افزایش ارزش سهام آلفابت در پی تمجید ترامپ از گوگل

پس از اینکه رئیس‌جمهور آمریکا خبر داد، گوگل درحال توسعه‌ی وب‌سایتی برای تشخیص نیاز افراد به آزمایش ویروس کرونا است، ارزش سهام آلفابت ۹ درصد رشد کرد.
 
پس از سخنان روز جمعه‌ی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده مبنی‌بر پیش‌قدم‌شدن گوگل برای راه‌اندازی وب‌سایتی جهت تشخیص اینکه افراد به آزمایش کرونا احتیاج دارند یا خیر، ارزش سهام آلفابت، شرکت مادر این غول جست‌وجو در بازار بورس ۹ درصد افزایش یافت. دیروز دونالد ترامپ گفته بود:
 
من می‌خواهم از گوگل تشکر کنم. گوگل درحال کمک برای توسعه‌ی وب‌سایتی است که برخلاف وب‌سایت‌های پیشین، خیلی زود ساخته خواهد شد و تعیین خواهد کرد که انجام آزمایش [تشخیص کرونا برای کاربران] ضروری است یا خیر و کمک می‌کند کاربر آزمایش را محل مناسب نزدیکی انجام دهد. گوگل ۱۷۰۰ مهندس دارد که درحال‌حاضر دراین‌زمینه کار می‌کنند و پیشرفت فوق‌العاده‌ای داشته‌اند.
 
معاون رئیس‌جمهور آمریکا، مایک پنس، گفته است تاریخ راه‌اندازی وب‌سایت تا شب یک‌شنبه مشخص خواهد شد. گوگل از هرگونه اظهارنظر عجولانه‌ای دراین‌باره امتناع کرده است. آندره بارلو، متخصص قوانین ضدانحصارگرایی در شرکت Doyle, Barlow and Mazard در گفت‌و‌گو با رویترز گفته است:
 
نزدیکی گوگل به دولت ایالات متحده صدمه‌ای به قوانین ضدانحصارگرایی نمی‌زند. بدیهی است که عوامل زیادی در رسیدگی به قوانین ضدانحصارگرایی دخیل هستند که ممکن است این تحقیقات را به هر سمت‌وسویی ببرند.
 
غول دنیای جست‌و‌جو، با تحقیقات متعدد ضدانحصارگرابی ازطرف سازمان‌های ایالتی و فدرال در رابطه‌ با صنعت جست‌وجو و تبلیغات دیجیتالی رو‌به‌رو است. بارلو می‌گوید با اینکه بیشتر اقدامات گوگل در راستای منافع کربران بوده است، اما این بدان معنی نیست که شرکت یادشده به رقبای خود آسیبی نرسانده است. دونالد ترامپ، پیش‌تر گوگل را متهم کرده بود که با منحرف‌کردن نتایج جست‌و‌جو، سعی کرده است چهره‌ی منفی از او نشان دهد. همچنین شرکت مذکور نیز از رئیس‌جمهور ایالات متحده برای عدم تمدید قرارداد ارائه‌ی فناوری‌های هوش مصنوعی گوگل برای برنامه‌ی پهپادهای نظامی گله‌مند بود.
 
صنعت خرده‌فروشی‌های ایالات متحده نیز با کمک به سرعت‌بخشیدن به آزمایش‌های ویروس کرونا که تابه‌حال ۱۶۶۰ نفر را در ایالات متحده آلوده کرده است، پا به میدان گذاشته است. اتحادیه‌ی رهبران صنعت خرده‌فروشی گفته است خرده‌فروشان پیشرو در ایالات متحده با همکاری دولت این کشور به سایت‌های بین‌راهی آزمایش کرونا، مستقر در فروشگاه‌های آن‌ها کمک خواهند کرد. این نهاد تجاری که شرکت‌های والمارت و Target عضو آن هستند گفته است:
 
استفاده از پارکینگ‌ها و مشارکت با دولت برای تسریع روند آزمایش‌ها بسیار مهم است. این یک وضعیت بی‌سابقه است که به رویکردی با مشارکت تمامی افراد نیاز دارد.