت و از این طریق، مصرف پهنای باند ویندوز را کاهش داد. مثلاً با استفاده از افزونه ی Data Saver، که اختصاصیِ بروزر کروم است، می توان به فشرده سازی اطلاعات پرداخت. این افزونه به واسطه ی سرورهای گوگل، موجب فشرده شدن صفحات بازدیدیِ کاربران می شود.
برای مثالی دیگر، می توان به Turbo Mode برای اپرا و Data Server proxy برای فایرفاکس اشاره کرد.
حرف آخر
با انجام روش های بالا می توانید تا اندازه ی زیادی مصرف پهنای باند ویندوز ۱۰ را کنترل کنید. البته این موارد، همه ی موارد نیستند و اگر شما نیز روشی برای این کار می شناسید، در قسمت نظرات با ما و سایر کاربران، در میان بگذارید.