تا سال ۲۰۲۰/ ارزش بازار فناوری اطلاعات ایران به ۳۰ میلیارد دلار میرسد
عضو هیات علمی دانشگاه شریف گفت: ارزش بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران در سال ۲۰۱۶ حدود ۲۱ میلیارد دلار برآورد شده که پیشبینی میشود این میزان تا سال ۲۰۲۰ به ۳۰ میلیارد دلار برسد.
یک هیات از سرمایهگذاران بینالمللی، با رویکرد مشارکت تجاری در شاخه های مختلف فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور از دیتاسنتر ابری ایران بازدید کرد.
مدیران ارشد شرکتهای سرمایهگذاران خارجی فعال در حوزه ICT در این بازدید از نزدیک با برنامههای کشور در حوزه خدمات ارتباطات ثابت با توجه به ارائه مجوز فعالیت به شرکتهای FCP، توسعه دیتاسنتر و خدمات ابری (Cloud Computing) به عنوان اولین دیتاسنتر ابری کشور و توسعه کسب و کارهای دیجیتال آشنا شدند که این اقدامات مورد استقبال سرمایه گذاران خارجی قرار گرفت.
در این نشست، فریدون قاسمزاده، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف گفت: بر اساس گزارش Frost & Sullivan Analysis در سال ۲۰۱۶ میزان بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران ۲۱ میلیارد دلار برآورد شده است که پیشبینی میشود این عدد در سال ۲۰۲۰ به ۳۰ میلیارد دلار برسد.
وی با بیان فرصتهای جدید ایجاد شده در فضای پس از برجام و مزیتهای رقابتی موجود، ایران را به عنوان بستری مستعد برای حضور سرمایهگذاران خارجی که آمادگی انتقال دانش فنی و فناوری روز را دارند و با هدف دستیابی به بازار ۴۰۰ میلیون نفری منطقه، معرفی کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به پتانسیلهای منحصربهفرد ایران در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: افزایش پهنای باند بینالمللی کشور به بیش از ۸ برابر ظرف ۳ سال گذشته، اتصال قریب به ۱۰ میلیون نفر به اینترنت پرسرعت موبایل از طریق ۳G و ۴G/LTE و بیش از ۱۰ میلیون نفر از طریق ADSL و وایمکس و نیز وجود بیش از ۴۰ میلیون گوشی موبایل هوشمند در بازار از جمله پتانسیلهای ایران در این بخش است.
قاسم زاده با بیان این که کشور ایران به لحاظ تعداد کاربران اینترنت در خاورمیانه مقام اول را داراست، حضور کارآفرینان و نیروهای فنی مستعد در کشور را بهعنوان پتانسیلهای بالا برای سرمایهگذاری و همکاری جهت توسعه صنعت دیجیتال برشمرد.