آیا ساخت واکسن سرطان نزدیک است؟

آیا ساخت واکسن سرطان نزدیک است؟

اوایل سال جاری گزارش هایی از تحقیقاتی جدید منتشر شد، که در آن از آموزش سلول های ایمنی بدن مشخصا سلول‌های لنفوسیت تی برای مبارزه با سرطان خبر می داد. این فرایند که ایمونوتراپی اکتسابی نام دارد، شامل از بین بردن گلبول های سفید سیستم ایمنی بدن، اصلاح ژنتیکی این سلول ها به ترتیبی که قادر به شناسایی پروتئین های خاص مرتبط به سلول های سرطانی باشند و سپس تزریق این سلول ها به بدن و در نهایت شکار و از بین بردن تومورها بود. این روش در آزمایش بالینی موفق به از بین بردن ۹۳ درصد سلول های سرطان خون در بیماران شد.

در حالی که مطالعه فوق به طور خاص بر روی سرطان خون متمرکز شده بود، درمان مبتنی بر سلول‌های لنفوسیت تی ممکن است، در مبارزه با انواع دیگر سرطان هم موفق باشد. در واقع، این روش شاید روزی به ساخت واکسن سرطان منجر شود.

یک شرکت در فلوریدا به نام TapImmune، مشغول توسعه و ساخت واکسن سرطان است. برای پاسخ به سوال خود به سراغ جان بونفیگلیو، مدیر این شرکت رفتیم و از او پرسیدیم: “به ساخت واکسن سرطان چقدر نزدیک هستیم؟”

سرطان یکی از علل عمده مرگ و میر انسان ها در جهان است و در حال حاضر حدود 12 درصد موارد مرگ و میر در جهان به علت سرطان اتفاق می افتد. انواع سرطان ها بیش از 7 میلیون مرگ و میر را سالانه در جهان رقم می زند.
سرطان یکی از علل عمده مرگ و میر انسان ها در جهان است و در حال حاضر حدود ۱۲ درصد موارد مرگ و میر در جهان به علت سرطان اتفاق می افتد. انواع سرطان ها بیش از ۷ میلیون مرگ و میر را سالانه در جهان رقم می زند.

ایده ساخت واکسن سرطان که امکان هدف قرار دادن های تومورها و یا بیماری متاستاتیک (سرطان پیشرفته و یا به طور کلی سرطانی که فراتر از محلی که در آن آغاز شده منتشر شود) چند سالی است که مطرح شده است. شرکت های بسیاری واکسنهای سرطان توسعه داده اند و آزمایش های کلینیکی را هم با موفقیت به پایان رسانده اند.

به هر حال علم فرایندی تکراری-تجربی است و شکست های گذشته می تواند به توسعه یک واکسن مناسب برای انواع خاصی از سرطان منجر شود. شرکت TapImmune، بخشی از این دوران جدید هیجان انگیزِ توسعه واکسن های خاص است. این شرکت به سختی مشغول کار برای به بازار عرضه کردن واکسن های سرطان تخمدان و پستان است.

سرطان سومین عامل مرگ و میر در ایران است، در واقع بر اساس گزارش انجمن علمی سرطان ایران، سالانه بیش از 30 هزار نفر در کشور به علت ابتلا به سرطان جان خود را از دست می دهند و پیش بینی می شود که این میزان تا دو دهه آینده به دو برابر افزایش یابد
سرطان سومین عامل مرگ و میر در ایران است، در واقع بر اساس گزارش انجمن علمی سرطان ایران، سالانه بیش از ۳۰ هزار نفر در کشور به علت ابتلا به سرطان جان خود را از دست می دهند و پیش بینی می شود که این میزان تا دو دهه آینده به دو برابر افزایش یابد

تنها در ایالات متحده سالانه ۳۰ هزار مورد جدید سرطان تخمدان تشخیص داده می شود، و از این تعداد، متأسفانه ۱۴ هزار نفر جان خود را از دست می دهند. در همین حال، سالانه بیش از ۴۱ هزار نفر – مرد و زن – بر اثر ابتلا به سرطان سینه جان خود را از دست می دهند.

در چند سال گذشته، علم ایمنی انکولوژی به پیشرفت هایی در زمینه ساخت واکسن سرطان دست یافته است. برای توسعه یک پاسخ ایمنی قوی در مقابل سرطان سه مورد اصلی باید لحاظ شود: ابتدا فعال سازی سلول‌های لنفوسیت تی کشنده برای هدف قرار دادن قسمت مشخصی از سلول های سرطانی. این روش ها مدت هاست مطرح شده و بسیاری از واکسن هایی که تاکنون مورد آزمایش قرار گرفته اند، برای فعال سازی این سلول ها طراحی شده اند.

 اواسط سال جاری، محققان دانشگاه یوهانس گوتنبرگ آلمان اعلام کردند، موفق به توسعه روشی شده اند که می تواند منجر به ساخت واکسن سرطان شود. در این روش فرایندی، دستگاه ایمنی بدن بیمار را وادار می‌کند، همان گونه که به یک ویروس حمله می‌کند، غده‌های سرطانی را نیز مورد هدف قرار دهد.
اواسط سال جاری، محققان دانشگاه یوهانس گوتنبرگ آلمان اعلام کردند، موفق به توسعه روشی شده اند که می تواند منجر به ساخت واکسن سرطان شود. در این روش فرایندی، دستگاه ایمنی بدن بیمار را وادار می‌کند، همان گونه که به یک ویروس حمله می‌کند، غده‌های سرطانی را نیز مورد هدف قرار دهد.

چیزی که اخیرا مورد توجه محققان قرار گرفته، فعال سازی سلول‌های لنفوسیت تی کمکی بوده است. این سلول های کمکی به همراه سلول‌های لنفوسیت تی برای ایجاد پاسخ ایمنی قدرتمند به سرطان ضرورت دارند. مورد آخر، توانایی واکسن برای ایجاد سلول‌های لنفوسیت تی خاطره با قابلیت فعال سازی مجدد این سلول ها برای مقابله با بیماری متاستاتیک است. آزمایش های کلینیکی که بر روی انسان انجام شده، نشان می دهد، ممکن است، محصول شرکت TapImmune، هر سه این موارد کلیدی را درخود داشته باشد.

با این وجود، توسعه واکسن سلول‌های لنفوسیت تی و سپس تایید این واکسن، حداقل به پنج تا ده سال زمان نیاز دارد. فرایند این واکسن، درمان بیماران مبتلا به سرطان و همچنین پیشگیری از ابتلای بیماران بالقوه خواهد بود.

شرکت TapImmune، برنامه آزمایش های کلینیکی جامعی که شامل یک برنامه درمانی است را شروع کرده و همچنین همکاری هایی را با میو کلینیک برای توسعه اولیه یک واکسن پیشگیری داشته است.

ما همچنین با مرکز سرطان مموریال اسلون کترینگ در نیویورک همکاری را برای آزمایش ترکیبی از TPIV 200 با مهار کننده شرکت داروسازی آسترازنکا به نام Durvalumab داشته ایم.

انتظار داریم، مرحله دوم مطالعه برای بیماران مقاوم به شیمی درمانی پلاتین (درمان استاندارد سرطان تخمدان) را با هدف درمانی نگهدارنده و افزایش طول عمر بیماران آغاز کنیم. ما فوریه سال جاری مجوزی از سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) به منظور تسریع و تسهیل توسعه TPIV 200 دریافت کردیم.

.

منبع: newatlas

نوشته آیا ساخت واکسن سرطان نزدیک است؟ اولین بار در تکرا - اخبار روز تکنولوژی پدیدار شد.