احکام و مقررات مربوط به قاچاق ارز در مورد رمزارزها نیز اجرایی می‌شود

 
 
نمایندگان مجلس در بررسی لایحه «اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا وارز»، رمزارزها را به عنوان ارز واقعی شناخته که براین اساس تمامی احکام و مقررات مربوط به قاچاق ارز در مورد رمزارزها نیز اجرایی می‌شود.
 
 نمایندگان در نشست علنی امروز (۲۹ اردیبهشت‌ماه) مجلس در جریان بررسی لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز با ماده ۱۷ این لایحه موافقت کردند.
 
طبق آنچه امروز نمایندگان مجلس تصویب کردند تمامی رمزارزها (ارزهای رقومی) در حکم ارز موضوع این قانون هستند و جرائم و تخلفات، ضمانت‌ اجراها و نیز تمامی احکام و مقررات مربوط به ارز در این قانون در مورد آنها نیز اجرا می‌شود. این اولین باری است که در یکی از قوانین کشور رمزارزها را در حکم ارز واقعی به شمار آورده‌اند.
 
همچنین براساس آنچه امروز نمایندگان مجلس تصویب کردند ثبت نکردن معاملات ارزی در سامانه ارزی یا ثبت ناقص یا خلاف واقع اطلاعات مربوط به معاملات در این سامانه توسط صرافی، بانک یا موسسات مالی اعتباری داری مجوز از بانک مرکزی یکی از موارد قاچاق ارز محسوب می‌شود. از همین روست که در این قانون بانک مرکزی مکلف شده تا در یک دوره زمانی ۳ ماهه دسترسی مستمر و برخط صرافی‌ها، بانک‌ها و موسسات مالی اعتباری به سامانه ارزی را جهت ثبت معاملات با قابلیت وارد کردن اطلاعات فراهم کند.
سامانه ارزی بانک مرکزی با عنوان نیما (نظام یکپارچه معاملات ارزی) با هدف تسهیل تامین ارز، ایجاد فضای امن برای خریداران و فروشندگان ارز و امکان ایجاد فضای رقابتی برای صرافان در راستای تامین ارز متقاضیان اردیبهشت‌ماه ۹۷ ایجاد شد.
 
بانک مرکزی همچنین در لایحه «اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز» مکلف شد تا ظرف مدت سه ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون، نسبت به انتشار فهرست صرافی‌های مجاز و تشریفات قانونی و مسیرهای مجاز ورود و خروج ارز در روزنامه رسمی کشور و درگاه اینترنتی بانک مرکزی اقدام کند.