درباره حجمخوری اینترنت اپراتورها به جمعبندی نرسیدیم
رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اظهار کرد: با وجود اظهاراتی که گاهی مبنی بر حجمخوری اینترنت از سوی اپراتورها بیان میشود، در بررسیهایی که از سوی سازمان صورت گرفته، تاکنون به این جمع بندی که حجمخوری از سوی اپراتورها صورت گرفته باشد، نرسیدهایم.
حسین فلاح جوشقانی امروز در نشست خبری درباره سامانه نت سنج پلاس، اظهار کرد: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از ابتدای حضور خود، درخواست داشتند کیفیت برای مردم شفاف شود و نظارت از سمت مردم باشد و این مساله به عنوان سیاست کلی در دستور کار سازمان تنظیم مقررات ارتباطات قرار گرفت.
او با اشاره به تعداد اپراتورهای فعال در حوزه اینترنت بیان کرد: در حال حاضر ۱۷ اپراتور ثابت، سه اپراتور موبایل و دو اپراتور ثابت بی سیم داریم و بر این اساس پروژه ای طراحی کردیم که شاخص های کیفیت را بر اساس اسناد بین المللی بررسی کنیم که شاخص کیفیت سرویس از تاخیر، جیتر و پکت لاس و شاخص تجربه مشتری از جمله اینکه صفحه با چه سرعتی لود می شود را شامل می شود و این بررسی ها به اطلاع خود اپراتورها هم می شود.
رئیس سازمان تنظیم مقررات با بیان اینکه سعی کردیم برای بررسی کیفیت اینترنت، خود را به جای مشتری بگذاریم، افزود: برای این کار ۶۰۰۰ سنجه در سطح کشور نصب کردیم که شاخص های اطلاعات را بررسی می کند و این اطلاعات به صورتی که برای مردم قابل درک باشد، در سامانه نت سنج پلاس قرار می گیرد و مردم می توانند به صورت شفاف این اطلاعات را مشاهده کنند.
فلاح ادامه داد: همچنین در کل کشور ۲۴۰ هزار درایو تست قرار دادیم، به این صورت که ماشینی با یک سیم کارت در کل کشور تردد و بررسی می کند که اپراتورها پوشش مناسبی دارند یا خیر. البته با امکان درایو تست تنها می توان پوشش خیابان ها را بررسی کرد و داخل خانه ها را شامل نمی شود. در جاده های کشور و روستاها هم ۵۶ هزار درایوتست پوشش ۲G قرار داشتیم که اکنون به ۳۸ هزار پوشش ۳G و ۴G رسیده است.
وی با بیان اینکه اطلاعات سامانه ۱۹۵ با سامانه نت سنچ پلاس یکپارچه شده، افزود: از زمان راه اندازی این سامانه برخی اپراتورها گفتند که سنجه هایشان کم است. از طرفی اپراتورها از اینکه مردم در جریان کیفیت قرار می گیرند، نگران هستند اما این برای مردم خوب است، کما اینکه تا کنون بالغ بر ۱۳۰ هزار نفر از سایت بازدید کردند و نظرشان را درباره سامانه دادند.