با برترین نوآوری‌های موجود در گوشی‌های هوشمند سال ۲۰۱۷ آشنا شوید!

تنها چند روز تا اتمام سال ۲۰۱۷ زمان باقی مانده و باید خود را برای سال ۲۰۱۸ آماده کنیم. در سال ۲۰۱۷ شاهد نوآوری‌های بی‌شماری در صنعت گوشی‌های هوشمند نبودیم و بیشتر شرکت‌های تولیدکننده ایده‌های قبلی خود را در این سال توسعه و بهبود بخشیدند.

با این وجود، در سال ۲۰۱۷ شاهد سه نوآوری بودیم که تبدیل به ترند بازار شدند و در آینده نیز مهمان گوشی‌های هوشمند باقی خواهند ماند. این نوآوری‌ها به‌صورت مستقیم تجربه کاربری بهتری را برای خریداران به ارمغان می‌آوردند و امیدواریم که دستگاه‌‌های بیشتری در سال ۲۰۱۸ به این امکانات مجهز شوند. برای آشنایی بیشتر با این نوآوری‌ها با آی‌تی‌رسان همراه شوید.

نسبت تصویر ۱۸:۹ نمایشگر گوشی‌های هوشمند

وان‌پلاس 5T

در گذشته شاهد استفاده از نمایشگرهایی با نسبت تصویر ۱۶:۹ در گوشی‌های هوشمند بودیم. علت این امر را می‌توان در استاندارد بودن آن و همچنین استفاده از این نسبت تصویر در تلویزیون منازل خود، سینماها و محتوای تولیدی همانند فیلم‌های سینمایی جستجو کرد. با این وجود، در سال ۲۰۱۷ بسیاری از تولیدکنندگان اسمارت‌فون‌ها برای محصولات خود به نسبت تصویر ۱۸:۹ روی آوردند.

در ابتدا ال‌جی پرچم‌دار خود یعنی ال‌جی G6 را با نمایشگر ۵.۷ اینچی با رزولوشن ۲۸۸۰ در ۱۴۴۰ و نسبت تصویر ۱۸:۹ معرفی کرد. این سبک از طراحی که این شرکت کره‌ای آن را فول‌ویژن می‌نامد، باعث شده ال‌جی G6 با وجود مجهز بودن به نمایشگر ۵.۷ اینچی همانند ال‌جی V20، کشیده‌تر از فبلت معرفی شده این برند در سال ۲۰۱۶ باشد.

تنها چند هفته بعد از معرفی این گوشی هوشمند، سامسونگ از پرچم‌داران جدید خود یعنی گلکسی S8 و گلکسی S8 پلاس رونمایی کرد. هر دو دستگاه مذکور از چنین نسبت تصویری بهره می‌برند که البته به‌طور دقیق نسبت تصویر آن‌ها برابر با ۱۸.۵:۹ است. استفاده از عبارت “نمایشگر بی‌کران” یکی از نکات کلیدی در فروش این اسمارت‌فون‌ها بود و باعث شد که این دو مدل از حاشیه بسیار کمی در اطراف نمایشگر خود برخوردار باشند.

در سال ۲۰۱۷ گوشی‌های هوشمند بیشتری به این لیست اضافه شدند. گلکسی نوت ۸، ال‌جی V30 و وان‌پلاس ۵T نیز به نمایشگر با نسبت تصویر ۱۸:۹ یا همان ۲:۱ مجهز هستند. در حالی‌که نسبت تصویر ۱۸:۹ و ۲:۱ تفاوتی با هم ندارند ولی به‌علت نزدیک بودن عبارت ۱۸:۹ به ۱۶:۹، شرکت‌ها در معرفی محصولات خود از ۱۸:۹ استفاده می‌کنند.

در این میان شرکت گوگل نیز نمایشگر ۶ اینچی پرچم‌دار بزرگ‌تر خود یعنی پیکسل XL 2 را نیز به این نسبت تصویر مجهز کرد. اپل نیز برای این‌که از این قافله عقب نماند، گران‌ترین آی‌فون تولیدی خود را نیز با نسبت تصویر جدیدی معرفی نمود. آی‌فون X به نمایشگری ۵.۸ اینچی با نسبت تصویر ۱۹.۵:۹ مجهز شده که نسبت به محصولات دیگر کشیده‌تر به‌نظر می‌رسد.

پیکسل 2

با وجود ترند شدن نسبت تصویر ۱۸:۹ در صنعت گوشی‌های هوشمند، محتوای زیادی برای آن‌ تولید نشده است. هم‌اکنون اکثر محتوای بصری تولید شده از نسبت تصویر استاندارد ۱۶:۹ بهره می‌برند. صاحبان دستگاه‌هایی مانند گلکسی S8 در هنگام مشاهده فیلم‌های ۱۶:۹، یا باید با حاشیه‌های مشکی در اطراف تصویر کنار بیایند و یا این‌که ویدیو موردنظر را به‌صورت کشیده مشاهده کنند.

اگرچه هنوز نمی‌توانیم به محتوای مناسب با نسبت تصویر ۱۸:۹ دسترسی داشته باشیم ولی این موضوع مانع استفاده از آن در گوشی‌های هوشمند نخواهد شد. انتظار داریم که در سال ۲۰۱۸ علاوه‌بر اسمارت‌فون‌های پرچم‌دار، شاهد ورود آن به هندست‌های میان‌رده و اقتصادی نیز باشیم. این امر می‌تواند باعث افزایش اندازه نمایشگر بدون ایجاد تغییر چندانی در سایز خود دستگاه شود.

نمایشگرهای با نرخ رفرش ۱۲۰ هرتز

دومین نوآوری موجود در گوشی‌های هوشمند برای سال ۲۰۱۷ نیز مربوط به نمایشگر این محصولات می‌شود که البته همانند نسبت تصویر ۱۸:۹ فراگیر نشده است. شاید ریزر فون را بتوان معروفترین گوشی هوشمندی دانست که به‌جای نمایشگر ۶۰ هرتزی، با صفحه نمایشی مجهز به رفرش ریت ۱۲۰ هرتز در ماه نوامبر معرفی شد. گوشی‌ Aquos R شرکت شارپ نیز از این نرخ رفرش بهره می‌برد که البته فقط در بازارهای آسیا به‌فروش می‌رسد.

هرچقدر نرخ رفرش بالاتر باشد، تصویر در یک ثانیه سریع‌تر به‌روزرسانی می‌شود. در حالت تئوری اگر نمایشگر شما از رفرش ریت بالاتری بهره ببرد، تصاویر شفاف‌تر به نمایش درمی‌آیند و حتی در زمان اسکرول کردن نیز، تصاویر نرم‌تر عوض می‌شوند. علاوه‌بر این مورد، ریزر از تکنولوژی جدیدی در گوشی هوشمند گیمینگ خود بهره گرفته که اولترا موشن نام دارد. این فناوری، نمایشگر را با پردازنده گرافیکی همگام‌سازی کرده تا با توجه به نیاز کاربر، نرخ بازسازی تصویر را تغییر دهد. به کمک اولترا موشن، کاربر در هنگام بازی، گرافیک بسیار روان‌تری را تجربه می‌کند.

همان‌طور که می‌دانید تنها چند روز با شروع سال ۲۰۱۸ فاصله داریم، بنابراین امیدواریم که در سال آینده میلادی با گوشی‌های هوشمند بیشتری که مجهز به نمایشگر ۱۲۰ هرتزی هستند، ملاقات کنیم. در سال آینده هدست‌های واقعیت مجازی مستقل (نیازی به کامپیوتر ندارند) بیشتری معرفی و روانه بازار می‌شوند که از گوشی‌های هوشمند استفاده می‌کنند.

افزایش نرخ رفرش نمایشگرهای موجود در گوشی‌های هوشمند، باعث تجربه کاربری بهتر در زمان استفاده از اپلیکیشن‌های واقعیت مجازی و واقعیت افزوده خواهد شد. انتظار می‌رود سال آینده شاهد رونمایی محصولات بیشتری از سوی شرکت ریزر باشیم، گوشی‌های هوشمندی که برای تجربه بهتر واقعیت مجازی، از نمایشگرهای ۱۲۰ هرتزی برخوردار باشند.

سیم‌کارت الکترونیکی یا eSIM

فرقی نمی‌کند گوشی هوشمند شما تا اندازه قدرت‌مند باشد، برای استفاده از آن به‌صورت یک تلفن همراه برای برقراری تماس، هم‌چنان باید از سیم‌کارت‌های عادی استفاده کنید. اگر گوشی هوشمند خود را به‌صورت آنلاک خریداری کنید، باید برای برقراری تماس توسط آن، اقدام به تهیه سیم‌کارت کنید. به‌نظر می‌رسد که این روند در آینده نزدیک تغییر خواهد کرد، چراکه در سال ۲۰۱۷ شاهد رونمایی از گوشی‌های هوشمندی با سیم‌کارت الکترونیکی یا همان eSIM بودیم.

گوگل دو پرچم‌دار جدید خود، پیکسل ۲ و پیکسل XL 2 را با eSIM معرفی کرد. هر دو دستگاه با سیم‌کارت‌‎های تعبیه شده بر روی برد عرضه می‌شوند که قابل تعویض نیستند. شاید در نگاه اول این فناوری را آزاردهنده تلقی کنید ولی اجازه دهید برخی از کاربردهای آن را برای شما بازگو کنیم.

تصور کنید که از یک اپراتور مخابراتی گوشی هوشمندی را خریداری می‌کنید و در آینده تصمیم به تغییر اپراتور خود می‌گیرید. در این‌صورت به‌جای مراجعه به اپراتورها، تنها کافیست با یک برنامه و چند مرحله کوتاه، اقدام به تعویض اپراتور مخابراتی خود کنید. این تکنولوژی تنها برای خریداران نسخه آنلاک و یا افرادی که اسمارت‌فون‌های قدیمی خود را هدیه می‌دهند، کارآمد نخواهد بود، بلکه مسافران نیز از آن بهره می‌برند. با eSIM در صورت سفر به کشوری دیگر، نیازی به خریداری سیم‌کارت جدید برای برقراری تماس و استفاده از دیتا نخواهید داشت. در حقیقت می‌توانید در کشور مقصد، سیم‌کارت خود را در مدت‌ زمان اقامت، با اپراتورهای آن کشور تطابق داده و از سرویس‌های آن‌ها استفاده کنید.

گوشی‌های هوشمند

در حال حاضر این ویژگی تنها برای صاحبان دستگاه‌های پیکسل ۲ و پیکسل XL 2 که در پروژه Fi گوگل ثبت‌نام کرده‌اند، در دسترس قرار دارد. با این‌حال، گوگل امیدوار است که شرکت‌های تولیدکننده این دو اسمارت‌فون یعنی اچ‌تی‌سی و ال‌جی و همچنین اپراتورهای مخابراتی، در آینده از سیم‌کارت الکترونیکی پشتیبانی کنند. انتظار می‌رود در سال ۲۰۱۸ برخی از گوشی‌های هوشمند با قابلیت پشتیبانی از سیم‌کارت نانو و eSIM معرفی شوند. در آینده نه‌چندان دور باید منتظر حذف سیم‌کارت‌های سنتی از گوشی‌های هوشمند خود باشیم.

جمع‌بندی

گوشی آی‌فون X

سال ۲۰۱۷ همراه با نوآوری‌های فراوانی در حوزه گوشی‌های هوشمند همراه نبود، ولی در زمینه صفحه نمایش شاهد پیشرفت‌های مناسبی بودیم. هم‌اکنون دستگاه‌ها بدون تغییر اندازه قابل توجهی، از نمایشگرهای بزرگ‌تری بهره می‌برند و هم‌چنین تصاویر در آن‌ها روان‌تر به نمایش در می‌آیند. روند حدف سیم‌کارت‌های عادی نیز از امسال شروع شده و در آینده شاهد جایگزینی eSIM به‌جای آن‌ها خواهیم بود. امیدواریم در سال آینده صنعت گوشی‌های هوشمند نوآوری‌های بیشتری داشته باشد.

نظر شما در رابطه با این نوآوری‌ها چیست؟ آیا در سال آینده ویژگی‌های هیجان‌انگیز بیشتری به اسمارت‌فون‌ها اضافه می‌شود؟ قابلیت‌هایی که دوست دارید در سال آینده شاهد آن‌ها در گوشی‌های هوشمند باشید را با ما و دیگر کاربران در میان گذارید.

نوشته با برترین نوآوری‌های موجود در گوشی‌های هوشمند سال ۲۰۱۷ آشنا شوید! اولین بار در پدیدار شد.