داستان شنیدنی سفر به ماه از زبان باز آلدرین، چارلی دوک و هریسون اشمیت
باز آلدرین، چارلی دوک و هریسون اشمیت برای اولین بار در فستیوال استارموس چهارم و در مهد علم و دانش نروژ یعنی تروندهایم و در حضور هزاران نفر از مردم گرد هم می آیند. آن ها در نشستی چند ساعته با نام “به سمت ماه و فراتر از آن” شرکت خواهند کرد. این سه مرد که پا بر ماه نهاده اند از سفرشان به ماه می گویند و نقطه نظرات شان در خصوص سفر به مریخ در آینده را نیز بیان خواهند کرد.
چارلی دوک گفته است : “بنده مفتخر هستم که در دو کنفرانس پیشین استارموس با گروهی از گفت و گو کنندگان شناخته شده تر شرکت کرده ام. از برندگان نوبل گرفته تا سفرکردگان به ماه و دانشمندان برتر. تمامی سخنرانی ها سرشار از اطلاعات و تفکر بر انگیز و سرگرم کننده بوده اند. بنده مشتاق شرکت در استارموس چهارم هستم، مخصوصا بخشی از آن که قرار است با دیگر همکاران ام که مانند خودم به ماه سفر کرده اند به بحث و گفتگو بپردازم.”
هریسون اشمیت نیز گفته است که: ” فستیوال های استارموس علایق زیادی را در زمینه علم و هنر به وجد می آورند. این همایش ها تجسمی از ایده ی خلاقانه ترکیب این نمایش این مجاهدت ها و تعامل پر انرژی شان در معرض عموم را عرضه می کنند. من برای برگشت به نروژ و پیوستن به فستیوال استارموس ۲۰۱۷ و شرکت در گفتگو های “زندگی در جهان” بسیار مشتاق هستم. درست است، ماموریت های ماه از جمله ماموریت اپولو ۱۷ که خودم در آن حضور داشتم همگی ۴۵ سال پیش روی داده اند و بینش های ژئو زیستی ای از محیط های تشکیل دهنده حیات در سیاره زمین در زمان های کهن به دست داده اند.”
بخشی از داستان باز آلدرین: او در سال سال ۱۹۶۳ به گروه سوم از فضانوردان توسط ناسا برگزیده شد. آلدرین اولین فضانورد با مقام دکتری بود و او را با نام “دکتر. سرقرار” می شناختند. تکنیک های پیاده شدن و قرار ملاقات گذاشتن های او برای فضاپیما ها در مدار زمین و ماه بخشی حیاتی در موفقیت ماموریت های جوزانی و اپولو تاثیر به سزایی داشتند و هنوز هم امروزه به کار می روند. او در تکنیک تمرین های زیر آبی که به جهت تمرین حرکت در فضا انجام می شدند پیشگام بود. در سال ۱۹۶۶ در ماموریت مداری جوزان ۱۲، باز موفق به انجام اولین قدم زدن در فضا یعنی extra-vehicular activity (EVA) و رکورد EVA جدیدی (۵ ساعت و نیم) را به ثبت برساند. در حین آن ماموریت او موفق به ثبت اولین سلفی در فضا شد. در ۲۰ جولای سال ۱۹۶۶، باز آلدرین و نیل آرماسترانگ تصویر تاریخی قدم بر ماه آپولو ۱۱ را به ثبت رساندند و تبدیل به اولین انسان هایی شدند که بر روی سیاره ای دیگر پا نهاده اند. قریب به ۶۰۰ میلیون نفر در آن روز در حال تماشا بوده اند که بزرگترین و پرجمعیت ترین تماشای تلویزین در تاریخ بشریت بوده است. هنگام برگشت از ماه، باز آلدرین مدال آزادی از رئییس جمهور و بسیاری جوایز دیگر از سراسر دنیا دریافت نمود. سیارک “۶۴۷۰ آلدرین” و “دهانه آتش فشانی آلدرین” بر روی ماه به افتخار او نام گذاری شده اند. در سال ۲۰۱۱ به همراه تیم ماموریت آپولو ۱۱ یعنی نیل آرماسترانگ، مایکل کالینز همگی مدال طلای کنگره ای دریافت کردند. در اکتبر سال ۲۰۱۴ او موسسهShareSpace اش را به جهت تمرکز بر روی تحصیلات، علم، تکنولوژی ، مهندسی، هنر و ریاضیات STEAM نو سازی کرد تا هیجان و علاقه به فضا را در کودکان متشعل سازد. در آگوست سال ۲۰۱۵ او انستیتو فضایی باز آلدرین را در فلوریدا تک به جهت تبلیغ و توسعه بینش و اهداف اش در خصوص اسکان دائم انسان ها در کره مریخ تاسیس نمود. از زمان بازنشستگی اش از ناسا و نیرویی هوایی آمریکا، کلنل آلدرین خود را یک سیاستمدار برای فضا و حامی اکتشافات فضایی انسان می داند.
بخشی از داستان هرسیون اشمیت: در سال ۱۹۶۵، ناسا اشمیت را به عنوان اولین دانشمندان فضانورد خود انتخاب کرد. به عنوان یک فرد غیر نظامی، اشمیت موفق به دریافت گواهی خلبانی از نیروی هوایی ایالت متحده در سال ۱۹۶۶ و خلبانی هلیکوپتر از نیروی دریایی در سال ۱۹۶۷ و زمان ۲۱۰۰ ساعت پرواز را به ثبت رساند. اشمیت خلبان نمونه اپولو ۱۷ شد و در ۱۱ دسامبر ۱۹۷۲ نیز آخرین فردی بود که قدم بر روی ماه نهاد. نیومکزیکو در سال ۱۹۷۶ اشمیت را به عنوان سناتور اش در مجلس سنا به رسمیت شناخت که در این سمت او ۶ سال خدمت کرد و سپس وارد شغل مشاور علوم دینامیک فضایی و زمینی شد. او در شورا هایی تعاونی و بدون سود بسیاری شرکت داشته است و هم اینک نیز سر رئیس اصلی شرکت علوم مداری (Orbital Sciences Corporation) می باشد. اشمیت در نیو مکزیکو به همراه همسر اش ترسا فیتزگیبون و چند حیوان خانگی زندگی می کند. او کار مشاوره، نوشتن و سخنگویی در خصوص علوم و سیاست های سیاره ای و فضایی را همچنان دنبال می کند.
بخشی از داستان دوک: دوک یک مهندس، افسر نیرویی هوایی و خلبان آزمایشی و فضانورد سابق ناسا است. به عنوان خلبان نمونه ناسا در ماموریت آپولو ۱۶ در سال ۱۹۷۲ او جوان ترین و دهمین فردی بود که توانست بر روی ماه قدم بگذارد. به دلیل انجام آزمایش های متعدد بر روی سطح ماه و مقدار مصالح سنگی آورده شده به زمین در این ماموریت، آپولو ۱۶ را یکی از موفق ترین سفر ها به ماه می نامند. در آپریل ۱۹۶۶، دوک یکی از ۱۹ فرد منتخب ناسا برای گروه پنجم فضانوردان ناسا شد. در ۱۹۶۹ او جزوی از تیم پشتیبانی فضانوردان ماموریت آپولو شد. او به عنوان CAPCOM (مامور ارتباطات) در ماموریت آپولو ۱۱ یعنی اولین فرود در ماه خدمت کرد که در آن لهجه جنوبی آن برای همگان آشکار شد.
در استارموس چهارم این فضانوردان که بر روی ماه قدم زده اند داستان های زندگی هایشان را با جزییاتی جذاب و ناگفته و در گفتگویی جذاب و درگیر کننده با یکدیگر به اشتراک می گذارند. این لحظه از تاریخ تکرار نشدنیست. از دیگر فضانوردانی که در این همایش حضور دارند می توان از آلکسی لئونوو، والتر کانینگهام، ساندرا ماگنوس و تری ویرتز نام برد.
نظرات و دیدگاه های خود را درباره این مطلب با ما و دیگر کاربران گویا آی تی در میان بگذارید. همچنین با اشتراک گذاری این مطلب در شبکه های اجتماعی خود دیگران را نیز از این رویداد جذاب آگاه نمایید.
منبع: astronomy