بررسی سامسونگ گلکسی S20 و گلکسی S20 پلاس: دوقلوهای کهکشانی
اسمارتفونهای گلکسی S20 و گلکسی S20 پلاس سامسونگ احتمالا فاقد کلیه امکانات جذاب و پر زرقوبرق گلکسی S20 اولترا هستند؛ اما قیمتگذاری ارزانتر و ابعاد جمعوجورتر هندستهای مذکور، 2 نقطه قوت بزرگ برای آنها بهشمار میرود. آیا برای اطلاع از امکانات اسمارتفونهای گلکسی S20 و S20 پلاس کنجکاو بوده یا بهدنبال خریداری آنها هستید؟ چنانچه پاسخ مثبت است؛ در اینصورت با بررسی پرچمداران سال 2020 سامسونگ توسط تیم آیتیرسان همراه باشید.
قیمتگذاری ارزانتر گلکسی S20 و S20 پلاس این گجتها را به گزینههایی قابل دسترس برای طیف وسیعتری از مشتریان تبدیل میکند. در ابتدا به اصلیترین تفاوتهای میان گلکسی S20 ،S20 پلاس و S20 اولترا اشاره میکنیم:
- گلکسی S20 اولترا مجهز به دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی است؛ در حالیکه 2 هندست دیگر دارای دوربین اصلی 12 مگاپیکسلی هستند.
- گلکسی S20 اولترا دارای قابلیت بزرگنمایی 100 برابری موسوم به Space Zoom است؛ در حالیکه گلکسی S20 و S20 پلاس از حداکثر بزرگنمایی 30 برابری پشتیبانی میکنند.
- گلکسی S20 اولترا مجهز به نمایشگر غولپیکر 6.9 اینچی است؛ در حالیکه اندازه نمایشگر ورژن معمولی و پلاس بهترتیب معادل 6.2 و 6.7 اینچ است.
- ظرفیت باتری گلکسی S20 اولترا معادل 5000 میلیآمپرساعت است؛ در حالیکه گلکسی S20 و S20 پلاس بهترتیب مجهز به باتریهای 4000 و 4500 میلیآمپرساعتی هستند.
- گلکسی S20 اولترا و گلکسی S20 پلاس از شبکه 5G با فناوری موج میلیمتری پشتیبانی میکنند؛ در حالیکه گلکسی S20 صرفا از فرکانسهای زیر 6 گیگاهرتز پشتیبانی خواهد کرد.
صرفنظر از این اختلافات انگشتشمار هر 3 هندست مجهز به پردازندههای یکسان، حافظهداخلی مشابه، نمایشگرهای خیرهکننده 120 هرتزی و رابط کاربری یکسان هستند. در واقع تفاوتهای این گجتها غالبا به ابعاد و قابلیتهای بزرگنمایی آنها مربوط میشود.
-
طراحی و نمایشگر
همگی ما نخستین هندست سامسونگی با نمایشگر آمولد تحت عنوان Samsung Wave را بهخاطر داریم. این محصول در سال 2010 روانه بازار شد و تحسین همگان را برانگیخت. نمایشگر 3.3 اینچی این گوشی در مقایسه با استانداردهای امروزی بسیار پیش پا افتاده بهنظر میرسید. طی سالیان اخیر سامسونگ به پیشرفتهای چشمگیری در زمینه پنلهای نمایشگر دست یافته است. امروزه نمایشگرهای آمولد ساخت سامسونگ از وضوح و غنای رنگی بسیار مطلوبی برخوردار هستند.
نمایشگرهای مورد استفاده در سری گلکسی S20 بهترین نمونههای ساخت سامسونگ تا به امروز محسوب میشوند. این پنلها دارای حواشی بسیار باریک بوده و صرفا از حفرهای جهت استقرار دوربین سلفی میزبانی میکنند. نمایشگر 6.7 اینچی گلکسی S20 پلاس در مقایسه با پنل 6.2 اینچی گلکسی S20 حدودا 0.5 اینچ بزرگتر است. رزولوشن هر 2 نمایشگر معادل 1440×3200 پیکسل است؛ لذا چگالی پیکسلی نمایشگر گلکسی S20 در مقایسه با ورژن پلاس کمی بیشتر است. هر 2 پنل از استاندارد +HDR10 و قابلیت نمایشگر همیشه روشن پشتیبانی نموده و از طریق روکش گوریلا گلس 6 محافظت میشوند. ظاهرا امروزه بهکارگیری نمایشگرهایی با نسبت ابعاد 20:9 تبدیل به پدیدهای متعارف شده است. این نمایشگرها از پهنای اندک و ارتفاعی بسیار کشیده برخوردار هستند.
نرخ نوسازی 120 هرتزی احتمالا جذابترین مشخصه نمایشگرهای مورد استفاده در سری گلکسی S20 قلمداد میشود. در پنلهای 120 هرتزی، محتوای نمایشگر در هر ثانیه 2 مرتبه نوسازی میشود؛ در حالیکه محتوای نمایشگرهای معمول 60 هرتزی در هر ثانیه 1 نوبت نوسازی خواهد شد. نرخ نوسازی 120 هرتزی به پخش بسیار روان و بیوقفه محتوا بر روی نمایشگر کمک نموده و در عینحال میزان مصرف شارژ باتری را افزایش میدهد. هندستهای سری گلکسی S20 با هدف ارائه شارژدهی بهتر بهصورت پیشفرض از نرخ نوسازی 60 هرتزی بهره میگیرند. با اینحال کاربران در صورت تمایل میتوانند نسبت به فعالسازی قابلیت نمایشگر 120 هرتزی اقدام نمایند. در بررسیهای ما نیز تجربه کار با نمایشگر 120 هرتزی به اندازهای لذتبخش بود که بازگشت به تنظیمات معمول 60 هرتزی برایمان کمی دشوار بهنظر میرسید.
-
عملکرد و کارآیی
اسمارتفونهای گلکسی S20 و گلکسی S20 پلاس با تراشههای اسنپدراگون 865 یا اگزینوس 990 روانه بازار میشوند که مدل عرضه شده در بازار آمریکا مجهز به تراشه ساخت کوالکام و نسخه ارائه شده در بازارهای بینالمللی و کشورمان دارای تراشه بومی ساخت سامسونگ است. هندستهای دریافت شده توسط آیتیرسان مجهز به پردازنده اگزینوس بودند و عملکردی فوقالعاده سریع و بیوقفه را به نمایش گذاشتند. اخیرا رابط کاربری One UI سامسونگ شاهد اصلاحات و پیشرفتهای قابلتوجهی بوده است؛ اما رابط کاربری هندستهای گوگل و وانپلاس کماکان سبکتر و روانتر بهنظر میرسد. با اینحال بهکارگیری نمایشگر 120 هرتزی در سری گلکسی S20 احتمالا کلیه معادلات را به نفع سامسونگ تغییر خواهد داد.
نتایج تستهای بنچمارک نشان میدهند که ما با هندستهایی بسیار سریع سر و کار داریم. بدینترتیب با وجود نمایشگر 120 هرتزی و پردازنده جدید و بسیار قدرتمند، گیمرها برای اجرای بازیها با حداکثر تنظیمات گرافیکی کوچکترین دغدغهای نخواهند داشت. متاسفانه بازیهای تست شده توسط آیتیرسان هنوز از نرخ نوسازی 120 هرتزی پشتیبانی نمیکردند؛ اما انتظار میرود که بهزودی شاهد پشتیبانی اکثر عناوین محبوب بازی از این مشخصه باشیم.
مدلهای پایه گلکسی S20 و گلکسی S20 پلاس مجهز به حافظهداخلی 128 گیگابایتی هستند. همچنین به لطف برخورداری هر 2 محصول از درگاه کارت حافظه میکرو اسدی، ارتقای فضای ذخیرهسازی دستگاه امکانپذیر خواهد بود. حافظهداخلی 128 گیگابایتی احتمالا برای اکثریت کاربران کفایت میکند. حافظهداخلی 128 گیگابایتی یکی از نقاط برتری سامسونگ نسبت به گوشیهای پیکسلی و آیفون بهشمار میرود؛ چرا که مدلهای پایه هندستهای اپل و گوگل دارای حافظهداخلی 64 گیگابایتی هستند.
-
دوربین
گلکسی S20 و S20 پلاس مجهز به دوربینهایی با عملکرد بسیار مشابه هستند؛ به گونهای که کاربران عادی عملا متوجه تفاوتهای میان آنها نخواهند شد. گلکسی S20 پلاس دارای یک دوربین TOF موسوم به DepthVision است. این دوربین جهت ایجاد نگاشت عمقی مطلوبتر هنگام ثبت تصاویر پرتره مورد استفاده قرار میگیرد. طی بررسیهای صورت گرفته، فقدان این حسگر در گلکسی S20 چندان مشهود نبود؛ چرا که تصاویر ثبت شده توسط 2 هندست دارای تشابه بسیار زیادی هستند.
پیکرهبندی ماژول دوربین پشتی گلکسی S20 و گلکسی S20 پلاس شامل دوربین اصلی 12 مگاپیکسلی با لنز 26 میلیمتری، قابلیت OIS و حسگر 1/1.7 اینچی، دوربین دوم 64 مگاپیکسلی، دوربین فوقعریض 12 مگاپیکسلی و دوربین TOF DepthVision (صرفا در گلکسی S20 پلاس) است. اما صرفا با بررسی مشخصات دوربین بر روی کاغذ نمیتوان در مورد کارآیی آن قضاوت کرد؛ لذا بررسی تصاویر ثبت شده توسط هندستهای گلکسی S20 و S20 پلاس چندان خالی از لطف نخواهد بود.
نخستین تصویر در فضای باز و محیطی کاملا روشن گرفته شده است.
تصویر بعدی با نور اتاق شکار شده است.
عکس بعدی حالت ماکروی دوربینها را به چالش کشیده است.
در اینجا هم به نقش و نگار زیبا جعبه، نظر گوشیها را جلب کرده است!
تصویر زیر از فاصله دور و در تاریکی شب با فعال شدن خودکار نایت مود گرفته شده است.
این عکس هم در تاریکی مطلق و کمک نور فلاش انداخته شده است.
گلکسی S20 و S20 پلاس از قابلیت بزرگنمایی 30 برابری پشتیبانی میکنند؛ در حالیکه هر 2 هندست فاقد یک لنز تلهفوتوی واقعی هستند. این پدیده در وهله نخست احتمالا کمی شگفتآور بهنظر میرسد؛ اما دوربین دوم 64 مگاپیکسلی دارای فاصله کانونی مشابه با دوربین اصلی است. بنابراین سامسونگ برای دستیابی به قابلیت زوم 30 برابری از تکنیکهای نرمافزاری بهره گرفته است. در تصاویر به ترتیب حالت اولترا واید، زوم 2برابر، زوم 10 برابر و زوم 30 برابر دو گوشی به چالش کشیده شدهاند.
در مقابل، گلکسی S20 اولترا مجهز به یک لنز پریسکوپی تاشده واقعی با قابلیت بزرگنمایی اپتیکال 4 برابری است. گلکسی S20 و S20 پلاس فاقد چنین لنزی هستند. کیفیت تصاویر ثبت شده توسط این 2 هندست اگرچه با گلکسی S20 اولترا قابل رقابت نیست؛ اما در مقایسه با کیفیت زوم ارائه شده در گوشیهای آیفون یا سری پیکسل گوگل کماکان به میزان قابلتوجهی بهتر است. بنابراین سامسونگ برای دستیابی به چنین کیفیتی یقینا از برخی ترفندهای جادویی بهره گرفته است.
مقایسه تصاویر پرتره ثبت شده توسط گلکسی S20 و گلکسی S20 پلاس
یکی از تفاوتهای فیزیکی میان پیکرهبندی دوربین گلکسی S20 و گلکسی S20 پلاس به حسگر DepthVision مربوط میشود. گلکسی S20 پلاس مجهز به این حسگر بوده و گلکسی S20 از وجود آن بیبهره است. سنسور DepthVision به منظور ایجاد یک نگاشت عمقی با جزئیات بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. توانمندیهای این حسگر هنگام ثبت تصاویر با فوکوس زنده نمایان خواهند شد. در اینحالت پسزمینه سوژه با استفاده از تکنیکهای نرمافزاری مات شده و تعیین مرزهای دقیق میان سوژه و پسزمینه اهمیتی دوچندان پیدا خواهد کرد.
با بررسی تصاویر پرتره ثبت شده توسط گلکسی S20 بهنظر میرسد که این هندست حتی بدون بهرهگیری از حسگر DepthVision نیز به خوبی از عهده انجام کار برآمده است. در واقع طی بررسی صورت گرفته میان تصاویر فوکوس زنده ثبت شده توسط گلکسی S20 و گلکسی S20 پلاس هیچ تفاوت معناداری مشاهده نشد. به عبارت دیگر عملکرد 2 هندست در این حوزه کاملا مشابه یکدیگر است.
دوربین سلفی
گلکسی S20 و گلکسی S20 پلاس مجهز به دوربین سلفی 10 مگاپیکسلی هستند. این دوربین درون یک حفره اختصاصی دایرویشکل در مرکز بخش فوقانی نمایشگر مستقر شده است. تصاویر ثبت شده توسط دوربین سلفی غالبا از وضوح و ظاهری چشمنواز برخوردار هستند. با اینحال بروز یک مشکل عجیب و غریب غالبا موجب ماتشدگی تصادفی در مناطق مرکزی تصویر شده و کیفیت بصری آنرا تحت تاثیر قرار میدهد. دلایل احتمالی بروز این مشکل هنوز روشن نشده است؛ اما یقینا عملکرد نادرست الگوریتمهای پردازش تصویر در این زمینه تاثیرگذار است. ظاهرا وجود پسزمینه روشن موجب تشدید مشکل ماتشدگی تصویر میشود.
- شارژدهی باتری
تجربه استفاده از گلکسی S20 و گلکسی S20 پلاس طی مدت 1 هفته نشان داد که در صورت عدم تغییر تنظیمات پیشفرض 60 هرتزی برای نمایشگر، میزان شارژدهی باتریها بسیار مطلوب خواهد بود. سامسونگ به منظور تامین انرژی موردنیاز جهت اتصال پرچمداران خود به شبکه 5G از باتریهای بزرگتر نسبت به نسلهای پیشین بهره گرفته است. با توجه به عدم راهاندازی شبکه 5G در کشورمان، کاربران ایرانی در بستر شبکه نسل 4 میتوانند برای مدت زمان بیشتری از گوشیهای خود استفاده نمایند. متاسفانه با فعالسازی تنظیمات 120 هرتزی برای نمایشگر هندست، مدت زمان شارژدهی باتری به میزان قابلتوجهی کاهش خواهد یافت.
شارژدهی باتری گلکسی S20 پلاس با تنظیمات 60 هرتزی نمایشگر بسیار مطلوب ارزیابی میشود. در تستهای انجام شده حین وبگردی و پیمایش در گوشی، باتری گلکسی S20 پلاس تا 12 ساعت و 40 دقیقه دوام آورد. اما با فعالسازی تنظیمات 120 هرتزی نمایشگر، طول عمر باتری گلکسی S20 پلاس حدودا 33 درصد کاهش یافت و به 8 ساعت و 30 دقیقه رسید. بنابراین با فعالسازی نرخ نوسازی 120 هرتزی، مدت زمان وبگردی و پیمایش در گوشی حدودا به میزان یکسوم کاهش پیدا میکند.
شارژدهی باتری هندست کوچکتر گلکسی S20 نیز تا حدود زیادی مشابه گلکسی S20 پلاس است. کاربران گلکسی S20 در صورت فعال بودن تنظیمات پیشفرض نمایشگر تا حداکثر 12 ساعت و 12 دقیقه میتوانند به وبگردی و پیمایش در گوشی بپردازند. اما با فعالسازی تنظیمات 120 هرتزی نمایشگر، مدت زمان شارژدهی باتری به 7 ساعت و 45 دقیقه تقلیل خواهد یافت. لذا فعالسازی نرخ نوسازی 120 هرتزی نمایشگر گلکسی S20 موجب کاهش 36 درصدی مدت زمان شارژدهی باتری خواهد شد.
-
شارژ
سرعت شارژ یکی از مقولههای هیجانانگیز و رقابتی میان تولیدکنندگان تلفنهمراه طی سالیان اخیر بهشمار میرود. شارژرهای ارائه شده همراه با پرچمداران جدید سامسونگ، سریعترین نمونههای شارژر موجود در بازار محسوب نمیشوند؛ چرا که تولیدکنندگان چینی اسمارتفون در زمینه پیادهسازی پیشرفتهترین فناوریهای شارژ پیشتاز هستند. اما سرعت شارژ پرچمداران سری گلکسی S20 در مقایسه با هندستهای پیشین کمپانی به میزان قابلتوجهی ارتقا یافته است. گلکسی S20 و گلکسی S20 پلاس بههمراه شارژرهایی با حداکثر توان 25 وات روانه بازار میشوند. این رقم بیانگر حداکثر توان قابلقبول برای هندستهای مذکور است؛ لذا در صورت اتصال گوشی به شارژرهای سریعتر نیز سقف سرعت شارژ کماکان محدود به 25 وات خواهد بود.
هر 3 هندست سری گلکسی S20 سامسونگ مجهز به شارژرهای مشابه 25 واتی هستند. باتری 5000 میلیآمپرساعتی گلکسی S20 اولترا از ظرفیت بیشتری نسبت به 2 مدل دیگر برخوردار است؛ لذا به لحاظ تئوری، شارژ کامل باتری گلکسی S20 اولترا نیازمند مدت زمان بیشتری خواهد بود. اما موضوع جالبتوجه اینکه باتری گلکسی S20 اولترا زودتر از 2 هندست دیگر شارژ میشود و شارژ کامل آن حدودا 1 ساعت زمان خواهد برد. بنابراین اکنون این پرسش مطرح میشود که شارژرهای جدید سامسونگ تا چه اندازه سریع هستند؟
نتایج تستهای باتری انجام شده توسط ما نشان میدهند که علیرغم ظرفیت متفاوت باتریهای مورد استفاده در گلکسی S20 و S20 پلاس، سرعت شارژ این 2 هندست تقریبا یکسان است. با اینحال شارژ کامل باتری این 2 گوشی حدودا 1 ساعت و 6 دقیقه زمان خواهد برد. در واقع سرعت شارژ باتریهای گلکسی S20 و گلکسی S20 پلاس در مقایسه با گلکسی S20 اولترا کمی کندتر است.
شارژ کامل باتری اسمارتفونهای سری گلکسی S10 نیازمند حدودا 1 ساعت و 40 دقیقه زمان بود؛ لذا سرعت شارژ باتری در پرچمداران سال 2020 سامسونگ جهش چشمگیری را تجربه نموده و اکنون هندستهای سری گلکسی S20 حدودا 40 درصد سریعتر از مدلهای پیشین شارژ میشوند.
-
کیفیت صوتی
کیفیت صوتی اسپیکرهای گوشی یکی دیگر از ویژگیهای کلیدی آن قلمداد میشود. یقینا کاربران با اتصال گوشی خود به یک هدفون یا اسپیکر بیسیم از کیفیت صوتی بسیار مطلوبتری بهرهمند خواهند شد. اما کاربران در اکثر مواقع بهدنبال تماشای سریع و بیدردسر یک ویدیوی آنلاین یا پخش فوری یک آهنگ هستند. در این مواقع، بهرهمندی گوشی از اسپیکرهای باکیفیت یک موهبت بزرگ بهشمار میرود.
خبر خوب اینکه اسمارتفونهای گلکسی S20 و گلکسی S20 پلاس در مقایسه با پرچمداران سال گذشته سامسونگ از اسپیکرهایی با صدای بلندتر و باکیفیتتر بهره میگیرند. اسپیکرهای استریوی این هندستها شامل یک بلندگو در بخش تحتانی و یک بلندگو در قسمت گوشی دستگاه هستند. عملکرد همزمان این 2 بلندگو موجب خلق یکی از بهترین خروجیهای صوتی در میان اسمارتفونها میشود؛ لذا پیشرفتهای سامسونگ در زمینه کیفیت صدا واقعا قابل تحسین است.
باید به این نکته هم اشاره کرد که تمام گوشیهای سری S20 ضد آب و گرد و غبار هستند، برای همین با خیال راحت میتوانید آنها را به زیر باران برده و حتی گاهی شنا کنید!
بهطور خلاصه، مهمترین مزایا و معایب اسمارتفونهای گلکسی S20 و گلکسی S20 پلاس عبارتند از:
مزایا
- تجربه کاربری و گیمینگ فوقالعاده روان به لطف استفاده از نمایشگر 120 هرتزی
- طراحی زیبا و یکپارچه
- نمایشگرهای خیرهکننده با وضوح و غنای رنگ فوقالعاده
- قابلیتهای بزرگنمایی بهتر نسبت به اکثر رقبا
- شارژدهی بسیار مطلوب باتری (صرفا با تنظیمات 60 هرتزی نمایشگر)
معایب
- افت فاحش شارژدهی باتری در تنظیمات 120 هرتزی نمایشگر
- عملکرد نسبتا ضعیف اسکنر اثرانگشت یکپارچه با نمایشگر در مقایسه با اکثریت پرچمداران
- ماتشدگی اکثر تصاویر سلفی بهدلیل وجود باگهای نرمافزاری
- قیمتگذاری نسبتا گران
نوشته بررسی سامسونگ گلکسی S20 و گلکسی S20 پلاس: دوقلوهای کهکشانی اولین بار در اخبار تکنولوژی و فناوری پدیدار شد.