دستگاه خوانشگر تشخیص زودهنگام حمله قلبی ساخته شد
یک استارت آپ ایرانی موفق به ساخت دستگاه خوانشگر تشخیص زودهنگام حمله قلبی برای مانیتورهای علائم حیاتی آمبولانسها و اورژانسها شد.
سرور یوسفی، مدیر استارت آپ تولیدکننده کیت خوانشگر تشخیص حمله قلبی با اشاره به اینکه طبق آمار سال ۲۰۱۴ سازمان WHO بالغ بر ۹۷ هزار ایرانی سالانه بر اثر سکته قلبی جان خود را از دست می دهند و ۶ برابر این تعداد، برای تشخیص حمله قلبی به بیمارستانها مراجعه می کنند، افزود: آمارها نشان می دهد که ۴۲ درصد مرگ و میرها در ایران ناشی از سکته قلبی است.
وی گفت: از زمان حمله قلبی و انتقال بیمار به بیمارستان و انجام عملیات خونگیری، حدود ۲ ساعت زمان به طول می انجامد که این زمان از دست رفته به اصطلاح، گلدن تایم نامیده می شود. در این بازه زمانی اندک، هرچه سریعتر حمله قلبی بیمار تشخیص داده شود امکان نجات وی افزایش می یابد.
یوسفی ادامه داد: از این رو و برای کاهش زمان از دست رفته تشخیص حمله قلبی، ما موفق به ساخت دستگاهی شده ایم که امکان تشخیص حمله قلبی را در محل و بدون حرکت بیمار ممکن می کند.
وی با بیان اینکه این دستگاه شامل یک کیت خوانشگر یک بار مصرف است که نمونه خون بیمار روی آن قرار می گیرد، افزود: این کیت از طریق خوانشگر ماژولار و اتصال به دستگاه مانیتورینگ، علائم حیاتی بیمار را اندازه گیری می کند.
یوسفی با اشاره به اینکه این دستگاه مختص مانیتورهای علائم حیاتی است که در آمبولانسها و اورژانسها استفاده میشوند، درباره ضرورت ساخت این محصول اضافه کرد: سالانه ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تست سکته قلبی در ایران انجام می شود و کیت خوانش یک بار مصرف که نسبت به نمونه خارجی قیمت بسیار کمتری دارد، می تواند باعث کاهش زمان تشخیص حمله قلبی و جلوگیری از سکته قلبی بیمار شود.
این دستگاه امسال در نمایشگاه جیتکس دبی ۲۰۱۸ در سالن استارت اپها عرضه شد.