تراشه اختصاصی گوگل با لیتوگرافی ۵ نانومتری سامسونگ تولید می‌شود

 
گوگل بالاخره امسال پس از مدت‌ها می‌خواهد از تراشه اختصاصی‌اش با نام «WhiteChapel» در گوشی‌های پیکسل استفاده کند. حالا طبق اطلاعات جدید، تراشه اختصاصی گوگل با لیتوگرافی ۵ نانومتری سامسونگ ساخته می‌شود و قدرتی کمتر از اسنپدراگون ۸۸۸ خواهد داشت.
 
شرکت‌های بی‌شماری از تراشه‌های کوالکام استفاده می‌کنند، با این حال اپل تمام محصولاتش و سامسونگ تعدادی از آن‌ها را با چیپ‌های اختصاصی در اختیار مشتریان قرار می‌دهند. حالا گوگل هم می‌خواهد نقشی در این بازار داشته باشد و استارتش را با پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو می‌زند.
 
اگرچه مدت‌هاست شایعات به تجهیز نسل آینده پیکسل‌ها به پردازنده WhiteChapel اشاره می‌کنند، اما حالا یک منبع موثق حوزه فناوری به نام «مکس وینباخ» در یک پادکست اطلاعات جدیدی از آن منتشر کرده است.
 
به گفته وینباخ اگرچه این تراشه اختصاصی با لیتوگرافی ۵ نانومتری سامسونگ ساخته می‌شود، اما عملکردش از اسنپدراگون ۸۸۸ فراتر نمی‌رود و باید منتظر عملکردی میان اسنپدراگون ۸۶۵ و اسنپدراگون ۸۸۸ باشیم.
 
چنین خبری می‌تواند برای بسیاری از کاربران ناامیدکننده باشد، مخصوصا با توجه به اینکه رندرها از طراحی متفاوت و جذاب گوشی‌های سری پیکسل ۶ خبر می‌دهند. کاربران انتظار دارند پرچمدار گوگل با قدرتمندترین تراشه دنیای اندروید از راه برسد، البته شاید این کمپانی بجای اینکه روی قدرت این تراشه تمرکز کند، به سراغ بخش‌های دیگری رفته باشد.
 
طبق پادکست اخیر، تراشه Whitechapel به واحد پردازش عصبی و پردازشگر سیگنال تصویر اختصاصی مجهز می‌شود. گوگل شاید با استفاده از این واحدها به همراه هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی در کنار بهبود عملکرد دوربین، عملکرد کلی پرچمدارهای آینده‌اش را هم افزایش دهد.
 
شاید این غول جستجوی اینترنتی تنها به قدرت بالا بسنده نکند و با بهینه‌سازی و ترفندهای هوش مصنوعی، تجربه کاربری بسیار روانی را در اختیار کاربران قرار دهد. برای مثال شاید گوشی‌های سری پیکسل ۶ پس از مدتی و اطلاع از اینکه بیشتر از چه برنامه‌هایی استفاده می‌کنید، منابع را به آن‌ها اختصاص دهند تا عملکرد سریعتری داشته باشند.
 
WhiteChapel اولین تراشه‌ای نیست که گوگل طراحی می‌کند و این کمپانی برای مثال اخیرا در جریان کنفرانس I/O 2021 از جدیدترین چیپ هوش مصنوعی‌اش به نام TPU یا واحد پردازش تنسور رونمایی کرده است.