حالا نوبت دستیار مجازی ساراست که به هوش مصنوعی مهارتهای انسانی را بیاموزد!
دستیار مجازی سارا در آینده ای نزدیک، رقیب سیری و اوکی گوگل خواهد شد.
در همایش پر زرق و برق پیشگامان، فقط نطقهای باراک اوباما و ایدههای مطرح دربارۀ ماشینهای بدون راننده نیست که غوغا به پا کرده است: طرحهای پژوهشی هم برای خود میانهداری میکنند؛ نمونه آن نیز همین دستیار مجازی رباتیک با قابلیتهای اجتماعی موسوم به سارا است، این دستیار مجازی آموزش دیده تا بتواند از نشانههای مراودات اجتماعی بهره بگیرد.
سارا با استفاده از دوربین و میکروفون، نه تنها قادر به گوش دادن به درخواستهای کاربران است بلکه میتواند درک کند احساس شما نسبت به تعامل با وی چگونه است. پاسخهای معمول همراه با تشخیص لبخند باعث میشود سارا پاسخی متفاوت نسبت به زمانی بدهد که شخص اخم میکند و پاسخی خلاف هنجارهای اجتماعی به او میدهد. به گفتۀ جاستین کاسل، استاد دانشگاه کارنیجی ملون و مدیر پروژه: «سارا خانم رفتار شما و رفتار خودش را زیر نظر دارد و بر مبنای وجه مشترک این رفتارها، محاسبات خود را انجام میدهد؛ کاری که تا پیش ازین هیچ کسی انجام نداده است.»
پروژه سارا از سه مولفه تشکیل شده که تا پیش ازین مورد استفاده قرار نگرفته بودند: «دستهبندیکننده راهبردی کلام، تهیهکننده گزارش این ارتباط و استدلالگر اجتماعی. دستهبندیکننده راهبردی کلام شامل پنج تشخیصدهنده جداگانه است که هر یک از راهبردهای پنجگانه را با دقت بیش از ۸۰ درصد دستهبندی میکند.»
در عین حال، تهیهکننده گزارش این ارتباط، به دستیار مجازی گزارشی درباره حال کاربر و نحوه رفتار او میدهد. «این دستیار از نوعی الگوریتم هوش مصنوعی کاملاً جدید به نام قاعده ارتباط زمانی بهره میگیرد.» این الگوریتم با معیار زمان واقعی کار میکند و در لحظه، دست به محاسبه میزند.
سپس استدلالگر اجتماعی «تصمیم میگیرد که بر اساس سطح گزارش، راهبردهای مکالمه مورد استفاده و رفتار غیرکلامی، چه پاسخی بدهد.» اینجاست که توانایی سارا در تشخیص لبخند و هنجارهای اجتماعی به کار میآید. به گزارش خبرنگار پاپسی، طی نخستین گفتگو با سارا درباره همایش، پاسخهای او چندان با سیری متفاوت نبود. ولی با نقش بستن لبخند به صورت گزارشگر، پاسخهای سارا بیشتر به مکالمه واقعی نزدیک شد و وقتی گزارشگر هدف خود را از شرکت در کنفرانس «ملاقات اوباما» عنوان میکند، خانم در جواب با خونسردی میگوید: «شما تنها کسی نیستید که این هدف را دارد.» بعد فهرست نشستهایی را به او نشان میدهد که باراک اوباما در آنها حضور دارد و هر قدر خبرنگار سعی میکند بحث را به سمت و سویی دیگر منحرف کند، فایدهای ندارد و سارا دوباره با لحنی سرد از نشستهای همایش پیشگامان صحبت میکند!
کاسل امیدوار است دستیارهای هوش مصنوعی مانند SARA فراگیر شوند. نمیتوان فعلا حرفی درباره این زد که آیا امکانات سارا به پای سیری یا دستیار گوگل میرسد یا خیر؛ ولی روبات های مصنوعی هم اکنون جای خود را باز کردهاند. نسخه آزمایشی سارا در سالن انتظار همایش نصب شده بود و دانشگاه کارنیگی ملون هم از آن برای آموزش به همتایان بهره برده است. در صورتی که دانشآموزی بیش از دیگران سر بحثی جدل کند، سارا به این مسئله واکنش نشان میدهد و مراقبت اجتماعی بیشتری از او به عمل میآورد.
.
منبع: Popsci
نوشته حالا نوبت دستیار مجازی ساراست که به هوش مصنوعی مهارتهای انسانی را بیاموزد! اولین بار در تکرا - اخبار روز تکنولوژی پدیدار شد.