امیر ناظمی: بازیگران جدید حوزه بانکداری را بپذیریم

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به اهمیت پذیرش تغییرات و نقش افرینان جدید، گفت: آنچه در حوزه تراکنش اتفاق افتاده است، بازیگران جدیدی هستند که به حوزه تکنولوژی مالی و بانکداری کشور ورود کرده اند.
 
 دکتر امیر ناظمی روز سه شنبه در سخنانی در آیین گشایش چهارمین نمایشگاه تراکنش اظهار داشت: فصل‌ها تغییر پیدا می‌کنند، بنا بر تغییر فصل‌ها، موجودات زنده ای که می‌خواهند همچنان زنده بمانند تغییر پیدا می‌کنند. گیاهان نیز شیوه زندگی خود را عوض می‌کنند. لباس ما در روز بارانی متفاوت از لباسی است که در روز آفتابی بر تن می‌کنیم. این تغییر و پذیرش تغییر اولین گام عقلانیت است.
وی با بیان این که بزرگترین نمود عینی پذیرش تغییرات، در پذیرش بازیگران جدید است، ادامه داد: بازیگران جدید که می‌آیند و ما آن‌ها را به واسطه قوانین و مقررات دسترسی به داده ها و دسترسی به منابع می‌پذیریم. آن چیزی که در حوزه تراکنش اتفاق افتاده است بازیگران جدیدی هستند که به حوزه تکنولوژی مالی و بانکداری کشور ورود پیدا کرده اند و اگر بازیگران سنتی بخواهند همچنان وجود داشته باشند، باید آن‌ها را بپذیرند.»
ناظمی در ادامه گفت: شرط عقلانیت این است ما بازیگران جدیدی را که به واسطه فناوری ها و تغییرات الگوی رفتار مردم و تغییر‌ دیدگاه‌ها و ادراک به وجود آمده اند بپذیریم. ما شاهد این تغییرات هستیم اما شاید در آن چیزی که بر عهده ما، دولت و بازیگران سنتی مانند بانک ها است، این تغییرات به اندازه کافی مورد پذیرش قرار نگرفته است. 
وی ادامه داد: باید بدانیم در جای جای فعالیت‌هایی که در گذشته بانک‌ها انجام می‌دادند تغییرات زیادی رخ داده و بازیگران جدید و ‌مفاهیمی مانند بانکداری بدون شعبه به این سیستم اضافه شده اند.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات همچنین ابراز امیدواری کرد که رویدادهایی مانند نمایشگاه تراکنش زمینه ساز پذیرش بازیگران جدید مانند فین تک ها و سرمایه‌گذاران جسور شوند و بازاندیشی افکار و آماده سازی برای پذیرش فعالیت های جدید آن‌ها را در پی داشته باشد. 
چهارمین نمایشگاه تراکنش ایران (ITE 2018) تا 24 آبان ماه جاری با شعار «تراکنش علیه تحریم» در بوستان گفت ‌وگو در حال برگزاری است. 
در ITE 2018، بانک‌ها، شرکت‌های پرداخت، شرکت‌های فناوری مالی، استارت‌آپ‌های فین‌تک و شهر هوشمند، نمایندگان کشورهای مختلف و شهرداری‌های کلان‌شهرهای ایران حضور دارند.
درحاشیه این نمایشگاه چندین سمینار و نشست تخصصی و ده‌ها کارگاه معرفی محصول با حضور بیش از 70 سخنران داخلی و خارجی برگزار می‌شود. همچنین در حاشیه ITE 2018 فناوری‌های جدید از جمله بلاک‌چین و ارز رمزها برای چگونگی عبور از تحریم‌ها مورد بحث قرار می‌گیرد.
در این رویداد بزرگ ملی، صنعت بانکداری و پرداخت دو موضوع را مد نظر قرار می‌دهد؛ نخست، قدرت تاب‌آوری نظام بانکی در دوران تحریم‌ها با استفاده از فناوری‌های روز و دوم هم‌اندیشی برای طراحی پلن B کسب و کارها در دوران تحریم‌ها. 
صنعت بانکداری، یکی از اهداف اصلی تحریم‌هاست و این رویداد فناورانه فرصت مغتنمی برای شور و نشاط ملی در این بحبوحه تاریخی است. موج فراگیر کسب و کارهای مسئولیت‌پذیر برای حضور در ITE 2018 نشان از عزم جدی بخش خصوصی برای کاهش آسیب‌های احتمالی تحریم‌ها و نمایش توانمندی های ایرانی دارد.