برندگان و بازندگان بازی تحریم هواوی از سوی گوگل!
شرکتهای کلیدی آمریکایی از تجارت با هواوی منع شدند؛ حرکتی که تمام صنعت اسمارتفون را تحت تاثیر قرار میدهد. در نظر اول مشکل بزرگ برای هواوی است، اما مطمئنا با نگاهی عمیقتر، مشتریان، تامینکنندگان قطعات و تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند نیز جز کسانی هستند که ضرر و زیان بسیاری را متوجه خود میبینند. البته که پیشبینی آخر بازی مشکل است، اما به مانند هر بازی دیگری، عدهای در این وسط بازنده و عدهای دیگر برنده خواهند شد. با ما همراه باشید تا بازندگان و برندگان این بازی را بررسی کنیم.
بازندگان
همانطور که گفته شد در لیست این فهرست هواوی و زیرشاخه این شرکت یعنی آنر قرار میگیرند. گوگل تایید کرده است که اسمارتفونهای حال حاضر شرکت چینی و همچنین برخی از مدلهایی که در آیندهای نزدیک وارد بازار خواهند شد، همچنان بهروزرسانیهای امنیتی را دریافت خواهند کرد و به پلی استور دسترسی خواهند داشت. پس ظاهرا نباید مشکلی برای آنر 20 که امروز رونمایی میشود، وجود داشته باشد. در هر صورت اسمارتفونهای حال حاضر هواوی بر همان نسخهای از اندروید که دارند، کار خواهند کرد و خبری از بهروزرسانی به اندروید Q نخواهد بود.
گوشیهای جدید هواوی و آنر دیگر قادر به استفاده از سرویسهای گوگل نخواهند بود. در این میان شاید مهلکترین ضربه مربوط به عدم دسترسی به اپ استور خواهد بود. شرکت چینی حتی نمیتواند جایگزینهایی مانند اپ استور آمازون یا اپیک را داشته باشد؛ چرا که این دو شرکت نیز از همکاری با هواوی منع شدهاند. واقعا چه کسی اسمارتفونی را که در آن نمیتوان اپلیکیشن یا بازی جدیدی نصب کرد، میخرد؟ چه کسی سراغ هندستی خواهد رفت که منتظر هیچ آپدیت بزرگی نیست؟ به حتم هواوی و آنر میتوانند روند فروش خود در چین را ثابت نگه دارند، اما علیرغم وسعت، این کشور نیز بازاری محدود برای شرکتی به عظمت هواوی خواهد بود.
بازنده بعدی این داستان کاربران خواهند بود. در این سالها هواوی در خط مقدم خلاقیت به خصوص در قسمت دوربین گوشیهای هوشمند بود و به نحوی پس از سالها قطب دوگانه اپل/سامسونگ در این صنعت را شکسته بود. اسمارتفونهای آنر نیز در میان بازار گوشیهای میانرده همیشه پیشنهادهای بسیار خوبی برای کاربران داشتند.
سومین بازنده را باید گوگل دانست. در واقع این شرکت باید با بخش اعظمی از کاربرانی که از سیستم عامل اندروید در گوشیهای هواوی و آنر استفاده میکردند خداحافظی کند. شاید به همین دلیل است که بازنده بعدی در پی گوگل میآید و آن چیزی نیست جز سیستم عامل اندروید. در حال حاضر بسیاری از شرکتهایی که با این سیستم عامل کار میکنند، به این فکر افتادهاند که امروز نوبت هواوی و آنر بود، فردا نوبت چه کسی است؟ هواوی نقشه دومی تحت عنوان سیستم عامل Hongmeng دارد. آمادگی این سیستم عامل برای عرضه مسالهای کاملا جداست. سامسونگ برای مدتی تمرکز زیادی بر روی سیستم عامل تایزن کرده بود، اما در نهایت تصمیم گرفت که گوشیهای اندرویدی خوشایند بیشتر کاربران هستند، اما با بوجود آمدن شرایط موجود آیا شرکتهایی مانند سامسونگ احساس خطر نخواهند کرد؟
بازنده بعدی این بازی تولیدکنندگان قطعات داخلی اسمارتفونها خواهند بود. البته که شرکت چینی پردازنده و مودمهای تولید خود را دارد، اما این تمام ماجرا نیست. به عنوان مثال P30 پرو از حافظههای Micron استفاده کرده و حالا این شرکت نیز در لیست شرکتهایی رفته است که حق همکاری با هواوی را ندارند. در نگاه اول ممکن است بگوییم که شرکتهای تامینکننده قطعات مشتریهای تازهای خواهند یافت و هواوی نیز با شرکتهای جدیدی در این زمینه همکاری خواهد کرد، اما تمامی این فرآیند بسیار زمانبر خواهد بود. بعلاوه نه شرکتهای تامینکننده قطعات و نه هواوی دیگر آن جایگاه سابق را برای چانهزنی در معامله نخواهند داشت.
برندگان
در طرف دیگر این بازی برندگانی نیز وجود دارند که از ماجراهای به وجود آمده منافع زیادی کسب خواهند کرد. اولین برنده را باید دیگر شرکتهای چینی از قبیل شیائومی و اوپو بدانیم که به شدت مشغول توسعه بازار خود در جنوب آسیا و اروپا هستند و مطمئنا از پر کردن شکاف به وجود آمده بر اثر تحریم هواوی و آنر خوشحال خواهند شد. برنده دیگر بازی بازار داخلی و بالطبع کاربران چینی خواهند بود. با وضعیت بوجود آمده هواوی باید بیشترین تمرکز خود را بر بازار داخلی بگذارد و این به معنای موقعیتهای بهتر برای خرید گوشی هوشمند توسط چینیها خواهد بود. البته در بلند مدت و با تضعیف هواوی، یکهتازی دیگر رقبا در بازار میتواند موجب زیان کاربران شود.
در خصوص اندروید و وضعیت آن در این آشفته بازار صحبت کردیم، اما این آب گلآلود فرصتی طلایی برای دیگر سیستم عاملها خواهد بود. موقعیت عالی گوشیهای هواوی و ترسی که بر جان دیگر تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند افتاده میتواند موجبات رشد دیگر سیستم عاملهای موبایلی را در آینده فراهم کند.
تمامی این معادلات میتوانند در چشم به هم زدنی به هم بخورند. اگر مقامات آمریکای از تصمیم خود مبنی بر تحریم هواوی برگردند، همه چیز به شرایط پیشین برخواهد گشت. اما اگر این اوضاع چند ماه باقی بماند، تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند و همچنین کاربران به این نتیجه خواهند رسید که باید خود را با شرایط جدید وفق دهند.
نوشته برندگان و بازندگان بازی تحریم هواوی از سوی گوگل! اولین بار در وبسایت فناوری پدیدار شد.