تهران، شهر فناوری می شود
فاز اول ایستگاه نوآوری شریف به عنوان محلی برای استقرار شرکت های دانشبنیان و استارتآپی با حضور معاون علمی و فناوری افتتاح شد.
بنابر اعلام محمد معید ملک زاده سرپرست ایستگاه نوآوری شریف این محل ۴۰ هزار مترمربع زیربنا دارد و پیش بینی شده که ۵۰۰ استارتآپ و شرکت در این ایستگاه مستقر شوند.
وی گفت: در حال حاضر ۳۰ تیم استارتآپی در این ایستگاه مستقر شدهاند و بیشترین آنها در حوزه آب و انرژی هستند.
تاسیس کارخانههای نوآوری
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در حاشیه افتتاح ایستگاه نوآوری شریف با بیان اینکه امسال شهر تهران را به عنوان شهر فناوری در دستور کار داریم، گفت: قرار است کارخانههای نوآوری در سطح شهر تهران افزایش یابد.
سورنا ستاری افزود: یکی از مناطقی که می تواند به عنوان ایستگاه نوآوری باشد، مناطق نزدیک دانشگاه شریف است که راهاندازی ایستگاه نوآوری شریف به صورت پایلوت یکی از اقدامات برای توسعه نوآوری محسوب میشود.
وی با بیان اینکه این ایستگاه قابل رشد و توسعه خواهد بود، گفت: در حال حاضر ۴۵۰ شرکت دانشبنیان محدوده دانشگاه شریف قرار دارند. از این رو میتوان این محیط را، محیط نوآوری در محدوده دانشگاه شریف دانست؛ این میتواند بستر جدی برای تمام شرکت های اطراف این دانشگاه محسوب شود. وی افزود: ایستگاه نوآوری شریف ۴۰ هزار متر فضا برای استقرار استارت آپها و شرکت ها است تا بتوانند در مسیر فناوری حرکت کنند.
ستاری با بیان اینکه همچنین امروز کارخانه نوآوری افتتاح میشود، گفت: این کارخانه در حال توسعه و قرار بر این است که چنین کارخانهای در سراسر شهر تهران افزایش یابد که توسعه آن بر اساس یک برنامه علمی پیش می رود.
وی تاکید کرد: راه اندازی کارخانههای نوآوری با سرمایه گذاری بخش خصوصی خواهد بود و قرار است شتاب دهندههای متعددی در این کارخانه ها توسعه پیدا کنند.
مشکلات صادراتی
ستاری همچنین در خصوص مشکلات صادرات محصولات دانشبنیان گفت: صادرات محصولات دانشبنیان خیلی پیچیدهتر از صادرات محصولات سنتی است و عمدتا نیاز به استانداردهای خاصی دارد.
معاون علمی و فناوری افزود: معمولا شرکت های دانشبنیان با محیطهایی برای صادرات محصولات دانشبنیان آشنا نیستند از این رو در دو سال گذشته کریدور صادرات محصولات دانشبنیان را در معاونت علمی راه اندازی کردیم تا بتواند خدماتی به شرکت ها در راستای صادراتشان ارایه دهند.
وی تاکید کرد: امسال از لحاظ بودجهای به کریدور صادرات توجه ویژهای داشتیم.
ستاری در مورد میزان صادرات محصولات دانشبنیان سال گذشته گفت: ۴۰۰ میلیون دلار میزان صادرات محصولات در سال گذشته بوده است که این آمار به غیر از حوزه آی تی و آی سی تی است.
وی تاکید کرد: ما آمار دقیقی از میزان صادرات این دو حوزه نداریم زیرا آنها حالت گمرکی ندارند و نمیتوانیم در مدت زمان مشخصی آماری از صادراتشان به دست آوریم.
ستاری با بیان اینکه شرکت های دانشبنیان دولتی نیستند، گفت: ساختار فکری آنها از بخشخصوصی جدا است. در واقع این شرکت ها علم را به مرحله تجاریسازی میرسانند.