اولین خودروی برقی ایرانی با قیمت ۶۰۰ میلیون تومان، مجوز پلاک‌گذاری گرفت

براساس اعلام معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، اولین خودروی برقی ایرانی، که «یوز» نام دارد؛ مجوز پلاک‌گذاری را دریافت کرده است و به زودی روانه خیابان‌ها خواهد شد.

خودروهای برقی در دنیا حدود 140 سال پیش تولید و معرفی شدند اما به تولید انبوه و مصرف عمومی نرسیدند تا اینکه در سال 2008، بحران آلودگی هوا و افزایش قیمت فراورده‌های نفتی، شرکت‌های بزرگ خودروسازی را به فکر تولید انبوه خودروهای تمام‌برقی انداخت.

سال 2010، شرکت نیسان و شورلت، دو مدل خودروی تمام‌برقی را معرفی کردند و تقریبا استقبال خوبی از آن‌ها صورت گرفت؛ تا اینکه شرکت تسلا موتورز، با مدیریت ایلان ماسک، وارد میدان شد و خودروهای تمام‌برقی و باکیفیت خود را که توانایی اتو پایلوت یا همان رانندگی خودکار دارند و با یک بار شارژ کامل می‌توانند 500 کیلومتر را طی کنند، معرفی کرد و نبض بازار را در دست گرفت.

براساس گزارش رویترز، 29 شرکت بزرگ خودروسازی، قصد دارند طی پنج الی ده سال آینده، 300 میلیارد دلار بر روی خودروهای برقی سرمایه گذاری کنند که 45% از این مبلغ، فقط متعلق به کشور چین است و پیش‌بینی می‌شود که در ده سال آینده، تعداد زیادی از مردم دنیا از این نوع خودروها استفاده کنند.

حالا ایران نیز برای آن‌که از قافله عقب نماند، یک خودروی برقی که در حقیقت یک موتورسیکلت دارای چهار چرخ است را معرفی کرده است و بنابر گفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، چند روز پیش این خودرو مجوز پلاک‌گذاری گرفت.

تولید خودروی برقی ایرانی «یوز»، سال 94 توسط شرکت ایرانی پاراکس موتورز آغاز شد و در سال 98 فرایند ساخت آن به پایان رسید و حالا استانداردهای لازم برای استفاده را به دست آورده و به زودی پلاک‌گذاری و روانه خیابان‌ها خواهد شد.

این خودرو، به اندازه دو سرنشین، ظرفیت دارد و تا 250 کیلوگرم، وزن را تحمل می‌کند. حداکثر سرعت آن 80 کیلومتر بر ساعت است و ابعاد کم آن باعث شده که کوچک و جمع‌وجور باشد.

قیمت این خودرو، چیزی حدود 600 میلیون تومان برآورد شده است اما پیش‌بینی می‌شود که در صورت تولید انبوه، با قیمت کمتری در بازار عرضه شود.

همچنین یک شرکت خودروسازی هم اعلام کرده است که این خودروی برقی ایرانی را به تولید انبوه خواهد رساند و در بازار جهت خرید عموم مردم، عرضه خواهد کرد.

خودروهای برقی از یک باتری قابل شارژ، به‌عنوان منبع انرژی استفاده می‌کنند؛ بنابراین گازهای گلخانه‌ای تولید نمی‌کنند و موجب آلودگی هوا نمی‌شوند. همچنین از آن‌جایی که از سوخت‌های فسیلی استفاده نمی‌کنند، منابع انرژی‌ تجدیدناپذیر مثل نفت و سایر سوخت‌های فسیلی را از بین نمی‌برند و از این رو، این خودروها دوست‌دار محیط‌زیست هستند.

پرویز کرمی، دبیر ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در این رابطه گفت: ما یک پروژه طرح کلان ملی، در زمینه تولید موتور برقی (electric engine) داریم. وقتی ما این موتور را داشته باشیم می‌توانیم در همه وسایل نقلیه از جمله اتوبوس، مترو و… نیز از آن استفاده کنیم.

کرمی همچنین افزود: در حال حاضر، قیمت خودروهای برقی ایرانی، در مقیاس موجود گران است؛ اما اگر کارخانه‌ای خط تولیدی داشته باشد که به تعداد زیاد تولید کند یا رقابت در بین شرکت‌های خودروسازی افزایش یابد، هزینه‌های تولید کاهش و در نتیجه قیمت نهایی هم کاهش می‌یابد.

وی در نهایت این نوید را داد که امسال خودروهای برقی ایرانی در خیابان‌ها حضور خواهند داشت.

نوشته اولین خودروی برقی ایرانی با قیمت 600 میلیون تومان، مجوز پلاک‌گذاری گرفت اولین بار در اخبار فناوری و موبایل پدیدار شد.