تفاوت گوشی پک چین و پک گلوبال با رام چین و رام گلوبال چیست؟
اگر به دنبال خرید یک گوشی چینی هستید و اطلاعات دقیقی از تفاوت پک و رام چین و گلوبال ندارید، در این مطلب تمامی اطلاعات لازم را به شما میگوییم.
در بازار ایران سامسونگ و شیائومی به عنوان دو برند اصلی تلفن همراه شناخته میشوند و دیگر شرکتها مانند هواوی، اپل و نوکیا، بازار بسیار کوپکتری نسبت به سامسونگ و هواوی دارند. به طور حدودی میتوان گفت 20 تا 25 درصد بازار تلفن همراه ایران در دستان برندهای چینی است و حالا میلیونها کاربر ایرانی از گوشیهای چینی استفاده میکنند.
گوشیهای چینی به ویژه شیائومی از ابتدای ورود به بازار ایران چند نسخه پک چین ، پک گلوبال و پک هند داشتند که حالا با افرایش فروش این برند در کشور، بیشتر نام این نسخهها را میشنویم. به جز تفاوت در نسخههای پک ، مشتریان از فروشندگان نامهایی مانند رام چین و رام گلوبال را نیز میشنوند و به درستی نمیدانند منظور فروشنده چیست؟
کاربران بسیاری تفاوت میان پک گلوبال و پک چین گوشیهای چینی مانند شیائومی و هواوی و همچنین رام چین و رام گلوبال این گوشیها را نمیدانند و در این خصوص سوالاتی در ذهن دارند که هرگز پاسخ آن را دریافت نکردهاند. متاسفانه فروشندگان نیز با توجه به منفعت خود از فروش اجناس، به طور دقیق خریداران را راهنمایی نمیکنند و اکثرا تنها به دنبال فروش جنس خود هستند.
در این مطلب میخواهیم به طور جامع در مورد تفاوت پک چین ، گلوبال و هند و همچنین رام چین و گلوبال صحبت کرده و تفاوت نسخههای مختلف گوشیهای چینی را بازگو کنیم. به این ترتیب اگر به دنبال خرید یک گوشی چینی هستید و اطلاعات دقیقی از تفاوت پک و رام چین و گلوبال ندارید، با ادامه این مطلب همراه آیتیرسان باشید:
چرا گوشیهای چینی چند پک مختلف دارند؟
شرکتهای چینی برای افزایش فروش گوشیهای خود، سیاستهای متفاوتی نسبت به سامسونگ کرهای یا اپل آمریکایی دارند. چین در حال حاضر یک میلیارد و 398 میلیون نفر جمعیت دارد، یعنی نزدیک به یک میلیارد و چهارصد میلیون نفر، از این تعداد حداقل نزدیک به 70 درصد مردم چین به تلفن همراه نیاز دارند، بنابراین اگر شرکتی بتواند بخش عمدهای از بازار چین را در دست بگیرد، فروش چند صد میلیون تلفن همراه آن تضمین شده است.
بازار چین آنقدر پتانسیل دارد که حتی دهمین برند پرفروش بازار آن نیز در طول سال میلیونها گوشی هوشمند به فروش میرساند. شاید برایتان جالب باشد که شیائومی چهارمین برند پرفروش تلفن همراه در خود چین است و شرکتهایی مانند اوپو و ویوو فروش بالاتری نسبت به شیائومی دارند، اما شیائومی بیشتر از دیگر برندهای چینی به بازار جهانی ورود پیدا کرده و وجهه بینالمللیتری دارد.
بازار به شدت جذاب چین موجب شده تا سطح رقابت بین برندهای مختلف در این بازار به شکل دیوانهواری نزدیک و دشوار باشد، در واقع همه شرکتهای چینی مجبور هستند قیمت خود را پایین بیاورند و امکانات بیشتری به خریداران ارائه کنند تا بتوانند در این بازار سهمی داشته باشند. یکی از دلایل ارزان بودن گوشیهای چینی نیز همین است، در واقع در چین آنقدر گوشی با کیفیت و ارزان قیمت وجود دارد که اگر یک شرکت نتواند قیمت خود را کاهش دهد، قطعا در این رقابت بازنده خواهد بود.
اما سیاستهای بینالمللی شرکتها کمی متفاوتتر است، در واقع در بازار جهانی، رقابت مانند بازار چین دیوانهوار نیست و به طور مثال شیائومی اگر یک گوشی خود را در بازار جهانی (مانند ایران) 100 دلار گرانتر از بازار چین ارائه دهد، باز هم قیمتش نسبت به اپل و سامسونگ بسیار مناسبتر است.
این تفاوت بزرگ موجب به وجود آمدن پک گلوبال و پک چین شده، گوشیهای پک چین به طور ویژه برای بازار چین ساخته شدهاند، قیمتی ارزانتر دارند و تنها از زبان چینی و انگلیسی پشتیبانی میکنند، در جعبه بسیاری از گوشیهای پک چین هنوز هندزفری دیده میشود (برای جذب خریداران) و تفاوتهای بسیار دیگری که در بخش بعدی به آنها اشاره خواهیم کرد.
بازار هند هم همین تفاوت را دارد، کشور هند نیز با یک میلیارد و 366 میلیون نفر جمعیت، بازار بسیار فشرده و رقابتی دارد، به همین دلیل برندهایی مانند شیائومی، گوشیهایی مخصوص بازار هند تولید میکنند تا بتوانند مردم هند را به خرید محصولات خود جلب کنند.
تفاوت پک هند، چین و گلوبال در چیست؟
گوشیهای پکهای مختلف به طور کلی از نظر سختافزاری تفاوت چندانی ندارند، اما شاید طراحی آنها متفاوت باشد، مثلا سری ردمی K تنها برای بازار چین است اما شیائومی مدلهای این سری را با همان سختافزار و طراحی متفاوت تحت برندهای پوکو یا ردمی نوت به بازار جهانی عرضه میکند. به طور مثال دو گوشی ردمی K40 و پوکو F3 مشخصاتی برابر دارند و تنها کمی در طراحی متفاوت هستند، در واقع ردمی K40 نسخه پک چین پوکو F3 است یا پوکو F3 نسخه پک گلوبال ردمی K40 محسوب میشود.
حال بهتر است به این سوال پاسخ دهیم، تفاوت پک هند، چین و گلوبال چیست؟ تا الان فهمیدیم که گوشیهای پک چین برای بازار چین ساخته شده، گوشیهای پک هند برای بازار هند و پک گلوبال برای بازار جهانی، حال این به چه معناست؟ یکی از اولین تفاوتها در میان این نسخههای گوشی، قیمت ارزانتر پک چین و هند نسبت به پک گلوبال است، در قسمت قبل توضیح دادیم که چرا گوشیهای پک هند و چین ارزانتر هستند.
تفاوت بعدی به جعبه گوشیها بر میگردد، نوشتههای روی جعبه پک چین به زبان چینی و پک هند به زبان هندی هستند، همچنین درون جعبههای پک چین و هند، بروشور محصول به زبان هندی و چینی نوشته شده، زبان خود گوشی هم تنها چینی، هندی و انگلیسی است، بنابراین نه از زبان فارسی و نه از کیبورد فارسی خبری نیست.
این مطلب را نیز بخوانید: این گوشیهای شیائومی را از بازار بخرید
آداپتور شارژر پک چین با پک گلوبال متفاوت است، برای پک گلوبال از دوشاخههای استانداردی که در کشور خودمان مورد استفاده قرار میگیرد، استفاده شده اما پک چین دارای دوشاخههای مسطح هستند که برای استفاده از آنها باید از مبدلها استفاده کنیم. همچنین درون جعبههای پک چین و هند گاها هندزفری، قاب ژلهای، برچسب یا مواردی از این دست پیدا میشود، در حالی که گوشیهای پک گلوبال هندزفری ندارند و گاها قاب ژلهای نیز درون آنها پیدا نمیشود.
تفاوت های پک چین و گلوبال به سخت افزار گوشی نیز باز میگردد، البته نه به این معنا که یک گوشی پک چین یا گلوبال، پردازنده یا رم بیشتر داشته باشد، خیر. به علت دامنه فرکانسی چین، آنتن گوشیهای پک چین مجهز به باند 4G 20 نیست، یعنی گوشیهای پک چین عموما از باند 4G+ و 4.5G در ایران پشتیبانی نمیکنند.
تفاوت مهم دیگر آن است که گوشی پک چین با رام چین، گوشی پک هند با رام هند و گوشی پک گلوبال با رام گلوبال عرضه میشود، بنابراین از نظر نرمافزاری تفاوتهایی دارند که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
تفاوت نرم افزاری رام چین و گلوبال در پک چین و گلوبال چیست؟
رام چین و گلوبال تفاوتهای عمدهای دارند، زبان رابط کاربری در رام چین، به زبان چینی است، این رام از زبان و کیبورد فارسی پشتیبانی نمیکند، برنامههای پیشفرض در رام چین مخصوص خود بازار چین (پیامرسانها و شبکههای اجتماعی چینی) است اما در رام گلوبال برنامههای پیشفرض برای بازار بینالمللی هستند.
اما مهمترین تفاوت رام چین و گلوبال به نصب پیشفرض اپلیکیشنهای گوگل باز میگردد، همانطور که میدانید، اپلیکیشنهای گوگل در چین مسدود هستند و چینیها از جایگزینهای چینی این برنامهها استفاده میکنند. به همین دلیل در گوشیهای رام چین برنامههای پیشفرض همگی چینی هستند و به درد کاربران ایرانی نمیخورند، همچنین سرویسهای گوگل مانند گوگیپلی سرویس، گوگلپلی گیمز، یوتیوب و غیره در گوشیهای رام چین به طور پیشفرض نصب نیستند.
اما در رام گلوبال، زبان همه کشورها برای تنظیم منو و کیبورد برنامه در دسترس است، به طور پیشفرض سرویسهای گوگل بر روی گوشی نصب هستند و برنامههای پیشفرض نیز عناوینی مانند Booking یا فیسبوک هستند که شاید به کارتان بیایند.
آیا میتوان رام گلوبال را بر روی پک چین نصب کرد؟
بله، گوشیهای اندرویدی قابلیت آن را دارند که رامهای مختلف را بر روی آنها نصب کرد، به این ترتیب میتوانید راه اصلی گلوبال یک برند مانند شیائومی را بر روی گوشیهای پک چین نصب کرد. البته این کار را باید یک فرد خبره انجام دهد، زیرا رامهای متفرقه زیادی در بازار وجود دارد که با نصب آنها باگها و ایرادات زیادی در رابط کاربری گوشی خواهید دید.
نصب رامهای مختلف مانند رام گلوبال تنها با آنلاک کردن بوت لودر گوشی ممکن است، یعنی قفل نرمافزاری گوشی باید باز شود (عملی مانند روت کردن) تا بتوانید رام جدید را بر روی گوشی نصب کنید. به همین دلیل گوشیهای پک چینی که دارای رام گلوبال هستند، آنلاک شدهاند. برای این کار فروشندگان جعبه گوشی را باز کرده و رام جدید را بر روی آن نصب میکنند، بنابراین گوشیهای پک چین با رام گلوبال، آکبند نیستند زیرا یک بار برای نصب رام گلوبال جعبه آنها باز شده است.
آیا میتوان اپلیکیشنهای گوگل را بر روی رام چین نصب کرد؟
این کار کمی دردسر دارد اما میتوان سرویسهای گوگل را بر روی گوشیهای پک چین با رام چین نصب کرد. برای اینکار باید استور اپلیکیشن اختصاصی که بر روی گوشی موجود است را باز کنید، در رام چین گوشیهای شیائومی به جای گوگلپلی استور، می استور قابل استفاده است. اگر گوشی شیائومی دارید می استور را باز کرده و نام گوگل را سرچ کنید، در میان برنامهها و نامهای چینی برنامه Google Installer که آیکونی به شکل تصویر زیر دارد را دانلود کرده و سپس به ترتیب تمامی برنامهها و سرویسهای گوگل را دانلود کنید. نصب گوگل سرویس فریمورک و گوگل اکانت منیجر را فراموش نکنید.
پس از نصب تمامی برنامههای گوگل، کیبورد شما همچنان زبان چینی خواهد داشت، به این ترتیب وارد گوگلپلی استور بشوید و Gboard را جستجو کرده و سپس نصب کنید. سپس در تنظیمات کیبورد خود، Gboard را به عنوان کیبورد پیشفرض انتخاب کنید، حالا از طریق جیبورد به کیبورد با زبانهای مختلف دسترسی خواهید داشت.
البته با این روش همچنان ریزکاریهایی برای استفاده از برنامههای گوگل خواهید داشت، مثلا تا زمانی که گزینه Autostart و تمامی دسترسیها را به برنامه Google Contacts Sync ندهید، نمیتوانید به مخاطبان گوگل خود دسترسی داشته باشد. یا آنکه باید سرچبار مرورگر چینی و پیشفرض صفحه خانه را حذف و سرچبار گوگل را به جای آن قرار دهید تا هنگام جستجو به گوگل متصل شوید.
آیاگوشی پک چین با رام گلوبال بخریم یا خیر؟
شخصا پیشنهاد نمیکنم که به سراغ گوشیهای پک چین حتی دارای رام گلوبال بروید. زمانی که رام جدید بر روی گوشی نصب میشود دیگر نباید انتظار دریافت آپدیتهای نرمافزاری را به طور منظم داشت، اکثر رامهای بازار ایرادات و باگهایی دارند که تجربه کاربری شما را خراب میکنند. کمی قیمت ارزانتر برای گوشیهای پک چین ارزش آن را ندارد که خود را درگیر راهحلهای نرمافزاری پیچیده بکنید.
این مطلب را نیز بخوانید: لیست قیمت گوشیهای شیائومی در بازار ایران
البته افرادی هستند که علاقه زیادی به روت کردن، نصب رام یا دادن تغییراتی اساسی به گوشی خود دارند، این افراد معمولا راه پیدا کردن رام خوب و رفع باگهای گوشی را میدانند، اگر از این دست افراد هستید، شاید خرید گوشی پک چین با رام گلوبال برایتان مشکلی ایجاد نکند.
ولی برای افراد عادی، کار با یک گوشی آکبند با رابط کاربری پیشفرض و نرمافزارهای گوگل از پیش نصب شده بسیار راحتتر است، دغدغه استفاده از رام و باگهای احتمالی یا نصب برنامههای گوگل بر روی رام چین و سر کردن با برخی نواقص اینکار، برای کاربران عادی قابل تحمل نیست، پس بیهوده خود را به دردسر نیندازید. این را هم بدانید که مشکلات آنتندهی چیزی نیست که بتوان حتی با تغییر رام هم آن را درست کرد!
چگونه گوشیهای پک چین و پک گلوبال را تشخیص دهیم؟
البته این موارد در طول متن گفته شد اما برای یک جمعبندی مجددا متذکر میشویم که معمولا روی جعبههای گوشیهای پک چین، اطلاعات گوشی به صورت چینی نوشته شده است.
گوشیهای پک هند، ساخت هند (Made in India) هستند.
فروشندگانی که گوشیهای پک چین را با رام گلوبال میفروشند، باید گوشی را از جعبه دربیاورند، بنابراین گوشی دیگر آکبند نخواهد بود و این خود یک تفاوت میان جعبه گوشیهای پک چین و گلوبال است.
گوشیهای پک گلوبال دارای علامت استاندارد CE اروپا هستند، همچنین از دوشاخه داخل جعبه نیز میتوانید نوع پک آن را متوجه شوید.
نوشته تفاوت گوشی پک چین و پک گلوبال با رام چین و رام گلوبال چیست؟ اولین بار در اخبار فناوری و موبایل پدیدار شد.