بررسی هواوی P20 پرو: کپی برابر اصل!
بررسی P20 پرو هواوی؛ یکی از خاصترین اسمارتفونهای چینی بازار که از آینده آمده است.
هواوی به معنای واقعی کلمه از زمین خاکی کارش را شروع کرد، بعد از همکاری با لایکا و پورش برای خودش اعتبار خرید و کمی خلاقیت را چاشنی کار قرار داد تا بتواند ره صد ساله را یک شبه که نه، اما چند ساله برود! حالا همه برای هواوی ارزش زیادی قائل هستند و آن را در کنار بزرگانی همچون سامسونگ و اپل قرار میدهند. آخرین حرف این کمپانی در دنیای اسمارت فونها، P20 پرو نام دارد. محصولی که تمام آپشنهای خوب رقبا را به ارث برده و مُهر ۳ دوربین هواوی را هم بر پیشانی خودش میبیند.
چند روزی هست که این دستگاه همه چیز تمام، مهمان خانه ما شده و فرصتی دست داده تا دستپخت جدید چینیها را بچشیم. اگر میخواهید بدانید که این گوشی چند مرده حلاج است، با ما و بررسی P20 پرو هواوی همراه باشید…
طراحی
شاید زمانی که گوشی اسنشال را با آن بریدگی عجیب و غریب بالای نمایشگرش دیدیم، فکرش را هم نمیکردیم که این زائده اضافی به ترند بازار تبدیل شود! اپل با آیفون X و ناچ معروفش، محبوبیت این نوع خاص از طراحی را افزایش داد و هواوی هم که اینها را دیده بود؛ برای آنکه از غافله عقب نماند، سری جدید محصولاتش را با یک بریدگی در بالای نمایشگر راهی بازار کرد. البته این بخش در P20 پرو به محصول اپل شباهت بیشتری دارد و شاید بتوان گفت که کپی برابر با اصل آن است!
در نخستین برخورد، یک گوشی با ظاهری کشیده، بریدگی در بالای نمایشگر و کلید هومی شبیه به کهکشانیهای سابق سامسونگ را شاهد هستیم و خبری از کلیدهای ناوبری سختافزاری نیست. دوربین سلفی، اسپیکر مکالمه و سنسورهای همیشگی اسمارت فونها نیز در همان بخش اضافی بالای نمایشگر به چشم میخورند. در اطراف نمایشگر همچنان شاهد حاشیههای اضافی هستیم و تمام هنر هواوی این بوده که نسبت به میت ۱۰ پرو حدود یک درصد نسبت نمایشگر به بدنه دستگاه را افزایش دهد و حتی با استفاده از ناچ هم نتوانسته به پای پرچمدار جدید سامسونگ برسد. بنابراین میتوانیم اینگونه برداشت کنیم که ناچ P20 پرو صرفا یک کپی ناقص از محصولات اپل است. به این دلیل که کوپرتینوییها با این ترفند به میزان قابل توجهی حاشیهها را کاهش دادند اما هواوی عملا کار خاصی انجام نداده است!
بگذارید نگاهی به پشت P20 پرو بیندازیم؛ جایی که طراحی گوشی شما را به یاد دوربینهای کامپکت میاندازد. چرا که علاوه بر دوربین و متعلقات آن، یادگاریها و حتی لوگوی هواوی نیز به صورت افقی نوشته شده تا بیشترین خوانایی آنها برای زمانی باشد که گوشی را برای عکاسی در دست گرفتهاید. به همین راحتی هواوی توانسته در طراحی گوشی نیز دوربین فوقالعادهاش را به رخ رقبا بکشد. البته چنین سبکی در طراحی را بهصورت جدی در محصولی با نام لنوو وایب شات دیده بودیم!
دو دوربین دستگاه با چینشی عمودی در همانجایی هستند که اپل برای پرچمدارش در نظر گرفته بود و شاید حتی میزان بیرون زدگی آنها نیز برابر باشد! در زیر آنها یک دوربین دیگر به همراه فلاش LED به چشم میخورد.
هواوی بدنه اصلی گوشی را از فلز ساخته و برای قاب پشتی از شیشهای خاص بهره گرفته که رنگ خاصی با نام Twilight را نیز در بین آپشنهای خرید کاربر قرار داده است. در واقع در این رنگ چندین لایه نوری با هم ترکیب شدهاند تا هنگام قرار گرفتن گوشی در نور و یا زوایای خاص، رنگ آن را به سمت هالهای از بنفش و آبی ببینید. با توجه به سابق درخشان هواوی، شاید این مورد نیز بعد از معرفی اچتیسی U11 به ذهن برادران چینیمان رسیده باشد!
در سمت راست گوشی کلیدهای یکپارچه صدا و پاور جا خوش کردهاند که این مورد آخری یک خط قرمز رنگ را نیز بر روی خودش میبیند. برای دسترسی به اسلات سیمکارت، میبایست به سمت چپ گوشی بروید و از یک سوزن مخصوص برای دیدن جمال آن استفاده کنید. در لبه بالایی گوشی، اینفرارد، میکروفون ثانویه و خطوط آنتن را شاهد هستیم و لبه پایینی نیز اسپیکر دستگاه و پورت USB Type C را در خود جای داده است. البته در سمت چپ این پورت، خطوطی همانند اسپیکر قرار گرفته که بیشتر جنبه زیبایی داشته و رسما لال تشریف دارند!
گوشههای P20 پرو بهصورت گرد طراحی بوده و همین امر موجب خوش دستی دستگاه شده است. از جمله مهمترین نقاط ضعف گوشی در زمینه طراحی را میتوان به جذب اثر انگشت بر روی بدنه و لیز بودن آن اشاره کرد تا بدانید که علاوه بر مزایا، این گوشی چندان بی نقص هم نیست. میزان جذب اثر انگشت بر روی بدنه بهقدری بالاست که میتوان رکوردش را در گینس به ثبت رساند؛ بنابراین در صورتی که خواهان این گل تازه شکفته شده هواوی هستید، میبایست همیشه یک دستمال را به همراه داشته باشید و همچون کودکی یکساله تمیزش کنید!
بیرونزدگی دوربین موجب شده تا نتوانید آنطور که باید و شاید از گوشی دلبندتان زمانی که بر روی میز است، کار بکشید؛ چرا که رسما سمت راست گوشی از سطح فاصله داشته و سمت دیگر روی هواست! بنابراین به محض لمس صفحه، گوشی تکان میخورد و روی اعصابتان راه میرود…!
P20 پرو عزیز ضخامتی ۷.۸ میلیمتری داشته و وزنش ۱۸۰ گرم است تا نسبت به رقبای قدرتمندی همچون گلکسی S9 پلاس در جایگاه بهتری قرار گیرد. علاوه بر Twilight این کمپانی چینی پرچمدار خودش را در رنگهای مشکی، رزگلد و آبی راهی بازار میکند و به همین راحتی طیف گستردهای از افراد با سلایق متفاوت را بهسوی خودش میکشاند. با همه اینها P20 پرو یک دستگاه نرمال و معمولی نیست؛ بلکه اسمارت فونی خاص است که یا عاشقش میشوید، یا طراحی آن را نقطه ضعف اصلیاش به حساب خواهید آورد.
نمایشگر
استفاده از نمایشگرهای عریض با نسبتهای متفاوت، این روزها به ترند بازار تبدیل شده و هواوی هم به تبعیت از آن پرچمدارش را با نمایشگری ۶.۱ اینچی با نسبت ۱۸.۷ به ۹ راهی بازار کرده است تا شاهد یک گوشی بهظاهر دیلاق باشیم. این گوشی از پنل OLED ساخت سامسونگ بهره گرفته تا حضور موفق خودش در سرزمین کنتراستهای بینهایت را ادامه داده باشد. هرچه ویژگیهای مربوط به نمایشگر گوشی بهروز باشند، رزولوشن آن نیازی اساسی به آپدیت دارد. P20 پرو از یک نمایشگر با رزولوشن ۲۲۴۰ در ۱۰۸۰ پیکسل بهره میبرد؛ گرچه این میزان در تجربه روزانه به هیچوجه مشکل ساز نیست اما هنگام استفاده از گوشی در هدستهای واقعیت مجازی کمی مشکل ساز خواهد بود. در روزگاری که همه دم از QHD میزنند و سونی بیخیال ۴K نمیشود، هواوی همچنان به استفاده از Full HD اصرار دارد؛ گرچه که همین چند ماه پیش میت ۱۰ را با نمایشگر QHD دیده بودیم!
در هر اینچ از این نمایشگر کمی بیشتر از ۴۰۰ پیکسل را شاهد هستیم که تقریبا نصف میزانی است که سونی برای پرچمدارانش در نظر میگیرد! با همه اینها نمیتوان به کیفیت بالای نمایشگر ایراد گرفت. رنگها خیلی خوب و زنده به نمایش در میآیند؛ خصوصا رنگ مشکی که عمیق بودنش (با توجه به پنل)، نیازی به تعریف و تمجید ما ندارد. با همه اینها P20 پرو در نمایش رنگ سفید ناتوان است و آن را کمی متمایل به زرد نشان میدهد. این موضوع را هنگام مقایسه با سایر پرچمداران بازار نظیر کهکشانیهای سامسونگ به وضوح مشاهده خواهید کرد.
میزان رفلکس صفحه خیلی بالا نیست و در زیر نور آفتاب با توجه به میزان روشنایی ۶۰۰ نیتی مشکل خاصی نخواهید داشت. در بخش تنظیمات، هواوی گزینهای برای تغییر میزان رزولوشن در نظر گرفته که شامل حالت اسمارت نیز میشود تا عصای دست باتری در زمانهای مورد نیاز باشد. همچون سایر محصولات این برند، شما میتوانید با دستکش نیز با گوشی خود کار کنید، البته برای این منظور میبایست گزینه Gloves Mode را فعال کرده باشید. تنظیم دستی نحوه به نمایش در آمدن رنگها و همچنین فیلتر کردن نور آبی جهت حفاظت از چشمها نیز از جمله بخشهایی است که میتوان در تنظیمات نمایشگر P20 پرو پیدا کرد.
اگر رابطه خوبی با بریدگی بالای نمایشگر ندارید، میتوانید در بخش تنظیمات آن را بهصورت نرمافزاری حذف کنید. در این حالت صفحه تا جایی که ناچ را حذف کند، پایین آمده و با به نمایش در آمدن رنگ مشکی در اطراف آن، شکل نمایشگر به گونهای میشود که انگار خبری از ناچ در آن نیست. البته برای استفاده بهتر از فضا در آن لابهلا میتوانید ساعت و برخی نوتیفیکیشنها را مشاهده کنید.
این پرچمدار هواوی نیز به قابلیت تغییر دمای رنگها مجهز است و میتواند با توجه به نور محیط، رنگهای نمایشگر را تغییر داده تا تجربه متفاوتی از کار کردن با صفحه را داشته باشید. اگر از علاقهمندان به کار کردن با گوشی در محیطهای تاریک هستید، خبر چندان خوبی برایتان نداریم (البته نسبت به رقبا)! حداقل میزان نور نمایشگر P20 پرو جان به بیش از ۳ نیت میرسد که برای یک پرچمدار ۲۰۱۸ چندان قابل قبول نیست.
خوشبختانه نمایشگر در نگاه از زوایا دچار رنگپریدگی نشده و مشکل خاصی با آن نخواهید داشت. به لطف پنل OLED میتوانید از قابلیت نمایشگر همیشه روشن نیز بهره بگیرید که البته در برابر رقبای خود همچون پرچمداران سامسونگ از شخصی سازی کمتری برخوردار است (از هواوی بعید بود).
سختافزار
هواوی برای سوگولی خودش از تراشه کایرین ۹۷۰ بهره گرفته که ساخته Hisilicon از زیر مجموعههای این کمپانی است. این تراشه ۱۰ نانومتری از هشت هسته تشکیل شده که چهارتای آنها Cortex-A73 با فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز و چهارتای دیگر Cortex-A53 با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز هستند. طبق گفته سازنده، این تراشه در حدود ۲۰ درصد انرژی کمتری نسبت به نسل قبلی خود مصرف کرده و کارایی بهتری را ارایه میدهد. ضمن اینکه مساحت آن نیز تا ۴۰ درصد کاهش یافته و فضای کمتری را اشغال میکند (جا برای باتری هم باز شد).
واحد گرافیکی کایرین ۹۷۰ ساخته آرم با نام Mali-G72 MP12 بوده که شامل ۱۲ هسته ناقابل با فرکانس کاری ۸۵۰ مگاهرتز میشود و طبق ادعای سازنده نسبت به نسل قبلی ۲۰ درصد کارایی بهتری داشته و مصرف انرژی آن نصف شده است!
این پردازنده به هوش مصنوعی نیز مجهز بوده و طبق گفتههای هواوی NPU این تراشه میتواند محاسباتش را با مصرف انرژی کمتر و سرعت بیشتر انجام دهد که برای یک گوشی هوشمند فوقالعاده است.
اگر این مجموعه خوب سختافزاری را با ۶ گیگابایت رم ترکیب کنید، به قدرت بالای پرچمدار جدید هواوی ایمان خواهید آورد. P20 پرو در یک نسخه با حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایتی عرضه شده و متاسفانه خبری از اسلات کارت حافظه در آن نیست! حتی هواوی از نمونههای هیبریدی نیز بهره نگرفته و نمیتوانید بهجای سیمکارت دوم از کارت حافظه استفاده کنید. البته در حدود ۱۱۱ گیگابایت فضا برای استفاده در اختیار شماست که اگر علاقهای به ویدیوهای ۴K نداشته باشید، کافی بهنظر میرسد.
برای آنکه عیار این مدل را بسنجیم آن را در بنچمارکهای مختلفی مورد آزمایش قرار دادیم که حاصل کار را در ادامه شاهد هستید.
در عملکرد روزانه شاهد کوچکترین لگ و یا هنگی در این مدل نبودیم و حتی اگر از علاقهمندان به دنیای گیم باشید، باز هم مشکل خاصی با P20 پرو نخواهید داشت. بازیها خیلی خوب و روان به اجرا در میآیند و خبری هم از داغ شدن آزاردهنده نخواهد بود. بهطور کلی این روزها تراشهها آنقدر قدرتمند شدهاند که دیگر مشکلات عمومی سالهای نهچندان دور را به دست فراموشی بسپاریم..
دوربین
تیزرهای تبلیغاتی، طراحی گوشی، سر و صداها و خلاصه همه چیز با زبان بیزبانی میگویند که دوربین P20 پرو، مهمترین بخش آن است و هواوی تمام تلاشش را برای ارایه یک تجربه ناب از عکاسی بهکار بسته و حاصل آن یک گوشی با دوربین سهگانه شده است.
دوربین اصلی P20 پرو یک نمونه ۴۰ مگاپیکسلی با f1/8 است که در چینش سهگانه دوربینها در مرکز قرار گرفته است. در گذشتهای نهچندان دور دوربینهای ۴۱ مگاپیکسلی نوکیا در این زمینه رکورددار بودند و حالا هواوی جرات به خرج داده و به این عدد مقدس نزدیک شده است.
در بالای دوربین اصلی، شاهد یک لنز ۸ مگاپیکسلی تلهفوتو هستیم که با دوربین رنگی اصلی در یک مجموعه قرار گرفته است. در خارج از این مجموعه و زیر آنها یک دوربین ۲۰ مگاپیکسلی با f/1.6 به چشم میخورد که کور رنگی داشته و رسما دنیای پیرامون خودش را سیاه و سفید میبیند. بدین ترتیب مجموعه دوربین هواوی P20 پرو ۶۸ مگاپیکسل خواهد بود که بهنوعی یک رکورد به حساب میآید.
البته بهترین حالت ممکن برای عکاسی در این گوشی زمانی است که رزولوشن را برروی ۱۰ مگاپیکسل قرار دهید تا با ترکیب تصاویر ثبت شده توسط این ۳ لنز شاهد تصویری باکیفیت باشیم. یعنی عملا ثبت عکس ۴۰ مگاپیکسلی با P20 پرو کیفیت چندان مطلوبی ندارد. در زیر این دوربینها هم فلاش LED دو رنگی قرار گرفته تا یار و یاور شما در محیطهای کمنور باشد.
ابعاد دوربین اصلی تقریبا دو برابر نمونهای است که در گلکسی S9 سامسونگ دیده بودیم. در این دوربین هواوی از بایر چهارگانه استفاده کرده است که در نوع خودش تکنولوژی جدیدی به شمار میرود. سنسور ۸ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4 و فاصله کانونی ۸۰ میلیمتری موجب میشود از زوم اپتیکال ۳ برابری بهرهمند شوید. البته ترکیب این لنز با دوربین اصلی کاری کرده تا زوم هیبریدی ۵ برابری نیز در دسترس باشد اما در این حالت کیفیت تصویر آنطور که باید و شاید بالا نیست.
پرچمدار جدید چینیها از فوکوس خودکاری بهره میگیرد که از ترکیب چند قابلیت دیگر (سیستم فوکوس لیزری، تشخیص فاز، تشخیص عمق و کنتراست) بهدست آمده است. به لطف هوش مصنوعی P20 پرو که از تراشه آن بهدست آمده، گوشی از فناوری فوکوس قابل پیشبینی ۴D استفاده میکند؛ یعنی سوگولی هواوی میتواند با پیشبینی حرکت سوژه، فوکوس بهتری را بر روی آن اعمال کند.
هر سه دوربین این اسمارت فون از لرزشگیر اپتیکال بهره میبرند (جالب است بدانید که هواوی در زمان معرفی شاهکار جدیدش، اشارهای به این مورد نکرده بود!) و طبق گفته سازنده، لرزشگیر اپتیکال دوربین اصلی ۶ محوره است. در اینجا باز هم تراشه کایرین ۹۷۰ به کمک هواوی آمده و کاری کرده تا پرچمدارش از لرزشگیر اپتیکال مبتنی بر هوش مصنوعی بهرهمند شود. ویژگی جدیدی که از آن به اختصار با نام AIS یاد میشود و موجب شده تا بدون استفاده از پایه بتوانید از اکسپوژر چند ثانیهای سود ببرید.
این گوشی یک رکورد دیگر نیز بهجا گذاشته که استفاده از ایزو تا ۱۰۲۴۰۰ است؛ موردی که پیشتر در هیچ گوشی دیگری ندیده بودیم. یادتان نرود که در ساخت دوربین این مدل، هواوی مطابق سنت گذشته خود با کمپانی معتبر لایکا همکاری داشته است.
بگذارید از مسائل تئوری فاصله بگیریم و به تجربه عکاسی با این گوشی بپردازیم. P20 پرو با تمام دبدبه و کبکبه خودش همچنان هنگام عکاسی از سوژههای نزدیک کمی شیش میزند و قادر نیست تا بر روی سوژه فوکوس کند! موردی که گوشیهای سونی نیز اکثرا از آن رنج میبرند و همچنان در این زمینه سامسونگ در رده نخست قرار میگیرد. بهجز این مورد، تقریبا هیچ ایراد دیگری نمیتوانید به دوربین P20 پرو بگیرید. تصاویر گرفته شده با این گوشی از کیفیت بسیار بالایی برخوردار بوده، شارپ هستند و رنگها را تا حد امکان واقعی نشان میدهند؛ به جرات میتوان گفت با بهترین دوربین در میان گوشیهای هوشمند دنیا طرف هستیم!
زوم اپتیکال فوقالعاده عمل میکند اما زوم هیبریدی کیفیت چندانی ندارد، با این حال کیفیت تصاویر در این حالت همچنان از سایر محصولات بازار بهتر است.
هوش مصنوعی کمک کرده تا گوشی بتواند چندین سناریوی متفاوت عکاسی را تشخیص دهد و متناسب با آن شرایط را برای کسب بهترین نتیجه عکاسی مهیا سازد. ویژگی که بیش از همه دهن پُرکن بوده و عملا در عکاسی روزمره شما نتیجه شگفتانگیزی حاصل نخواهد شد. بهعنوان مثال هنگام عکاسی از چهره، گیاه، حیوانات، غذا و… دوربین با تشخیص درست آنها تصاویر متفاوتتری را نسبت به سایر گوشیهای بازار به ثبت میرساند. تشخیص محیط نیز توسط یک آیکون در بخش زیرین رابط کاربری به نمایش در میآید. ویژگی که پیشتر در گوشیهای سونی دیده بودیم!
علاوه بر اینها هواوی از قابلیتهای نرمافزاری خاصی نیز برای پرچمدارش استفاده کرده که شامل عکاسی پرتره، عکاسی در شب، حالت دستی دوربین، عکاسی پانوراما، عکاسی بهصورت سیاه و سفید، تایملپس، ایجاد رد نور و اسکن اسناد میشود. علاوه بر اینها همچون گذشته میتوانید از فیلترهای مختلفی برای عکاسی نیز استفاده کنید و تصاویر بسیار خاصی را به ثبت برسانید. البته هواوی دست از سر سیب گاز زده اپل هم برنداشته و قابلیت نرم افزاری نورپردازی چهره را هم به گوشی خودش اضافه کرده تا رسما کپی برابر اصلش باشد! در ادامه شاهد نمونه تصاویر گرفته شده توسط P20 پرو هستید.
دوربین هواوی P20 پرو میتواند به صورت ۴K و با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه فیلمبرداری کند. کیفیت فیلمبرداری عالیست و لرزشهای دست بهخوبی کنترل میشوند. هواوی همچون سونی و سامسونگ به ثبت اسلوموشنهای خاص علاقه نشان داده و حالا میتوانید با پرچمدارش ویدیوهای ۹۶۰ فریمی اچدی ثبت کنید. البته این ویژگی بهخوبی چیزی که در گلکسی S9 و یا پرچمدار سونی دیده بودیم، نیست!
چینیها برای گوشی جدیدشان از یک دوربین ۲۴ مگاپیکسلی با f/2.0 بهره گرفتهاند که میتواند سلفیهای جذابی را به ثبت برساند. کیفیت عکسهای گرفته شده با این دوربین بسیار خوب بوده و تصویر دارای جزئیات نسبتا بالایی است. البته برای عکاسی سلفی میبایست در جایی قرار بگیرید که نور کافی داشته باشد و منبع نوری در پشت شما دیده نشود. از لحاظ نرمافزاری نیز هواوی حالتهایی را برای زیباسازی چهره قرار داده که در مجموع برای محصولی در این سطح قابل قبول است. جدای از فیلترها و حالتهای زیبایی متنوع، شما حتی میتوانید با دوربین سلفی بهصورت پرتره نیز عکاسی کنید که در نوع خودش جالب و کاربردی است.
رابط کاربری
هواوی، P20 پرو را با سیستم عامل اندروید اوریو ۸.۱ راهی بازار کرده است. مطابق معمول سازندگان اندرویدی، این کمپانی چینی نیز از رابط شخصیسازی شده خودش با نام EMUI 8.1 برایP20 پرو بهره گرفته است. رابط هواوی شامل دو حالت همراه با اپدراور و بدون آن میشود تا بتوانید متناسب با سلیقه خود یکی را برای استفاده برگزینید.
شکل آیکونها و ظاهر کلی رابط کاربری تغییر خاصی نسبت به گذشته ندارد و حتی منوی نوتیفیکیشن نیز شبیه به چیزی است که در میت ۱۰ و یا میت ۹ دیده بودیم. در واقع مدتهاست که هواوی دستی به سر و روی رابط خودش نکشیده و هر سال تمرکز اصلیش را بر روی هماهنگی آن با سختافزار قرار میدهد.
برخی ویژگیهای پرکاربرد نسخه قبلی این رابط کاربری همچنان حفظ شده است. بهعنوان مثال اگر با پشت دست، دو بار بر روی صفحه ضربه بزنید؛ P20 پرو یک اسکرین شات زیبا را تقدیمتان میکند و اگر همین کار را با دو انگشت انجام دهید، از نمایشگر فیلم میگیرد و در گالری ذخیره میکند. یا اینکه شما میتوانید با پشت دست بر روی صفحه برخی حروف از پیش تعیین شده را بکشید تا یک اپلیکیشن خاص اجرا شود. به عنوان مثال با کشیدن حرف M به سرعت موزیک پلیر اجرا خواهد شد.
یکی از ویژگیهای جالب رابط کاربری پرچمدار جدید هواوی، App Twin نام دارد. توسط این قابلیت میتوانید از یک اپلیکیشن دو نسخه داشته باشید! بهعنوان مثال میتوانید از دو تلگرام با دو شماره متفاوت در گوشی خود استفاده کنید که در نوع خودش جالب است.
در سراسر رابط کاربری افکتهای زیبایی استفاده شده که دل هر کاربری را میرباید. اگر وارد بخش مالتی تسکینگ شوید، همه چیز به صورت افقی به چشم میخورد. گزینهای هم با نام Floating dock در بخش تنظیمات قرار گرفته که اگر فعالش کنید، یک دایره کوچک در همهجای سیستم عامل همراه شما خواهد بود تا میانبرهای خوبی را در اختیارتان قرار دهد. موردی که تا حدی شبیه به چیزی است که پیشتر در آیفونهای اپل دیده بودیم!
سه کلید معروف سیستم عامل اندروید که شامل ورود به بخش مالتی تسکینگ، بازگشت به عقب و هوم میشود در P20 پرو هم به صورت نرمافزاری و هم استفاده از ژستهای حرکتی بر روی کلید هوم قابل دسترس است. شما میتوانید برای بازگشت به عقب، یکبار کلید هوم را لمس کنید، برای ورود به صفحه مالتی تسکینگ، به چپ و یا راست سوایپ کنید و در نهایت با لمس طولانی به صفحه اصلی بازگردید که در ابتدا کمی سخت بهنظر میرسد اما پس از مدتی به آن عادت خواهید کرد.
لازم به ذکر است که این حرکات به صورت لمسی است و در واقع اصلا دکمه هوم P20 پرو کلیدی را شامل نمیشود. البته هواوی دسترسی به کلیدهای ناوبری را توسط یک کلید شناور بر روی صفحه نیز ارایه میدهد که میتوانید ۳ کلید اصلی دستگاههای اندرویدی را در هر جایی از صفحه نمایش که دوست دارید، قرار دهید و به روح پدر سازنده درود بفرستید!
هواوی با استفاده از هوش مصنوعی کاری کرده تا نرم افزار دستگاه بتواند نحوه استفاده شما از گوشی را تشخیص داده و متناسب با آن گوشی را بهینه کند. بنابراین ظاهرا کارایی دستگاه در دراز مدت افزایش خواهد یافت و مصرف باتری نیز کاهش مییابد. لازم به ذکر است که هواوی به توسعه دهندگان اجازه داده تا اپلیکیشنهای خودشان را با هوش مصنوعی سازگار کنند و میتوان گفت باید منتظر کشف قابلیتهای جدید توسط توسعه دهندگان باشیم. این کمپانی همچنین اپلیکیشنها و بازیهای نسبتا زیادی را بهصورت پیشفرض بر روی سوگولی خودش قرار داده تا شاید قدرت سختافزاری پرچمدارش را به رخ بکشد.
امنیت
بعد از آنکه اپل سنسور تشخیص اثر انگشت را با آیفونهایش به دنیا معرفی کرد، کمپانیهای سازنده تلفنهمراه از این ایده استقبال کردند و به مرور از آن در محصولاتشان بهره گرفتند تا جایی که اکنون کمتر گوشی پیدا میشود که به چنین ویژگی مجهز نباشد. حالا مدتی هست که قابلیتهای هویت سنجی متفاوتی وارد دنیای اسمارت فونها شده است. از سنسور تشخیص عنبیه چشم در لومیاهای مایکروسافت گرفته تا قابلیت تشخیص سهبعدی چهره در جدیدترین آیفون اپل!
هواوی تاکنون از ویژگی دیگری بهصورت سختافزاری برای محصولاتش استفاده نکرده اما در P20 پرو و بهطور کلی خانواده جدید گوشیهایش از قابلیت تشخیص چهره نرمافزاری بهره گرفته است که با نام Face Unlock شناخته میشود؛ موردی که پرچمداران سال گذشته سامسونگ هم از آن بهرهمند بودند. طبق اعلام هواوی، این ویژگی با کمک دوربین سلفی دستگاه چهره شما را شناسایی کرده و اطلاعات مربوط به آن را در بخش TTE پردازنده ذخیره میکند و از آن برای باز کردن قفل نمایشگر بهره میبرد.
در تستهای ما این ویژگی بسیار خوب و سریع عمل کرد، در حدی که شاید حتی متوجه آن هم نشوید. البته هواوی ادعا کرده که این قابلیت در حالتهای مختلف نظیر قرار گرفتن در نور آفتاب بهخوبی عمل نمیکند و امنیت آن کمتر از سنسور تشخیص اثر انگشت است. جالب اینجاست که برای استفاده از Face Unlock نیازی به زدن هیچ کلیدی نیست و به محض آنکه گوشی را از روی سطح بردارید، دوربین آماده اجرای فرامین میشود و خیلی سریع قفل صفحه را باز خواهد کرد. شاید اگر کسی در اطراف شما باشد، گمان کند که اصلا گوشی شما قفل نیست! Face Unlock هواوی در اکثر حالات قادر به تشخیص چهره خواهد بود. حتی اگر در محیطهای تاریک از آن استفاده کنید و یا عینک زده باشید.
علاوه بر این، P20 پرو همچنان از سنسور اثر انگشت نیز بهره میبرد که در بخش زیرین نمایشگر جا خوش کرده و همچون سایر محصولات هواوی از دقت و سرعت قابل قبولی برخوردار بوده، بهجز زمانی که دست شما خیس است.
اسپیکر و ویژگیهای صوتی
P20 پرو به اسپیکر استریو مجهز شده که نمونه اصلی آن در زیر گوشی و در کنار پورت USB C دیده میشود. اسپیکر دوم نیز در واقع همان اسپیکر مکالمه گوشی است که هنگام پخش موسیقی فعال میشود. اسپیکر دوم اصلا صدای بلندی را راهی گوش نمیکند و بیش از هرچیز شبیه به یک توییتر عمل کرده و تاثیر کمی بر روی صدای کلی دستگاه دارد. این را گفتیم که آن را با اسپیکرهای بومساند اچتیسی اشتباه نگیرید.
با همه اینها بلندی صدای P20 پرو راضی کننده است و میتوان آن را در کنار پرچمداران امسال قرار داد. کیفیت صدا عالی بوده و از بیس نسبتا خوبی نیز بهره میبرد اما گاهی اوقات صداهای زیر خیلی تند هستند. ناگفته نماند که اگر گوشی را بهصورت افقی در دست بگیرید، نحوه پخش صدا تغییر خواهد کرد. جدای از اینها هواوی یک هدفون شبیه به محصولات اپل را در جعبه قرار داده که کیفیتش اصلا جالب نیست و شاید شما هم مثل ما همان ابتدای کار قیدش را بزنید! اما در کل خروجی صدای گوشی برای هدفون عالیست و میتوان روی آن حساب کرد.
یک پلیر خوب، زیبا و کاربردی با تنظیمات خاص هم برای این پرچمدار در نظر گرفته شده تا از نصب نمونههای موجود در پلیاستور بینیاز باشید. البته بخش نرمافزاری Histen هواوی با آن همه سر و صدا در گذشته، بهصورت کامل کنار گذاشته شده و حالا Dolby Atmos این وظیفه مهم را بر عهده دارد. ناگفته نماند که P20 پرو از Aptx HD برای بهبود تجربه صوتی از طریق بلوتوث پشتیبانی کرده تا از این لحاظ نیز مشکلی نداشته باشید. فراموش نکنید که P20 پرو فاقد جک استاندارد صداست و نمیتوانید از هدفونهای معمولی بازار استفاده کنید. البته تبدیل USB C به جک ۳.۵ میلیمتری همراه با گوشی عرضه میشود.
سایر قابلیتها
همانطور که پیشتر گفتیم، P20 پرو دو سیمکارته است و خبری از درگاه هیبریدی برای استفاده از کارت حافظه در آن نیست. همچون میت ۱۰ پرو این گوشی هواوی نیز توانسته تا گواهینامه IP67 را کسب کند؛ یعنی شما میتوانید این پرچمدار را تا عمق یک متری آب برده و مثلا ۳۰ دقیقه فیلمبرداری کنید!
برخلاف اکثر پرچمداران امروزی، این گوشی فاقد بلوتوث ۵ است و همچنان از نسخه قبلی، یعنی بلوتوث ۴.۲ بهره میبرد و این یعنی شما از ویژگیهای جذاب نسخه جدید محروم هستید. با این حال P20 پرو به اینفرارد مجهز بوده و میتوان توسط آن لوازم دیجیتالی اطراف را کنترل کرد. NFC و GPS نیز از جمله دیگر قابلیتهای پرچمدار هواوی هستند.
یکی از مهمترین ویژگیهای این گوشی که سازنده آن مانور زیادی هم بر رویش داده، به قابلیت تبدیل به دسکتاپ باز میگردد. یعنی شما میتوانید با یک تبدیل USB C به HDMI گوشی را به یک مانیتور متصل کنید و با اتصال ماوس و کیبورد، از نسخه دسکتاپ P20 پرو بهره ببرید. مشابه چیزی که سامسونگ با دکس و مایکروسافت با کانتینیوم به دنیای اسمارت فونها افزودند. البته این ویژگی نیازی به خرید داک جداگانه ندارد و حتی میتوان از خود گوشی بهعنوان ترکپد و یا کیبورد نیز بهره گرفت. بر خلاف دکس سامسونگ، نمیتوان در این حالت گوشی را شارژ نمود که نقطه ضعفی برای گوشی به شمار میرود و استفاده از آن را به یک تایم مشخص محدود میکند.
باتری
هواوی P20 پرو به یک باتری قدرتمند ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعتی مجهز است. با توجه به یادگیری ماشینی که به لطف NPU فراهم شده است، پرچمدار جدید هواوی نحوه استفاده شما از گوشی را سنجیده و سختافزار را متناسب با آن هماهنگ میکند؛ در نتیجه شاهد کاهش مصرف انرژی هستیم.
علاوه بر این، تراشه جدیدتر، نمایشگر OLED و همچنین رزولوشن پایینتر گوشی نسبت به سایر پرچمداران بازار، موجب افزایش شارژدهی دستگاه میشود. در یک استفاده معمولی شما میتوانید تا یک روز و نیم از P20 پرو استفاده کنید و در صورتی که کمی هم خودتان صرفهجویی نمایید، این گوشی تا ۲ روز پا به پایتان خواهد آمد.
هواوی برای پرچمدار جدیدش از سیستم شارژ سریع استفاده کرده تا بتوانید در حدود ۵۰ درصد از باتری را تنها در ۳۰ دقیقه شارژ کنید. البته برای فول شارژ کردن این باتری به چیزی در حدود ۹۰ دقیقه زمان نیاز دارید. خوشبختانه شارژر با پشتیبانی از فست شارژ نیز همراه با این گوشی عرضه میشود تا برخلاف محصولات جدید اپل، نیازی نباشد که برای یک ویژگی ساده دوباره به بازار بروید و دست به جیب شوید!
با همه اینها و ضمن استفاده از بدنه شیشهای، خبری از شارژ به صورت بیسیم نیست (!) تا یکی از نقاط ضعف P20 پرو مشخص شود. ناگفته نماند که شارژر ۴.۵ آمپری عرضه شده همراه با این مدل برای خودش غولی بوده و نسبت به سایر نمونههای موجود در بازار از سایز بزرگتری برخوردار است!
کلام آخر در بررسی P20 پرو هواوی
هواوی با معرفی پرچمدار جدیدش بیش از هرچیز به فکر افزایش قابلیتهای آن بوده و سعی کرده P20 پرو را به محصولی نامبروان تبدیل کند و توجهی به نقاط ضعف پرچمداران سابقش نکرده است. بهعنوان مثال رزولوشن نمایشگر همچنان FHD بوده و خبری هم از فناوری شارژ بیسیم و یا پشتیبانی از بلوتوث ۵ نیست!
با این حال و بهصورت کلی، P20 پرو محصولی کامل و کم نقص است، از کیفیت ساخت بالایی برخوردار بوده، سخت افزار قدرتمندی داشته و دوربین سهگانه آن بهترین نمونه موجود در بازار است. به جرات میتوان گفت که اگر کپیکاریهای هواوی را فاکتور بگیریم، شاهد یکی از بهترین گوشیهای دنیا هستیم. این مدل در حال حاضر (فروردین ماه ۹۷) بهصورت رسمی وارد بازار کشور نشده و نمیتوان قیمت دقیقی برایش در نظر گرفت.
نوشته بررسی هواوی P20 پرو: کپی برابر اصل! اولین بار در پدیدار شد.