خروج ۳۰۰ فعال صنفی از حوزه آی تی در ۲ سال گذشته

گرانی دلار و کاهش شدید مراجعه به بازارهای کامپیوتر موجب شده است که بازارهای کامپپیوتر نیمه تعطیل شود.
 
اما این همه داستان نیست و بنا بر اظهار فعالان بازار کامپیوتر در سال های اخیر تعداد زیادی از فعالان صنف آی تی از این حوزه خارج و در بخش های دیگری سرمایه گذاری کرده اند که این روند در شش ماه اخیر شدت گرفته است.
به گفته صالحی، یک کارشناس و فعال بازار کامپیوتر در نیمه دوم سال گذشته تعداد افرادی که از حوزه آی تی خارج شده اند افزایش یافته و این فعالان صنفی سرمایه خود را در بخش های دیگری چون مسکن، مواد غذایی و ... صرف کرده اند.
این فعال بازار افزود: در سال جدید هم این روند شدیدتر شده است. 
رییس اتحادیه صنف فناوران رایانه استان تهران هم با تایید این مطلب می گوید که در 2 سال گذشته 300 عضو این صنف از حوزه آی تی خارج شده و سرمایه خود را در بخش های دیگری صرف کرده اند. به گفته میرمهید، بخشی از این سرمایه در بازار ایران و بخشی دیگر در بازارهای خارج از کشور متمرکز شده اند.
به گفته سید مهدی میرمهدی، علاوه بر خروج سرمایه این اتفاق به بیکاری فعالان صنفی به ویژه کارمندان و کارگران صنف آی تی منجر شده است. به گفته وی، فعالان این صنف نه تنها با مشکل کاهش خرید کالاها از سوی خریداران و کاهش نقدینگی برای واردات کالاهای آی تی بلکه با مشکلات دیگری چون مالیات و بیمه مواجه هستند و توان مقاومت در این بازار را ندارند. به همین دلیل از بازار خارج شده اند. وی افزود: در صورتی که شرایط به این نحو ادامه یابد، شاهد تعطیلی بازارهای کامپیوتر خواهیم بود.
کارشناسان هم با تایید گفته های رییس اتحادیه صنف رایانه می گویند: بازار در آستانه ورشکستگی است و به نظر می رسد با توجه به نوسانات نرخ دلار و حل نشدن مشکلات صنف به زودی شاهد تعطیلی بازارهای کامپیوتر باشیم.