بررسی اولیه نوکیا ۷٫۱: پرچمدار میانردهها!
در روزگاری نهچندان دور، کمپانی فنلاندی نوکیا بزرگترین تولیدکننده گوشیهای هوشمند به شمار میرفت و درصد بسیار زیادی از بازار را تصاحب کرده بود. همه چیز خیلی خوب برای این برند پیش رفت تا اینکه اندروید و آیفونهای اپل سر و کلهشان پیدا شد و نوکیا در سراشیبی سقوط قرار گرفت. مدتی این کمپانی به سمت ویندوزفون رفت و توانست تا سهمی از بازار را در دست بگیرد اما خریداری شدنش توسط مایکروسافت، هم خودش را خراب کرد و هم ویندوزفون را! حالا قرارداد این دو کمپانی به پایان رسیده و چند سالی هست که شاهد محصولاتی با برند نوکیا از HMD Global هستیم. دیروز جدیدترین محصول میانرده این شرکت با نام نوکیا 7.1 معرفی شد و قصد داریم تا امروز به صورت ابتدایی نگاهی به آن بیندازیم. با آیتیرسان و بررسی نوکیا 7.1 همراه باشید.
بررسی نوکیا 7.1 در بخش طراحی
نوکیا برای آنکه میانرده جدیدش از قافله عقب نماند، آن را با ترند این روزهای بازار همگام کرده است؛ یعنی در این گوشی شاهد استفاده از فلز و شیشه هستیم. فریم نوکیا 7.1 از جنس آلومینیوم سری 6000 بوده و مقاومت بالایی از خودش نشان میدهد؛ دو طرف گوشی نیز از شیشه 2.5D پوشیده شده تا حس لمس یک کالای لوکس و باکیفیت به شما منتقل شود.
نوکیا برای ساخت این مدل از طراحی ناچ دیزاین بهره برده و این یعنی در بالای نمایشگر 7.1، شاهد یک بریدگی و یا بخش اضافی هستیم که دوربین و سایر همراهان همیشگی آن را در خودش جای داده است. با این حال، بسیاری از افراد این ویژگی را کاملا اضافی میدانند و علاقهای به داشتن یک گوشی همراه با ناچ ندارند. حاشیههای اطراف نمایشگر میزان قابل قبولی بوده و حتی میتوان آن را در میان گوشیهای بالارده، محصولی خاص به حساب آورد.
سازنده توانسته تا رژیم سفت و سختی را برای گوشی خودش داشته باشد و به همین منظور نوکیا 7.1 دارای وزنی کمتر از 160 گرم و ضخامتی 8 میلیمتری است که آن را به دستگاهی خوش دست و امروزی تبدیل میکند. گوشههای نوکیا 7.1 گرد بوده و فریم آن به خوبی با بخش پشتی هماهنگ شده است تا هنگام در دست گرفتن گوشی، شاهد پستی و بلندی نباشیم و با یک دستگاه صاف و صیقلی رو به رو شویم. نوکیا 7.1 در دو رنگ عرضه میشود تا بتواند نظر افراد مختلف را به خودش جلب نماید. جالب است بدانید که برای افزایش زیبایی این مدل نوکیا در ساختش از تراشکاریهای ریزی بهره گرفته که ظاهر آن را خاصتر میکند.
از لحاظ المانهای طراحی، نوکیا توانسته تا پکیج خوبی را ارایه دهد اما برخی مشکلات همچنان پابرجا هستند. بهعنوان مثال، لنز دوربین از قاب پشتی گوشی بیرون زدگی قابل توجهی داشته و همین مورد موجب میشود تا هنگام سقوط، ترس و لرزی بابت از دست دادن لنز داشته باشید و یا اینکه همچنان قاب پشتی مقاومت خوبی در برابر جذب چربی انگشتان ندارد و خیلی زود کثیف میشود.
نمایشگر
یکی از جذابترین بخشهای بررسی نوکیا 7.1 همین قسمت نمایشگر است؛ جایی که سازنده توجه ویژهای به آن داشته و میانرده خودش را همچون پرچمداران با تکنولوژیهای پیشرفته همراه ساخته است. نوکیا 7.1 با یک نمایشگر 5.84 اینچی با نسبت 19:9 تولید شده و به همین دلیل ظاهری کشیده و امروزی دارد. این صفحه نمایش از جنس IPS LCD بوده و رزولوشن فول اچدی پلاس یا 2280 در 1080 را ارایه میدهد. با یک ضرب و تقسیم ساده، میتوانید دریابید که در هر اینچ از این نمایشگر، شاهد بیش از 430 پیکسل هستیم که کاملا کافی بهنظر میرسد.
این نمایشگر از HDR10 پشتیبانی کرده که برای محصولی در این سطح فوقالعاده است و تقریبا محصول میانرده شاخصی با این ویژگی را در بازار شاهد نیستیم. این گوشی همچنین میتواند محتواها را به صورت لحظهای به HDR تبدیل کند. نوکیا این نمایشگر را پیور دیسپلی (Pure Display) نامیده است. وظیفه محافظت از این نمایشگر به عهده گوریلاگلس 3 خواهد بود.
از لحاظ تئوری و روی کاغذ، همه چیز در یک کلام برای محصولی در این سطح، عالیست. این نمایشگر کنتراست بالایی داشته و به همین دلیل میتوانید رنگهای مشکی را به صورت عمیق ببینید و حتی با استفاده از مودهای جالب تصویری، میتوانید شاهد رنگهای بسیار جذاب و خاصی باشید. با تمام اینها برای دادن نظرات دقیقتر، باید تا بررسی نوکیا 7.1 بهصورت کامل کمی صبر پیشه کنید.
سختافزار
نوکیا 7.1 به چیپست اسنپدراگون 636 کوالکام مجهز بوده که از 8 هسته Kryo 260 با فرکانس 1.8 گیگاهرتز بهره میبرد. این چیپست 14 نانومتری از واحد گرافیکی آدرنو 509 استفاده کرده و توسط 3 و یا 4 گیگابایت رم نیز همراهی میشود. اسنپدراگون 636 طبق گفته سازنده، نسبت به نسل قبلی خودش تا 40 درصد سریعتر است و همچنین با بهرهمندی از مودم جدید، تا دو برابر سرعت بیشتری را هنگام دانلود از شبکه LTE ارایه میدهد.
این گوشی در دو نسخه متفاوت عرضه میشود. یکی از آنها مجهز به 32 گیگابایت حافظه داخلی و رم 3 گیگابایتی بوده و دیگری با 64 گیگابایت حافظه داخلی و 4 گیگابایت رم به بازار میآید. البته از طریق کارت حافظه میتوانید تا 400 گیگابایت دیگر به آن بیفزایید. با این حال درگاه کارت حافظه با سیم کارت دوم مشترک است.
با توجه به اندروید وان و قدرت سختافزاری خوب این گوشی، میتوان بر روی کارایی بالای نوکیا 7.1 حساب کرد؛ البته نباید انتظار اجرای بازیهای گرافیکی را داشته باشید؛ اما در انجام کارهای روزمره شما را پشیمان نخواهد کرد. در هر حال برای دادن نظرات دقیقتر، میبایست تا بررسی نوکیا 7.1 توسط ما و انجام آزمونهای مختلف بر روی آن صبر کنید.
دوربین
نوکیا 7.1 از جمله گوشیهای میانرده مجهز به دوربین دوگانه است. در بخش پشتی دو لنز با چینش عمودی و درست در مرکز بخش بالایی جای خوش کردهاند. نوکیا با همکاری کمپانی معتبر کارل زایس آلمان، این دوربینها را برای گوشی جدیدش تدارک دیده است. لنز اصلی یک نمونه 12 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.8 بوده و دوربین دوم لنزی 5 مگاپیکسلی با f/2.4 است که وظیفه اصلی آن، دادن عمق بیشتر به تصاویر و کمک به بهبود عکسهای پرتره خواهد بود. با توجه به لنز باز این گوشی و همچنین حضور فلاش LED دوگانه و دو رنگ، میتوانید تا تجربه بهتری از عکاسی در محیطهای کمنور داشته باشید. این دوربین همچنین میتواند بهصورت 4K و با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه از محیط فیلمبرداری کند که فوقالعاده بهنظر میرسد.
با بررسی نوکیا 7.1 توسط افراد مختلف، مشخص شد که رابط کاربری دوربین دچار برخی بهبودها شده و اکنون شاهد فیلترها و ماسکهای جذابتری در آن هستیم. این رابط همچنین ویژگیهای جالبی نظیر عکاسی بوکه، عکاسی با دوربین اصلی و سلفی به صورت همزمان و یا عکاسی در حالت پرو را ارایه داده تا بتوانید با تنظیم شاخصهای عکاسی تصویر قابل قبولی را ثبت کنید. در مجموع، عکسهای گرفته شده توسط این گوشی از کیفیت مناسبی برخوردار بوده و کاملا میتواند نیازهای پایهای شما، نظیر ثبت عکس برای به اشتراک گذاری در شبکههای اجتماعی را پوشش دهد. در ادامه میتوانید نمونه تصاویر گرفته شده با این گوشی را ببینید:
سازنده برای دوربین سلفی از یک نمونه 8 مگاپیکسلی سود برده که دارای گشودگی دیافراگم f/2.0 است که میتوان آن را چیزی میان نوکیا 7 و نوکیا X6 در نظر گرفت. این دوربین زاویه بازی در حدود 84 درجه داشته و میتواند محیط وسیعی را پوشش دهد. جالب است بدانید که برای دوربین جلو نیز نوکیا قابلیت پرتره را در نظر گرفته تا بتوانید تصاویر خاصتری از خودتان بگیرید.
سایر قابلیتها
بررسی نوکیا 7.1 را با معرفی قابلیتهای آن ادامه میدهیم؛ جایی که اندروید 8.1 و همچنین حضور این گوشی در پروژه اندروید وان گوگل خودنمایی میکنند. با اینکه شما برخی محدودیتهای جزئی را در دستگاه خود میبینید اما از اندروید خالص بهرهمند خواهید بود و حتی میتوانید تا 2 سال بر روی دریافت آپدیتهای جدید و تا 3 سال دریافت وصلههای امنیتی، حساب کنید. این مدل از سنسور اثر انگشت خوب و دقیقی در بخش پشتی استفاده میکند و به نسخه پنجم بلوتوث با پشتیبانی از aptX، انافسی و جیپیاس نیز مجهز بوده تا مجموعا شاهد پکیج کاملی باشیم. با این حال خبری از ویژگیهای دهن پرکنی همچون مقاومت در برابر آب در نوکیا 7.1 نیست.
باتری
به بخش پایانی بررسی نوکیا 7.1 رسیدیم و قصد داریم تا نگاهی به باتری آن بیندازیم. سازنده برای جدیدترین محصول خودش از یک باتری 3060 میلی آمپر ساعتی استفاده کرده که با توجه به پردازنده کم مصرف و اندروید وان، میتوان امید زیادی نسبت به شارژدهی بالای آن داشت. نوکیا 7.1 همچنین از شارژ سریع نیز پشتیبانی کرده و میتوانید با سرعت قابل قبولی گوشی خودتان را شارژ کنید اما پشتیبانی از شارژ بیسیم در آن جایی ندارد.
نوشته بررسی اولیه نوکیا 7.1: پرچمدار میانردهها! اولین بار در وبسایت فناوری پدیدار شد.