دانشمندان می‌خواهند گیاهان منقرض شده را دوباره احیا کنند

دانشمندان می‌خواهند گیاهان منقرض شده را دوباره احیا کنند

محققان می‌خواهند گیاهان آبزی که صدها سال در زمین‌ها مدفون بوده‌اند را احیا کنند. محققانی که در حال مطالعه پدیده‌ای به نام “حوضچه‌های ارواح” هستند (حوضچه‌هایی که کاملا خشک نشده‌اند، اما مملو از خاک و گیاهان زمین‌های کشاورزی هستند) می‌خواهند، برخی از این گیاهان منقرض‌شده را دوباره احیا کنند. آن‌ها می‌گویند که احیای برخی از این حوضچه‌های مدفون‌شده و زیستگاه‌های پنهانی که در زیرخاک قرار دارند، می‌تواند راهی ارزشمند برای احیای زیستگاه‌ها و تنوع زیستی باشد. محققان همچنین می‌گویند، می‌توان برخی از گونه‌های گیاهی منقرض شده را دوباره احیا کرد.

تیمی از محققان کالج سلطنتی لندن در انگلستان سه حوضچه را حفر کرده‌اند و تخمین می‌زنند که ممکن است، بیش از ۶۰۰ هزار حوضچه مشابه در انگلستان وجود داشته باشد. امیلی آلدرتون، محقق ارشد این مطالعه می‌گوید: “ما نشان داده‌ایم که می‌توان حوضچه‌های ارواح را احیا کرد و گیاهان آبزی که قرن‌هاست از بین رفته‌اند را با استفاده از بذرهای ذخیره‌شده (به زندگی) بازگرداند.”

محققان کالج سلطنتی لندن سه حوضچه را حفر کرده‌اند و تخمین می‌زنند که ممکن است، بیش از 600 هزار حوضچه مشابه در انگلستان وجود داشته باشد. آن‌ها می‌گویند که می‌توان حوضچه‌های ارواح را احیا کرد و گیاهان آبزی که قرن‌هاست از بین رفته‌اند را با استفاده از بذرهای ذخیره‌شده (به زندگی) بازگرداند

محققان کالج سلطنتی لندن سه حوضچه را حفر کرده‌اند و تخمین می‌زنند که ممکن است، بیش از ۶۰۰ هزار حوضچه مشابه در انگلستان وجود داشته باشد. آن‌ها می‌گویند که می‌توان حوضچه‌های ارواح را احیا کرد و گیاهان آبزی که قرن‌هاست از بین رفته‌اند را با استفاده از بذرهای ذخیره‌شده (به زندگی) بازگرداند

حوضچه‌های ارواح عمدتا به‌عنوان نواحی مرطوب زمین نمایان هستند که با رشد ضعیف گیاهان کشاورزی و یا تغییر رنگ خاک از باقی نواحی قابل تشخیص هستند. این حوضچه‌ها معمولا زمانی ایجاد می‌شوند که کشاورزان از خاک و گیاهان برای گسترش زمین‌های کشاورزی استفاده می‌کنند. محققان از ابزارهای پیشرفته نقشه‌برداری، شواهد تاریخی و همچنین علائم بصری برای شناسایی حوضچه‌های ارواح استفاده کرده‌اند و سپس با اجازه از مالک زمین، امکان حفاری در این نواحی را یافته‌اند.

بر اساس حفاری‌های انجام‌شده در سه حوضچه که تصور می‌شود به مدت ۴۰، ۵۰ و ۱۵۰ سال مدفون بوده‌اند، انتظار می‌رود، هشت گونه مختلف با استفاده از آزمایش‌های آزمایشگاهی احیا شود. تخم‌هایی از دو گونه سخت‌پوست هم در این حوضچه‌ها پیدا شده، اما محققان هنوز نمی‌دانند، این سخت‌پوستان در چه مرحله‌ای هستند.

کارل ساییر یکی از محققان این تیم می‌گوید: “باوجوداینکه در حوضچه‌های کشاورزی انگلستان معمولا ۶ تا ۱۴ گونه گیاهی آبزی یافت می‌شود، باقی ماندن ۸ گونه مدفون‌شده، تنوع نسبتا زیادی را در حوضچه‌های کشاورزی نشان می‌دهد.”

به نظر می‌رسد این بذرهای زامبی از مواد سرامیکی تشکیل شده باشند و اکنون محققان گروه‌های حفاظتی در تلاش هستند تا زیستگاه‌های آبزی و گیاهانی که ممکن است در طی قرن گذشته یا بیشتر از بین رفته‌اند را احیا کنند. محققان می‌گویند، گونه‌های بسیار نادر و حتی منقرض‌شده‌ای را هم می‌توان دوباره احیا کرد.

در مطالعه ۶ ماهه‌ای که در یک حوضچه ارواح انجام شد، محققان قادر به بازسازی تعدادی از گونه‌های گیاهی آبزی شدند. از آنجایی که زمین‌هایی که در بالای این حوضچه‌ها قرار دارند، زمین‌های بدی برای کشاورزی محسوب می‌شوند، دانشمندان می‌گویند، این زیستگاه‌ها را می‌توان بدون از بین رفتن زمین‌های کشاورزی دوباره احیا کرد.

بر اساس حفاری‌های انجام‌شده در سه حوضچه که تصور می‌شود به مدت 40، 50 و 150 سال مدفون بوده‌اند، انتظار می‌رود، هشت گونه مختلف با استفاده از آزمایش‌های آزمایشگاهی احیا شود. باوجوداینکه در حوضچه‌های کشاورزی انگلستان معمولا 6 تا 14 گونه گیاهی آبزی یافت می‌شود، باقی ماندن 8 گونه مدفون‌شده، تنوع نسبتا زیادی را در حوضچه‌های کشاورزی نشان می‌دهد

بر اساس حفاری‌های انجام‌شده در سه حوضچه که تصور می‌شود به مدت ۴۰، ۵۰ و ۱۵۰ سال مدفون بوده‌اند، انتظار می‌رود، هشت گونه مختلف با استفاده از آزمایش‌های آزمایشگاهی احیا شود. باوجوداینکه در حوضچه‌های کشاورزی انگلستان معمولا ۶ تا ۱۴ گونه گیاهی آبزی یافت می‌شود، باقی ماندن ۸ گونه مدفون‌شده، تنوع نسبتا زیادی را در حوضچه‌های کشاورزی نشان می‌دهد

کریستوفر هاسال محققی از دانشگاه لیدز در انگلستان که در این مطالعه حضور نداشته، از یافته‌های این محققان استقبال کرده، او می‌گوید: “این مطالعه فوق‌العاده است، چراکه نشان می‌دهد، نه تنها راه جدیدی برای بازسازی آسیب‌هایی که به محیط‌زیست وارد کرده‌ایم، وجود دارد. بلکه همچنین قابلیت احیای برخی از گونه های (گیاهان منقرض‌شده) را هم نشان می‌دهد. برای گیاهان احیا پس از بیش از ۱۵۰ سال مدفون شدن، مدت‌زمان قابل‌توجهی محسوب می‌شود. حوضچه‌ها عمدتا به دلیل اندازه کوچک‌ترشان نسبت به دریاچه‌ها و رودخانه‌ها نادیده گرفته می‌شوند، اما از لحاظ تعداد گونه‌ها، تأثیرشان از اندازه‌شان بیشتر است.”

.

منبع: sciencealert

مطلب دانشمندان می‌خواهند گیاهان منقرض شده را دوباره احیا کنند برای اولین بار در وب سایت تکرا - اخبار روز تکنولوژی نوشته شده است.