با ۵ فرمت مختلف تصاویر و کاربردشان آشنا شوید

حالتی را در نظر بگیرید که یک روز را با عکاسی سپری کرده‌اید و حال می‌خواهید عکس‌های مورد علاقه خود را که با فرمت RAW هستند، ادیت و بعد از آن ذخیره کنید. در هنگام ذخیره‌سازی تصویر خود با چندین فرمت تصویر مختلف مواجه می‌شوید و نمی‌دانید دقیقا کدامیک را انتخاب کنید. در این مطلب شما را با 5تا از فرمت‌های مهم و کاربردشان آشنا می‌کنیم. همراه ما باشید.

JPEG

یکی از شناخته شده‌ترین فرمت‌های تصاویر، JPEG بوده که این روز‌ها محبوبیت زیادی در میان کاربرن پیدا کرده است. JPEG با فشرده سازی تصاویر با حداقل افت کیفیت، حجم تصاویرتان را به حد زیادی پایین می‌آورد و به همین دلیل هم در فضای وب بیشترین استفاده را دارد. این نوع فرمت بیشتر برای اشتراک‌گذاری در اینترنت و یا ساخت آلبوم‌های خانگی کاربرد خواهد داشت.

PNG

PNG یکی از فرمت‌های فشرده نشده در تصاویر است که قابلیت ثبت بخش‌های خالی یا همان transparent را دارد. استفاده از این فرمت باتوجه به قابلیت ثبت بخش‌های transparent در عکس، در صفحات وب و طراحی‌های اینترنتی بسیار کاربردی است. معمولا عکس‌های معمولی را به دلیل حجم بالایی که PNG ایجاد می‌کند، با این فرمت به ثبت نمی‌رسانند.

TIFF

TIFF شاید از باقی فرمت‌های نام برده حرفه‌ای‌تر باشد. در صورتی که تصویری را با TIFF ذخیره کنید، هیچ‌ بخشی از آن فشرده نمی‌شود و به بالاترین کیفیت ممکن در آن دسترسی خواهید داشت. از طرفی هم حجم فایل‌های TIFF به مراتب بالاتر از سایر فرمت‌های مشابه است. معمولا استفاده از فرمت TIFF را باتوجه به ساپورت از فرمت‌های رنگی CMYK ،RGB ،Lab ،Indexed Color و Grayscale در چاپ‌خانه‌ها بیشترین کاربرد را دارد. نمایش فایل‌های TIFF در نرم‌افزارهای حرفه‌ای ویرایش تصاویر، امکان‌پذیر خواهد بود.

PSD

PSD فرمت مورد علاقه فتوشاپ کارها است. در PSD دسترسی به تمامی لایه‌ها و محتواهای یک تصویر آزاد خواهد بود و می‌توانید آن‌ها را تغییر دهید. این فرمت توسط برنامه‌های دیگر مثل  Illustratorو InDesign  قابل استفاده خواهد بود. کاربرد اصلی PSD برای زمانی است که می‌خواهید به ویرایش تصاویر بپردازید و دسترسی به این ویرایش را آزاد بگذارید تا دفعات بعد هم این امکان را داشته باشید.

GIF

این روزها استفاده از GIF بسیار باب شده است و کاربران شبکه‌های اجتماعی از آن بهره می‌برند. GIF در واقع از چند تصویر پشت سر هم تشکیل شده که در کنار هم یک تصویر متحرک را می‌سازند. استفاده از این فرمت در فضای وب کاربرد زیادی دارد. البته گاهی این نوع فرمت  باتوجه به محتوایش حجم زیادی خواهد داشت.

نظر شما درباره فرمت‌های مختلف تصویری چیست؟

نوشته با ۵ فرمت مختلف تصاویر و کاربردشان آشنا شوید اولین بار در پدیدار شد.