تاثیر امواج وایرلس هدفون بلوتوثی روی مغز
یکی از سوالات مهم کاربران در استفاده از این محصولات، میزان تاثیر امواج وایرلس هندزفری بر روی مغز است. آیا این اثر برای سلامتی بدن مضر است یا خیر. البته همه می دانیم که دنیای امروز آمیخته با امواج است و در اکثر وسایل الکترونیکی از فناوری های بی سیم استفاده می کنند.
هندزفری بلوتوثی
چند سال پیش اپل اولین نسل هندزفری بلوتوثی را به بازار معرفی کرد که در همان ابتدا خواهان بسیار زیادی برای خود جذب کرد. نکته قابل توجه این است که میزان میدان مغناطیسی تولیدی این محصولات نسبت به همتای سیمی خود بیشتر است و همین مسئله سوالات زیادی را به وجود آورده و باعث شده تا تاثیر امواج وایرلس هندزفری بر روی مغز به عنوان یک موضوع مهم برای کاربران مطرح شود.
نحوه کار هدفون بلوتوثی
این هدفون ها با ایجاد ارتباط از طریق بلوتوث با دستگاه های مختلف کار می کنند و پشتیبانی کوتاه بردی دارند. از مزایای این محصولات می توان به مصرف کم انرژی اشاره کرد. ارتباط گیری این محصولات در دامنه فرکانس 2.4 تا 2.4835 است.
مقایسه فرکانس ماکروویو با هندزفری وایرلس
جالب است بدانید که دامنه فرکانسی که در بالا ذکر شد، دقیقا دامنه فرکانس یک ماکروویو است، اما تفاوت آنها در میزان مصرف انرژی است که یک ماکروویو تا 1200 وات توان مصرفی دارد در حالی که یک هندزفری وایرلس نهایتا 2.5 میلی وات مصرف خواهد داشت.
تاثیر امواج وایرلس هندزفری بر روی مغز
تحقیقات گسترده ای بر روی تاثیر امواج وایرلس هندزفری بر روی مغز از سوی بسیاری از محققان صورت گرفته است و آثار ابتدایی این امواج را برای کاربران خاطر نشان کرده اند. البته هنوز نتایج واضحی در استفاده طولانی مدت از این محصولات به دست نیامده است. در زیر به چند مورد از اثرات منفی هدفون وایرلس اشاره می شود.
· وز وز گوش
اولین و پیش پا افتاده ترین تاثیر امواج وایرلس هندزفری بر روی مغز، ایجاد صدای وز وز، زوزه و یا زنگ در گوش و سر است. همانطور که می دانید سلول های مو در بخش گوش داخلی وظیفه انتقال امواج صوتی به مغز را بر عهده دارند. در صورتی که در طولانی مدت هندزفری صدای بلندی تولید کند، امکان آسیب به این سلول ها به وجود می آید.
· بیش شنوایی یا هایپراکوزیس
از عارضه های احتمالی در استفاده طولانی مدت از هندزفری بیسیم بیش شنوایی نیز مطرح است. در این عارضه افزایش حساسیت سلول های شنوایی به صداهای طبیعی به وجود می آید. افرادی که اکثرا تحت تاثیر زیاد امواج رادیویی هستند به این عارضه دچار می شوند.
· عفونت گوش
در بسیاری از مواقع ممکن است از یک هندزفری چند نفر استفاده کنند. شاید در یک خانه و یا در یک سفر چندین نفر از یک هدفون وایرلس استفاده کنند. درست است که این مسئله به تاثیر امواج وایرلس هندزفری بر روی مغز مربوط نیست، اما ذکر آن و رعایت استفاده از آن بسیار مهم است. در این حالت امکان عفونت گوش وجود دارد که برای جلوگیری از آن بهتر است از گوش گیر استفاده کرد.
· سرگیجه
شاید برخی افراد از سرگیجه خود بعد از استفاده بلند مدت از هندزفری وایرلس به شما گفته باشند. تاثیر امواج وایرلس هندزفری بر روی مغز در بلند مدت باعث ایجاد سرگیجه در افراد می شود که به دلیل بالا رفتن فشار مجرای گوش می باشد.
· اثرات جانبی بر مغز
این مسئله کاملا اثبات شده است که امواج الکترومغناطیسی در طولانی مدت اثرات بسیار خطرناکی بر مغز انسان دارد. با استفاده از هدفون وایرلس که امروزه بازار داغی در لوازم جانبی موبایل دارد، اثر امواج الکترومغناطیسی به مغز بیش از پیش شده است. صدای بلند باعث ایجاد آسیب به غلاف میلین می شود و ممکن است باعث بروز بیماری هایی از قبیل ام اس شود. به این مسئله توجه کنید که نباید در مدت زمان زیادی از هدفون با صدای بلند استفاده کرد.
· ناتوانی در یادگیری
از تاثیر امواج وایرلس هندزفری بر روی مغز به خصوص برای کودکان و نوجوانان می توان به ناتوانی در یادگیری نیز اشاره کرد. به گفته پژوهشگران این عارضه در اثر کم شنوایی ظاهر می شود و خود را مخفی نگه می دارد. به گفته محققان بهتر است کودکان از هندزفری با صدای بلند استفاده نکنند تا از بروز این عارضه ها در امان باشند. در هر صورت در لذت بردن از پیشرفت تکنولوژی باید مراقب سلامتی خود و عزیزان خود باشید.
آیا هندزفری بی سیم سرطان، نازایی و … به همراه دارد؟
با توجه به تحقیقات دانشمندان در این حوزه هیچ گونه علائمی از تاثیر امواج وایرلس هندزفری بر روی مغز مبنی بر ایجاد سرطان و یا نازایی دیده نشده است. گاهی غلو در این مسئله، تنها شایعه است و نباید به این شایعات توجه داشت.
نوشته تاثیر امواج وایرلس هدفون بلوتوثی روی مغز اولین بار در اخبار فناوری و موبایل پدیدار شد.