استارتاپهای فناوری اطلاعات ملزم به اخذ مجوز شدند
شرکتهای نوپای (استارتاپها) حوزه فناوری اطلاعات برای ورود به فرابورس، ملزم به اخذ مجوز شدند.
ناصرعلی سعادت، رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای در نشست خبری پنجمین همایش مدیریت و راهبری IT که نوزدهم دی ماه برگزار می شود، در مورد نحوه ورود استارتاپها و شرکتهای نوپایی که مجوز فعالیت قانونی ندارند به فرابورس، تاکید کرد: تمامی شرکتهای نوپا و استارتاپهای خواهان ورود به بورس، ملزم به اخذ مجوزهای فعالیت هستند و طبق قوانین بالادستی باید تمامی مجوزها و ضوابط قانونی برای فعالیت یک شرکت را رعایت کرده باشند.
وی با بیان اینکه داشتن مجوز فعالیت یکی از شروط گزارش مالی حسابرسی شده است که گزارش حسابرسی شده از پیشنیازهای ورود یک شرکت به بورس است افزود: در توافق اخیر سازمان نظام صنفی رایانهای و فرابورس برای تسهیل ورود شرکتهای نوپا و استارتاپهای IT به فرابورس تفاوتهایی نسبت به شرایط قبلی ورود یک شرکت به بورس ایجاد شده است.
رئیس سازمان نظام صنفی رایانه ای توضیح داد: در گذشته یک شرکت خواهان ورود به بورس باید ۳ سال سابقه تأسیس و پیشینه سودآوری در ۳ سال آخر فعالیت را داشت اما اکنون یک شرکت خواهان ورود به بورس با یک سال سابقه تاسیس و داشتن گزارش مالی حسابرسی شده، حتی در صورت زیانده بودن و حتی اگر زیان بیشتر از سرمایه اولیه (مشمول ماده ۱۴۱) داشته باشد، میتواند برای ورود به فرابورس درخواست بدهد. این درخواست در کمیتهای که چند نماینده سازمان نظام صنفی رایانهای برای ارائه نظر کارشناسی حضور دارند بررسی میشود و براساس امیدنامه ارائه شده، این شرکت میتواند وارد فرابورس شود.
سعادت با تاکید بر اینکه امکان ورود حتی شرکتهای زیان ده به بازار فرابورس به معنی عرضه سهام شرکتهای متضرر در بورس نیست، گفت: در دنیا اغلب شرکتهای بزرگ IT ، هنگام شروع کار درآمدزا نبودهاند و بعد از ۴ یا ۵ سال به سودآوری رسیدهاند. برای مثال برخی شرکتهای بزرگ IT هنگام ورود به بازار ضررده بودند اما حجم زیادی از کاربر را به خود مشغول کرده بودند که در نتیجه امیدنامه شرکت شرایط مناسبی را وعده میداد.
به گفته وی، هماکنون نیز بسیاری از استارتاپها و شرکتهای نوپا و حتی شرکتهایی که ۱۵ سال از تأسیس آنها در حوزه IT میگذرد شاید سود ده نباشند اما کاربران زیادی را به خود مشغول کردهاند و اپلیکیشن آنها روی گوشیهای زیادی نصب است و بنابراین امیدنامه این شرکتها مثبت ارزیابی میشود.
سعادت ادامه داد: ورود به فرابورس برای این شرکتها امکان جذب سرمایه از طریق خرد کردن سرمایه در بورس با حفظ کنترل شرکت را فراهم میکند و میتوانند با سرمایه جدید کسب و کار خود را توسعه دهند.