اگر اینترنت نباشد چه بلایی سر کره زمین میآید؟
بررسی دنیای بدون اینترنت؛ اگر اینترنت قطع شود یا وجود نداشته باشد چه بخشهایی از زندگی انسان تحت تاثیر قرار میگیرد؟
اینترنت برای هر کدام از انسانها معنی و مفهوم متفاوتی دارد. اینترنت برای برخی منبع درآمد است و زندگی آنها با اینترنت گره خورده است، برخی تنها از اینترنت برای بررسی کردن شبکههای اجتماعی و پیامرسانها استفاده میکنند و استفاده محدودی از این شبکه جهانی دارند و برخی شاید در طول روز تنها 5 دقیقه برای اینترنت وقت بگذارند، شاید هم اصلا کاری با اینترنت نداشته باشند.
اما جدا از میزان ورود اینترنت به زندگی روزمره انسانها، باید اعتراف کنیم که اینترنت، جهان و مردمش را تغییر داده است. بسیاری از کسبوکارها، تفکرات، روشهای زندگی، رفتار و اعمال ما کاملا از اینترنت نشات میگیرد و اینترنت همهچیز کره زمین را تغییر داده است.
حتی میتوان گفت محیط زیست نیز تحت تاثیر اینترنت قرار گرفته، به طوری که اگر اینترنت نباشد قطعا محیط زیست نیز آسیب خواهد دید. به طور کلی اگر اینترنت نباشد همه مردم آسیب میبینند، شاید تاکنون به این موضوع فکر نکرده باشید که با نبود اینترنت چه اتفاقات وحشتناکی بر سر مردمی که به اینترنت عادت کردهاند، میآید.
البته اینترنت تاثیر تماما مثبتی بر روی زندگی ما نگذاشته است، این شبکه جهانی آسیبهای فراوانی نیز به زندگی بشر وارد کرده اما یک جدال همیشگی میان طرفداران و مخالفان اینترنت وجود دارد و آن است که آیا اینترنت تاثیر مثبت بر روی زندگی انسانها گذاشته یا تاثیر منفی؟؟
برای آنکه واقعا به تاثیر اینترنت بر روی زندگی انسان بپردازیم باید اینترنت را از زندگی حذف کنیم، بله… بیایید فرض کنیم یک روز صبح از خواب بیدار شدید و فهمیدید که اینترنت برای همیشه قطع شده است، حال چه کار خواهید کرد؟ قطع اینترنت ابعاد بسیار زیادی دارد که که میتواند بر روی بخشهای مختلف زندگی انسانها تاثیر بگذارد.
ارتباطات اجتماعی
شاید اولین تاثیر جدی قطع اینترنت بر روی زندگی ما زمانی باشد که به شبکههای اجتماعی و پیامرسانها دسترسی نداشته باشیم و نتوانیم دیگران را از خبر مهم قطع اینترنت با خبر کنیم. این عادتی است که بسیاری از ماها داریم و در صفحه شخصی یا گروههای خانوادگی، اخبار مهم را باز نشر میکنیم. در ادامه این اتفاق حتی فرصت این را پیدا نمیکنیم تا در مورد قطع اینترنت با یکدیگر صحبت کنیم و نظرات خودمان را به اشتراک بگذاریم.
این مطلب را نیز بخوانید: ساعت به وقت فیلترینگ: شما با رویه فیلترینگ سرویسهای خارجی در ایران موافقید؟!
از طرفی شبکههای اجتماعی فضایی را برای ما ایجاد کرده تا از دوستان دور و آشنایانی که شاید تنها یک بار در طول سال آنها را میبینیم، بیشتر خبر داشته باشیم. دنبال کردن دوستان دور و نزدیک یا آشنایان باعث میشود با افرادی که خیلی ارتباط نزدیکی نداشتید، صمیمیتر شوید و بیشتر درگیر زندگی شخصی آنها، افکار و عقایدشان بشوید. همچنین خیلی از افراد دوستان قدیمیشان را در فضای مجازی دنبال میکنند، یا زمانی که با چند نفر همکار هستند آنها را دنبال کرده و پس از پایان کار و همکاری نیز این دنبال کردن ادامهدار خواهد بود، بنابراین در آینده میتوانید همچنان با همکاران و دوستان خود در ارتباط بمانید.
با قطع اینترنت همه این موارد از بین میرود، دیگر نه پیامی در شبکههای اجتماعی رد و بدل میشود و نه میتوانید از دوستان خود خبر بگیرید، تنها راهی که باقی میماند این است که مانند قدیمها تماس تلفنی برقرار کنید و با یکدیگر گفتگو داشته باشید. با این سبک زندگی قطعا ارتباط شما با خیلی از دوستان قدیمی و آشنایان دور بسیار کمرنگ میشود و بازمیگردید به زمانی که سالی یک بار بیشتر همدیگر را نمیدیدید.
در نقطه مقابل ارتباط تصویری که طی این چند سال واقعا متداول شده از بین میرود، به این ترتیب اگر شما از همسرتان، دوستتان، خانوادهتان یا هر شخص دیگری دور باشید هیچ راهی ندارید که او را ببینید، تنها میتوانید صدایش را از پشت تلفن بشنوید. البته میتوان به فناوری MMS متوصل شد اما آن فناوری حداقل در زمان ما خیلی پیشرفته نبود که بتوانیم به راحتی چند تصویر با کیفیت یا ویدیو ارسال کنیم.
کسب و کار
با قطع اینترنت حداقل 30 درصد مردم دنیا به یکباره بیکار میشوند. فقط کافیست به دور و بر خود نگاه کنید تا ببینید چه مقدار از کسبوکارهای امروزه به طور مستقیم با اینترنت سر و کار دارد. بسیاری از کسبوکارها نیز هستند که به طور غیر مستقیم با اینترنت مرتبط هستند و تمامی آنها ضرری بزرگ را متحمل خواهند شد. اگر همین امشب اینترنت قطع شود، افرادی که سایت یا کسب و کار آنلاین دارند، در شبکههای اجتماعی ادمین هستند، کارمندان دورکار دارند و غیره، همگی تحت تاثیر قرار خواهند گرفت.
دورکاری یا فریلنسری خود یک سبک درآمدزایی محسوب میشود که کاملا به اینترنت وابسته است و در صورت نبود اینترنت افراد زیادی در شهرهای کوچک و دورافتاده نیز بیکار خواهند شد.
تازه در این بین، کسبوکار تعداد زیادی دقیقا در خود اینترنت شکل گرفته، مثلا اینفلوئنسرها و یوتیوبرها به طور 100 درصد با اینترنت سروکار دارند و با قطع اینترنت تمامی این کسبوکارها و سالها علم و تلاشی که برای آنها کشیده شده از بین خواهد رفت. شرکتهای بزرگی مانند دیجیکالا و اسنپ باید به طور کلی کسب و کار خود را تغییر دهند و همچنین سایتهای اینترنتی مانند آیتیرسان به کار مطبوعاتی چاپی روی خواهند آورد.
به این ترتیب شغلهایی مانند داشتن مجله هفتگی و روزنامه که در حال نابودی هستند، مجددا شکوفا میشوند و تعداد زیادی از افراد بیکار متقاضی این کارها خواهند بود، یعنی یکی از مشکلاتی که نبود اینترنت ایجاد میکند آن است که نیروهای متخصص با تغییر کار به دنبال مشاغل جدید خواهند رفت، مشاغلی که ظرفیت این همه نیروی بیکار را ندارد و در نهایت باز هم تعداد زیادی از افراد بیکار خواهند ماند.
فرض کنید این تعداد بالا از نیروهای متخصص بیکار بخواهند به کسبوکارهای دیگر بروند و یا روش جدیدی را برای کسب درآمد انتخاب کنند، قطعا اتفاق خوشایندی برای این حجم از نیروهای متخصص رخ نمیدهد و کشور با یک بحران جدید روبهخواهد شد، اتفاقی که پس از اجرای طرح صیانت نیز ممکن است رخ دهد.
این مطلب را نیز بخوانید: آینده ایران با اجرای طرح صیانت از فضای مجازی
آموزش
آموزش یکی از مواردی است که به تازگی بُعد اینترنتی آن شکوفا شده و در صورت نبود اینترنت باید به روشهای سنتی آموزشی بازگردیم. در حال حاضر تقریبا 100 درصد دانشجویان در کشور و در سراسر جهان بدون اینترنت نمیتوانند دوران تحصیل خود را بگذرانند. وجود اینترنت موجب شده تا دسترسی به منابع مختلف بسیار آسان شود و دیگر لازم نباشد برای دانستن یک موضوع به کتابخانهها بروید و در کتابها دنبال یک موضوع بگردید.
در کنار این موارد، آموزش مجازی طی یک سال و نیم اخیر رشد و نمو پیدا کرده و قطعا از این به بعد بخشی از آموزش در مدارس و دانشگاهها به صورت مجازی پیش خواهد رفت. به جز این موارد اگر سوالی در ذهنتان وجود دارد، حال در هر مورد و زمینهای که باشد، به راحتی با یک سرچ در اینترنت میتوانید به جواب سوال خود برسید. اصلا محدودیتی ندارد که سوال در ذهن شما مربوط به چه حوزهای است. اگر در خصوص یک بیماری، آشپزی، روش رد کردن یک مرحله در یک بازی، خرید وسایل مختلف، قیمت یک محصول، قوانین مختلف مانند قوانین بیمه، تلفن همراهی که دارید از آن استفاده میکنید، یک موضوع فنی در خودرو و هر مسئلهای سوال داشته باشید با جستجو در اینترنت میتوانید به پاسخ سوال خود برسید. اما اگر اینترنت نباشد همانطور که گفتیم، یا باید با یک خبره در آن زمینه مشورت کنید و یا آن که در منابع مطالعاتی در خصوص آن موضوع تحقیق کنید.
اقتصاد
در صورت نبود اینترنت باید به سیستم بانکداری 20 سال پیش بازگردیم، جایی که بانکها ارتباط چندانی با یکدیگر نداشتند، خبری از شبکه شتاب و شاپرک نبود و شما تنها با پول نقد میتوانستید خرید کنید. البته در این صورت تولید پول و اسکناس نیز افزایش پیدا میکرد که خبر خوبی برای درختان کره زمین نیست.
اما جدا از بحث محیط زیست، سیستم خرید و پرداخت بسیار دشوارتر از امروز پیش میرفتد، شما نمیتوانستید به راحتی پول جا به جا کنید، نمیتوانستید از یک کشور دیگر یا یک فروشگاه در شهری دیگر جنس خریداری کنید. تمامی پرداختها با اسکناس و چک انجام میشد که بسیار دست و پا گیر بودند و آزادی مالی امروز را به ما نمیدادند و شیوههای تجارت کمپانیهای بزرگ به روشهای سنتی باز میگشت.
همچنین روابط تجاری دیگر با ایمیل و از طرفی کنفرانسهای آنلاین پیگیری نمیشود و برای هر قرارداد باید دو طرف یک نماینده را بر سر میز مذاکره بفرستند.
محیط زیست
در ابتدای مقاله گفتیم که نبود اینترنت قطعا به محیط زیست و کره زمین آسیب میزند. فرض کنید دیگر نتوانید خدمات بانکی خود را به صورت آنلاین انجام دهید، یا آن که مجبور باشید برای خرید هر قلم جنس کوچک یا بزرگی به بازار بروید. نمیتوانید برای علایم بیماری که در بدن خود احساس میکنید، در اینترنت جستجو کنید یا مشاوره اینترنتی بگیرید و مجبور میشوید حتما سری به مطب دکتر بزنید. فرض کنید تمام خدماتی که در حال حاضر میتوانید آنلاین انجام دهید، غیرفعال شود.
به این ترتیب در ابتدا سفرهای درون شهری به شدت افزایش پیدا میکند، زیرا شما برای انجام هر کاری مجبور هستید خودتان شخصا به بیرون بروید، در این حال مصرف سوخت و آلودگیهای زیست محیطی به شدت افزایش پیدا میکند. در عین حال ترافیک به ویژه در شهرهای بزرگ نیز حداقل 20 درصد افزایش پیدا خواهد کرد.
کارهای کاغذی یا اصطلاحا کاغذبازیهای اداری مانند گذشته متداول میشود و با رشد استفاده از مطبوعات، میزان استفاده از کاغذ به شدت افزایش پیدا کرده و این به معنای قطع درختان بیشتر در سراسر دنیاست و همچنین روزانه به میزان تولید زباله نیز اضافه میشود.
حتما شنیدهاید که طی یک سال و نیم گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا و کاهش عبور و مرور مردم، فعالیت واحدهای صنعتی و شیمیایی و فعالیتهای مخرب زیست محیطی، زمین نفسی دوباره کشیده و رشد گونههای گیاهی و حیوانی در بسیاری از مناطق کشور و جهان افزایش پیدا کرده است.
باید قبول کنیم که اینترنت ما را در خانه نگه میدارد و اوقات تفریحی خوبی برای ما به وجود میآورد. اگر اینترنت از بین برود، دیگر ما مانند قدیم در خانه نمیمانیم و فعالیتهای فیزیکی بیشتری انجام میدهیم که این مورد هرچند اثرات مثبت متعددی دارد اما قطعا به ضرر محیط زیست خواهد بود.
سلامت فیزیکی و روانی
در این خصوص بسیاری از کارشناسان متفقالقول بارها اعلام کردهاند که کاهش استفاده از اینترنت و اپلیکیشنهای وابسته به آن، موجب کاهش سلامت ما میشود. اینترنت موجب شده که ساعتها پای کامپیوتر شخصی یا تلفن همراه بمانیم که این اتفاف آسیب بسیار جدی به چشم، گردن، کمر، مفاصل و حتی مغز وارد میکند.
همانطور که گفتم، اینترنت ما را خانه نشین یا ساکن کرده است. قطعا در صورت نبود اینترنت دقایق استفاده ما از تلفن همراه و رایانه شخصی کاهش پیدا میکند و این برای سلامت فیزیکی بدن ما بسیار اهمیت دارد.
در همین راستا سلامت روان نیز با وجود شبکههای اجتماعی تحت تاثیر قرار گرفته است. شبکههای اجتماعی در کنار مزایایی که دارند باعث میشوند ما خودمان را به طور متداول با دیگران مقایسه کنیم و سطح زندگی خودمان را با افراد دیگر بسنجیم. این اتفاق موجب افزایش حس افسردگی، کاهش اعتماد به نفس، سرخوردگی، احساس نیاز به توجه، از بین رفتن خلاقیت در روابط اجتماعی واقعی و تشویشهای روانی خواهد شد.
به ویژه آنکه این روزها مدام با اخبار منفی رو به رو هستیم و ذهنمان گاها درگیر مواردی میشود که شاید ارتباطی با ما نداشته باشد ولی ذهنمان را درگیر میکند.
در نقطه مقابل در حال حاضر با وجود اینترنت دسترسی به مطالب مهم انگیزشی، مشاورههای آنلاین و از همه مهمتر پلتفرمهای ورزش در خانه و کنترل تغذیه آنلاین بسیار رشد پیدا کرده و افرادی که واقعا به سلامت خود اهمیت میدهند با وجود اینترنت میتوانند به فیزیک ایدهآل خود برسند.
محدودیت در تمامی موارد
همانطور که اینترنت در تمامی ابعاد زندگی ما نفوذ پیدا کرده، نبود آن نیز باعث محدودیت در ابعاد مختلف زندگیمان میشود. با نبود اینترنت دیگر اتفاقی به نام دانلود را تجربه نخواهیم کرد. به این ترتیب برای نصب اپلیکیشن باید پکیجهای مختلف نرمافزاری را از شرکتهای نرمافزاری خریداری کنیم. همچنین مانند دهه 80 دیگر نمیتوانیم موسیقی یا فیلم دانلود کنیم، باید به سراغ ویدیو کلوپها رفته یا از دوستان و آشنایان سیدی یا فایل فیلم را بگیریم. اگر یادتان باشد، زمانی آهنگها و کلیپهای جالب را برای یکدیگر بلوتوث میکردیم، در صورت نبود اینترنت به آن زمان باز خواهیم گشت.
البته محدودیتی که ما گفتیم تنها در خصوص دانلود نیست، به عنوان مثال شما به دنبال یک ایده برای نقاشی، طراحی دکوراسیون یا هر چیز دیگری هستید، میتوانید آن را در اینترنت پیدا کنید. فرض کنید میخواهید لباس بخرید، قطعا در فروشگاههای آنلاین تنوع بسیار بیشتری از فروشگاههای محل یا شهرتان میتوانید پیدا کنید. با اینترنت همهچیز در دسترستان است و هیچ محدودیتی برای یادگیری، آموزش، ایدهبرداری، خلاقیت و غیره ندارید، اگر اینترنت نباشد چه؟؟
از طرفی حتی تفریح ما نیز محدود خواهد شد، در حال حاضر همه افراد زمان زیادی در اینترنت میگذارنند و این بخشی از اوغات فراغت آنهاست اما نبود اینترنت تمامی این موارد را از بین میبرد.
نبود اینترنت ابعاد بسیار گستردهتری دارد که برای پرداختن به آن باید چندین مقاله نوشت اما به طور واضح اینترنت زندگی انسان را راحتتر کرده و نبود آن ما را به دوران سخت و دشوار گذشته خواهد برد. اینترنت در تمام ابعاد زندگی به جز سلامت فیزیک و روان تاثیر مثبت گذاشته است که این موضوع به راحتی قابل چشم پوشی نیست.
اینترنت فعالیت انسان را راحتتر کرده و به برخی از دشواریهای ما پایان داده است، در عصر حاضر دسترسی آسان به منابع اطلاعاتی برای افزایش آگاهی، علم و آموزش به طور جدی دگرگون شده و شما هر چیزی را که بخواهید در دسترس خود دارید، حال بستگی دارد بخواهید از این فناوری به درستی استفاده کنید یا خیر اما تاثیر اینترنت بر روی زندگی انسان مثبت بوده است.
نوشته اگر اینترنت نباشد چه بلایی سر کره زمین میآید؟ اولین بار در اخبار فناوری و موبایل پدیدار شد.