ایران مسیر ترانزیت ارتباطی افغانستان به آسیای مرکزی میشود
توسعه روابط شرکت ارتباطات زیرساخت و شرکت اتصالات افغانستان با امضای تفاهم نامه دوجانبه کلید خورد؛ افغانستان قصد دارد از شبکه ایران برای ترانزیت ترافیک خود به سمت آسیای مرکزی استفاده کند.
ایران و افغانستان در راستای توسعه روابط دوجانبه تفاهم نامه ای امضا کردند که طی آن ارتباطات فیبرنوری دو طرف توسعه یافته و شرکت اتصالات افغانستان اقدام به خرید سرویسهای مختلف مخابراتی از شرکت ارتباطات زیرساخت خواهد کرد.
در این مراسم که با حضور «صلاح زرق الراس» به عنوان مدیرعامل اتصالات افغانستان و محمدجواد آذری جهرمی عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت برگزار شد، مدیرعامل اتصالات افغانستان از ایران به عنوان مسیری امن و مطمئن برای ترانزیت ترافیک مخابراتی افغانستان نام برد.
وی گفت: علاوه بر این نگاه که ایران بستری مناسب جهت هدایت ترافیک مخابراتی افغانستان به سمت جنوب است، ما بر این باوریم که از شبکه مخابراتی و ارتباطی ایران برای ترانزیت ترافیک خود به سمت آسیای مرکزی و پس از آن به اروپا نیز بهره مند شویم.
زرق الراس همچنین با اشاره به اشتراکات زبانی دو کشور اضافه کرد: با توجه به اینکه سه کشور ایران، افغانستان و تاجیکستان هر سه بستر زبانی مشترک دارند ما بنا داریم تا برنامه هایی برای مدیریت محتوای فارسی اینترنت نیز داشته باشیم و در برنامههای توسعه شبکه ارتباطی اتصالات در افغانستان، نیم نگاهی نیز به اتصال به چین داریم.
آذری جهرمی عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت نیز با اشاره به مزیتهای انتقال دیتا از مسیرهای زمینی، ایران را سرویس دهنده معتبری دانست که مسیرهای زمینی مخابراتی آن، در مقایسه با مسیرهای دریائی جایگزین، از تاخیر کمتر و کیفیت بهتر در انتقال دادهها برخوردار است.
وی با تاکید بر موقعیت جغرافیایی ویژه ایران که شرق و غرب را به یکدیگر متصل می کند، گفت: موقعیت جغرافیایی ویژه ایران در برنامه های پنج ساله توسعه مخابرات مدنظر قرار گرفته شده است تا ایران بتواند به هاب بزرگ منطقه خاورمیانه تبدیل شود. در همین راستا سرمایه گذاریهایی نیز توسط شرکت ارتباطات زیرساخت برای ارتقاء توان داخلی شبکه صورت پذیرفته است.
آذری جهرمی با اشاره به توافقات اخیر و برجسته ایران با شرکتهای بزرگی چون تلکام ایتالیا، از ایجاد Pop تهران به عنوان نقطه عطفی در رشد مخابرات و ارتباطات ایران در عرصه بین الملل یاد کرد و گفت: در حال حاضر چندین شرکت برتر بینالمللی مخابراتی با شرکت ارتباطات زیرساخت در حال مذاکره و تبادل نظر هستند تا سرویس IP و CDN خود را در Pop تهران مستقر کنند که این امکان، علاوه بر اینکه کیفیت سرویس اینترنت کشور را بهبود قابل ملاحظه ای میبخشد، کیفیت سرویسهای مطرح ایرانی، همچون آپارات، بازار و کانالهای رادیو و تلویزیونی را در عرصه بین المللی نیز چندین برابر ارتقاء می دهد.
عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت با اشاره به ارتقاء سطح روابط مخابراتی شرکت ارتباطات زیرساخت با شرکتهای برجسته بین المللی اضافه کرد:شرایط جدید پساتحریم، موقعیت ممتازی نیز برای کشورهای همسایه فراهم کرده است و توسعه Pop تهران به عنوان یک مرکز بین المللی مخابراتی ،گام مهمی در این راستا محسوب می شود.
شرکت اتصالات از ۱۰سال پیش فعالیت مخابراتی و ارتباطی خود در افغانستان را به عنوان اپراتور چهارم شروع کرده و توانسته پس از گذشت ۹ سال و در سال ۲۰۱۵ موقعیت خود را به مقام اپراتور دوم مخابراتی افغانستان برساند و در دو سال اخیر با اجرای پروژه های افزایش ظرفیت شبکه، حجم دیتای ارائه شده به مشتریان خود را تا ۱۶برابر ارتقا دهد.