بررسی اسمارتفون شیائومی Mi 9؛ سوپراسپورت با قیمت مناسب!
اسمارتفون شیائومی می 9 (Mi 9) یکی از تلفنهای پرچمدار سریع و قدرتمند بازار به حساب میآید. این تلفن از تراشه اسنپدراگون 855 استفاده میکند و به قدری سریع است که ما حس میکردیم درون یک خودرو سوپراسپورت فراری 488 GTB نشستهایم. به گفته شیائومی، عملکرد این تلفن نسبت به مدل قبلی خود 45 درصد بهبود یافته است. هرچند این گوشی یک تلفن گرانقیمت و سوپراسپورت نیست، اما سرعت و قدرتش آن را به یکی از جالبترین و بهترین تلفنهای سال 2019 تبدیل میکند. ما به سراغ پرچمدار 2019 شیائومی رفتهایم تا ببینیم که این تلفن قدرتمند در کنار ارایه سرعت بالا، چه مزایا و معایبی دارد.
سرعت، سرعت، سرعت
اندازهگیری سرعت ابزارهای دیجیتال، به خصوص در تلفنهای هوشمند بسیار سخت است. ما برای سنجش سرعت اسمارتفون شیائومی می 9 از چندین بنچمارک کمک گرفتیم. پرچمدار شیائومی در این بخش ما را شگفتزده کرد و نتایج بسیار خوبی را به نمایش گذاشت که میتوانید آن را در تصایر زیر مشاهده کنید.
بعد از بنچمارک، سرعت تلفن را به صورت عملی سنجیدیم. سرعت این تلفن در اجرای نرمافزارها عالی بوده و ما هیچ کندی در آن مشاهده نکردیم. نتیجه بنچمارک این تلفن در AnTuTu 3D سریعتر از تلفنهایی، مانند سامسونگ گلکسی S10 و حتی آیفون XS است. شیائومی می 9 یکی از اولین اسمارتفونهایی بود که از تراشه اسنپدراگون 855 استفاده میکرد.
عملکرد خوب این تراشه بر همگان واضح است و ما را شگفتزده میکند. این تلفن از 6 گیگابایت حافظه رم به همراه 64 یا 128 گیگابایت حافظه داخلی بهره میگیرد. نسخه دیگری از آن با 12 گیگابایت رم در بازار چین عرضه شده است. می 9 در این بخش عالی بود و ما هیچ نکته منفی در آن مشاهده نکردیم.
طراحی
شیائومی می 9 در بخش طراحی نیز همانند یک خودرو سوپراسپورت به نظر میرسد. طراحی این گوشی بسیار شیک و زیبا بوده و در پشت آن از گوریلا گلس 5 استفاده شده است. صفحهنمایش تلفن را نیز گوریلا گلس 6 محافظت میکند. دو طرف پنل پشتی خمیدگیهای نرمی دارند که نگهداشتن آن در دست را آسانتر میکنند. رنگ مدل مورد بررسی ما مشکی است که طراحی براق و زیبایی دارد.
در پشت می 9 سه لنز در یک مجموعه دوربین نسبتا بزرگ مشاهده میشود. میزان برجستگی ماژول دوربین بسیار زیاد است و در سطوح صاف باعث لقی تلفن میشود. شیائومی میگوید برای پوشش این لنزها از شیشه یاقوت کبود استفاده کرده است. بنابراین، انتظار میرود که هیچ خط و خشی در مجموعه دوربین می 9 دیده نشود. البته، آزمایشهای مستقل نشان میدهند که مقاومت این شیشهها بیشتر از شیشههای معمولی نیست و برتری خاصی در آن وجود ندارد.
در جلوی تلفن پنل 6.4 اینچی آمولد با رزولوشن 2340 در 1080 پیکسل تعبیه شده است که حاشیههای نازک آن ما را خوشحال میکند. تنظیمات بسیار متنوعی برای سفارشیسازی این صفحهنمایش وجود دارد؛ به عنوان نمونه، شما میتوانید سطح نور استاندارد آن را برای شب یا محیطهای تاریک تنظیم کنید. همچنین، میتوانید به صورت خودکار کنتراست تصویر و سطح رنگها به همراه حالت خواندن تنظیم کنید.
خمیدگیهای ظریف صفحهنمایش باعث لغزندگی آن میشود تا شما در هنگام گرفتن آن در دستان خود احساس امنیت بیشتری نداشته باشید! لبههای باریک می 9 از لحاظ ظاهری زیبا هستند، اما این زیبایی به قیمتهای مختلفی تمام میشود. برای مثال، در صورتی که برای این تلفن از یک کیس محافظ استفاده نکنید، سطح پشتی و جلویی تمایل زیادی به زمین خوردن خواهند داشت. به هرحال، طراحی شیائومی می 9 ظریف، زیبا و براق است، اما پیشنهاد میکنیم که از یک کیس برای محافظت از زیباییهای آن کمک بگیرید!
دوربین
این اولین باریست که شیائومی در تلفنهای خود از سه دوربین استفاده میکند. دوربین اصلی می 9 از سنسور جدید IMX586 شرکت سونی با کیفیت 48 مگاپیکسل بهره میگیرد. این سنسور برروی اسمارتفون آنر View 20 هم مورد استفاده قرار گرفته است و انتظار میرود که یکی از بهترین سنسورهای دوربین به محسوب شود. در مجموعه دوربین شیائومی می 9 یک دوربین تلهفوتو 12 مگاپیکسل و یک لنز التراواید 16 مگاپیکسل با میدان دید 117 درجه تعبیه شده است.
همانند تلفن آنر View 20، حالت 48 مگاپیکسل دوربین به صورت استاندارد فعال نیست و ما باید آن را از منوی تنظیمات انتخاب کنیم. یکی از نقاط منفی در این رابطه، فعال شدن مجدد حالت استاندارد پس از خارج شدن از اپلیکیشن دوربین است که کمی ما را آزار میدهد. بنابراین، برخی از افراد تصور نمیدانند که دوربین این گوشی در حالت 48 مگاپیکسل عکاسی نکرده و فراموش میکنند که تنظیمات آن را مورد بررسی قرار دهند.
این کار دلیل خاص خود را دارد؛ در واقع، شیائومی حالت 48 مگاپیکسل را فقط برای برخی از موقعیتها در نظر گرفته است. مانند محیطهایی که از نور کافی برخوردار هستند. این دوربین عکسهایی با کیفیت 12 مگاپیکسل را ثبت میکند و از فناوری ترکیب پیکسلها برای افزایش کیفیت در محیطهای پرنور کمک میگیرد.
عملکرد این دوربین در اکثر موارد عالی است. ثبت تصاویر در محیطهای کمنور با کیفیت مناسبی انجام میشود و میزان اکسپوژر آن در این محیطها جزییات بیشتری را بدون از دست دادن کیفیت به نمایش میگذارد. البته، کیفیت دوربین در این حالت به پای گوگل پیکسل 3 نمیرسد، اما خوب است.
در محیطهای آفتابی نیز عملکرد دوربین فوقالعاده است و ما تصاویر خوبی از آسمان آبی را به ثبت رساندیم. حالت بوکه نیز بدون از بین رفتن سطح طبیعی بودن عکس با افزودن مقادیر دقیقی به یک تصویر عملکرد بسیار خوبی دارد. لنز این دوربین قابلیتهای متنوعی را در اختیار شما قرار میدهد. قابلیتهایی، مانند لنز زاویه عریض، حالت زوم، حالت شب و قابلیتهای AI در کنار لنز اصلی 48 مگاپیکسل از مواردی هستند که شما را در ثبت یک تصویر باکیفیت یاری میکنند.
باتری
شیائومی در اسمارتفون می 9 از فناوری شارژ سریع 20 وات برای شارژ باتری 3300 میلیآمپری آن استفاده کرده است. این شرکت ادعا میکند که باتری می 9 به وسیله شارژ بیسیم ظرف یک ساعت و چهل دقیقه شارژ میشود، ولی ما در آزمایشهای خود به زمان یک ساعت و سی دقیقه رسیدم که نتیجه بسیار شگفتانگیزی است.
شاید در نگاه اول بگویید که ظرفیت باتری این تلفن کم است، اما باید بگوییم که عملکرد خوب تراشه اسنپدراگون 855 و رابط کاربری MIUI شیائومی در مدیریت باتری بهترین عملکرد را دارند. پس از یک روز استفاده مداوم از تلفن هنوز هم بیش از 40 درصد شارژ باتری باقی مانده بود. این موضوع در رابط با استفادههای سنگین هم صدق میکند. ما این تلفن را ظرف 15 ساعت مورد آزمایشهای سنگین خود قرار دادیم و در پایان، ظرفیت باتری آن به کمتر از 15 درصد نرسید. ما یک ویدیو فول اچدی در یوتیوب را با حداکثر روشنایی صفحه مشاهده کردیم، باتری شیائومی می 9 در این آزمایش تا 10 ساعت و 15 دقیقه دوام آورد که نتیجه خوبی به حساب میآید.
سنسور اثرانگشت زیر صفحهنمایش نیز همانند سایر بخشها ما را خوشحال میکند. این سنسور نسخه جدیدی از سنسور اسمارتفون شیائومی می 8 پرو است و ضریب اطمینان بالایی دارد. سرعت آن نیز نسبت به مدل قبلی افزایش یافته است. البته، شاید سرعت این سنسور به اندازه سنسورهای اثرانگشت در پنلهای پشتی نباشد، اما در حالت کلی خوب به نظر میرسد. یکی از نقاط ضعف این گوشی، عدم پشتیبانی از قابلیت تشخیص چهره است که شاید به مذاق برخی از افراد خوش نیاید.
نتیجهگیری
اسمارتفون پرچمدار شیائومی می 9 یکی از سریعترین و قدرتمندترین تلفنهای هوشمند بازار است که قیمت بسیار مناسبی دارد. می 9 مسیر تکامل و بلوغ شرکت شیائومی را به ما نشان میدهد تا بدانیم که تلفنهای چینی در خارج از این کشور نیز طرفدارانی دارند و خواهند داشت. این گوشی یک تلفن هوشمند با کارایی بسیار بالا است که توجه بسیاری از افراد و کارشناسان را به خود جلب میکند.
نقاط قوت:
- عملکرد عالی و قدرتمند
- طراحی زیبا و رنگهای آن
- عمر طولانی باتری
- شارژ سریع سیمی و بیسیم
- سنسور اثرانگشت در زیر صفحهنمایش
نقاط ضعف:
- تواناییهای دوربین میتوانست بهتر باشد
- نرمافزار تلفن به اصلاحاتی نیاز دارد
- عدم مقاومت در برابر آب و ذرات گرد و غبار
نوشته بررسی اسمارتفون شیائومی Mi 9؛ سوپراسپورت با قیمت مناسب! اولین بار در اخبار تکنولوژی و فناوری پدیدار شد.