امکان تطبیق کدملی و شبا در مرکز ملی تبادل اطلاعات فراهم شد

 
 
امکان استعلام و تطبیق کد ملی با شماره شبا در مرکز ملی تبادل اطلاعات پیاده‌سازی شد، از این پس دستگاه‌های اجرایی اگر نیاز به واریز پول به حساب شخصی داشته باشند با دانستن کد ملی به سادگی می‌توانند شبای فرد را با هویت وی تطبیق دهند تا اشتباهی در واریز وجوه پیش نیاید.
 
 اجرای این سرویس که بیشتر برای بخش‌های بورس و بیمه‌ کاربرد دارد در جلسه دهم کارگروه تعامل پذیری مطرح و تصویب شده بود. طبق مصوبه جلسه دهم کارگروه تعامل پذیری مقرر شده بود تا بانک مرکزی سرویسی را آماده کند که امکان تطبیق کدملی و شبا از طریق آن فراهم شود. در مصوبه کارگروه تعامل پذیری مقرر شده بود که این سرویس را بانک مرکزی تا ۲۰ فروردین ماه آماده و در شبکه ملی تبادل اطلاعات پیاده‌سازی کند.
 
رضا باقری اصل، دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات و دبیر کارگروه تعامل پذیری در گفت‌وگو با پیوست خبر از اجرایی و پیاده‌ شدن این سرویس در شبکه ملی اطلاعات داد. او در مورد جزییات این اتفاق گفت: «هر چند این سرویس از زمان اعلام شده کمی دیرتر به بهره‌برداری رسیده؛ اما در شرایط فعلی این سرویس در مرکز ملی تبادل اطلاعات پیاده شده است و متقاضیان از جمله بورس و شرکت‌های بیمه می‌توانند کد ملی و شبا را از طریق این سرویس با یکدیگر تطبیق دهند.» او ادامه داد: «این سرویس از آن جهت اهمیت دارد که اگر دستگاه‌های مختلف بخواهند پولی را به حساب شخصی واریز کنند به سادگی می‌توانند کد ملی با شماره شبا را با یکدیگر تطبیق دهند.»
 
یکی دیگر از بخش‌های مصوبه جلسه دهم کارگروه تعامل پذیری ارائه سرویس استعلام شبای افراد از طریق کدملی است که قرار بود این سرویس در اختیار سازمان امور مالیاتی و قوه قضائیه قرار گیرد؛ این بخش از سرویس نیز پیاده شده و هم‌اکنون آماده سرویس دهی است.
 
طبق قانون ۱۶۹ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم «به منظور شفافیت فعالیت‌های اقتصادی و استقرار نظام یکپارچه اطلاعات مالیاتی، پایگاه اطلاعات هویتی، عملکردی و دارایی مودیان مالیاتی شامل مواردی نظیر اطلاعات مالی، پولی و اعتباری، معاملاتی، سرمایه‌ای و ملکی اشخاص حقیقی و حقوقی در سازمان امور مالیاتی کشور ایجاد می‌شود» و برای تکمیل این اطلاعات بانک‌ها نیز موظف شده‌اند بخشی از این داده‌ها و اطلاعات را در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دهند.
 
طبق گفته باقری اصل این بخش از مصوبه نیز پیاده‌سازی و اجرا شده و تنها بخش باقی مانده مربوط به بخش استعلام ضمانتنامه‌های بانکی است. در جلسه دهم کارگروه تعامل پذیری مقرر شده بود تا بانک مرکزی سرویس تصدیق و صحت سنجی اقلام کلیدی مندرج در ضمانت بانکی را به درخواست سازمان بورس در مرکز ملی تبادل پیاده سازی کند.
 
دبیرشورای اجرایی فناوری اطلاعات اعلام کرد که هم‌اکنون این سرویس روی مرکز ملی تبادل اطلاعات پیاده سازی شده و مرکز در حال انجام تست‌های نهایی برای ارائه سرویس به متقاضیان است و به زودی پس از انجام تست‌های نهایی به صورت کامل ارائه سرویس خواهد کرد.
 
مصوبه جلسه دهم کارگروه تعامل پذیری را از لینک زیر می‌توانید بخوانید: