جدال میان شرکت توانیر و ماینرها؛ چرا ماینرها تمایلی به فعالیت قانونی ندارد؟
محمد حسین متولیزاده، مدیر عامل توانیر، در مراسم آغاز چهارمین دور اقدام فراگیر مقابله با مراکز غیرمجاز رمز ارز و تعدیل روشنایی معابر با اشاره به اهمیت پایداری شبکه، به اجرایی شدن محورهای مختلف در هر دوره مقابله با مراکز غیر مجاز استخراج ارز دیجیتال و آمادگی اکیپهای عملیاتی تاکید کرد.
مدیر عامل توانیر با اعلام روشهای شناسایی ماینرهای غیر مجاز گفت: ما از سه روش برای شناسایی استخراجکنندگان غیر مجاز ارز دیجیتال استفاده میکنیم، روش اول مقایسه مصرف انرژی مرکز در حال حاضر نسبت به گذشته است، بازرسی حضوری و غیر حضوری همکاران و بازرسان روش دوم شرکت توانیر و روش آخر مشارکت مردمی برای شناسایی ماینرهای غیر مجاز است. در حال حاضر با استفاده از این روشها مراکز غیر مجاز استخراج رمزارز را شناسایی میکنیم.
این مطلب را نیز مطالعه کنید: پاداش 10 میلیون تومانی دولت برای مقابله با فعالیت غیرقانونی ماینرها
متولی زاده با تاکید بر جلوگیری از فعالیت ماینرهای غیر مجاز گفت: این اقدام تجاوز به حقوق مردم است و باید مقابله با مراکز غیر مجاز استخراج ارز دیجیتال ادامه پیدا کند. تاکنون با برگزاری مانورهای مختلف و مشارکت مردمی، بیش از 80 هزار دستگاه شناسایی و جمعآوری شده و با هماهنگی دستگاه قضایی اقدامات مناسبی در این جهت صورت گرفته است.
مدیر عامل شرکت توانیر ابراز امیدواری کرد که ماینرها فعالیت خود را به صورت قانونی و رسمی پیگیری کنند.
قوانین سختگیرانه علت تمایل ماینرها به فعالیت غیرمجاز
اما به تازگی عباس آشتیانی، رییس کمیسیون رمزارز نظام صنفی رایانهای کشور با بیان دلایل تمایل ماینرها به استخراج غیرقانونی ارزهای دیجیتال گفت: قوانین نامناسب و تغییر تعرفهها از جمله دلایلی است که موجب شده تا ماینرها به استخراج غیرقانونی متمایل شوند. در همهجای دنیا یک تعرفه برای کل سال تعریف میشود اما در کشور ما بر اساس تعرفهها 8 ماه باید فعالیت کنید و 4 ماه دستگاهها خاموش باشد، در زمستان هم یک ماه دیگر خاموشی اضافه میشود و به همین دلیل تمایلی برای سرمایهگذاری در این بخش وجود ندارد.
این مطلب را نیز مطالعه کنید: قبض برق 40 میلیاردی برای مزرعه استخراج ارز دیجیتال چینیها در رفسنجان!
آشتیانی ادامه داد: در حال حاضر ظرفیت استخراج ارز دیجیتال 310 مگاوات است که شرکت توانیر در مرداد ماه سال گذشته تعیین کرده، از سال گذشته تاکنون هیچ سرمایهگذاری جدیدی در زمینه ارزهای دیجیتال صورت نگرفته، تعرفه متغیر، ریسک بالا و وضعیت ناپایدار جزو مواردی است که سرمایهگذاری را دشوار میکند.
در حال حاضر ماینرهای دیگر کشورها مانند چین، لهستان، اسپانیا و… در کشور حضور دارند و با همان ظرفیت 310 مگاوات فعالیت میکنند اما هیچ سرمایهگذاری جدیدی به کشور وارد نشده است، این افراد نیز بالاجبار با ظرفیت 310 مگاوات دستگاهها را روشن میکنند، حکایت این افراد مثل فردی است که تکهای یخ در دست دارد که در حال آب شدن است و اگر دست نجنباند یخش آب میشود.
نوشته جدال میان شرکت توانیر و ماینرها؛ چرا ماینرها تمایلی به فعالیت قانونی ندارد؟ اولین بار در اخبار فناوری و موبایل پدیدار شد.