راهنمای خرید لپتاپ با بودجه ۴ تا ۷ میلیون تومان (شهریور ماه ۹۷)
خرید لپتاپ با توجه به نیاز و بودجه، کار سختی محسوب میشود، مخصوصا اگر به تولیدات شرکت خاصی علاقهمند نباشید. با توجه به نوسانات اخیر بازار ارز، شاهد افزایش بیسابقه قیمتها خصوصا در محصولات دیجیتالی هستیم. بنابراین رنج قیمتی لپتاپها رسما تغییر کرده و اکنون شاید نتوانید با پرداخت مبلغی در حدود ۶ و یا ۷ میلیون تومان لپتاپ قدرتمندی را بخرید!
این گونه بود که تصمیم گرفتیم تا در سری مقالات جدیدی به معرفی بهترین لپتاپها در رنجهای قیمتی مختلف بپردازیم. پیشتر شما را با بهترین لپتاپهای بازار با قیمتی ارزانتر از ۴ میلیون تومان آشنا کردیم و حال قصد داریم بهترینها در رنج ۴ تا ۷ میلیون تومان را معرفی کنیم. ردهای که پیشتر مربوط به محصولات پرچمدار و بعضا گیمینگ میشد اما حالا رسما برای میانردههای بازار است!
اگر میخواهید یک لپتاپ با مشخصات قابل قبول (در دنیای امروزی) را بخرید، با آیتیرسان و معرفی بهترین لپتاپهای موجود در رنج ۴ تا ۷ میلیون تومان همراه باشید.
ایسر Aspire A515-51G
سری A، لپتاپهای میانرده ایسر را تشکیل میدهند که با وجود قطعات یکسان با تولیدات شرکتهای دیگر، از قیمت پایینتری برخوردارند. نخستین مدل پیشنهادی ما در این رنج، توسط پردازنده Core-i7 نسل هفتم اینتل از سری کم مصرف با پسوند U و ۱۲ گیگابایت رم DDR4 قدرت خود را تامین میکند. سایر مشخصات فنی آن شامل نمایشگر ۱۵.۶ اینچی با رزولوشن HD و پنل TFT، هارددیسک دو ترابایتی با سرعت ۵۴۰۰ دور در دقیقه، تراشه گرافیکی انویدیا GeForce 940MX با ۲ گیگابایت حافظه اختصاصی، بلندگوهای استریو داخلی و وبکم اچدی هستند.
ایسر در ساخت لپتاپ میانرده خودش از پلاستیک با کیفیتی بهره گرفته که موجب کاهش وزن و ضخامت دستگاه شده است تا جایی که وزن لپتاپ ۲.۲ کیلوگرم و ضخامت آن کمی بیش از ۲ سانتیمتر است که برای محصولی در این سطح قابل قبول ارزیابی میشود. به طور کلی میتوان از لحاظ طراحی این محصول را جز بهترینها به حساب آورد. ایسر Aspire A515 نسبت به قیمت خود، تمامی امکانات یک لپتاپ بالارده را در اختیار شما قرار میدهد. اگر دانشجو هستید و به لپتاپی برای پروژههای خود نیاز دارید، این دستگاه را به لیست خرید خود اضافه کنید؛ حتی در کنار پروژهها میتوانید نیمنگاهی هم به بازیها (مثلا Fifa) داشته باشید!
حدود قیمت: ۶.۸۰۰.۰۰۰ تومان
چرا بخریم؟
- سختافزار قدرتمند و کممصرف
- طراحی زیبا و کیفیت ساخت خوب
- کیبورد عالی برای استفاده روزمره
- مجهز به پورت USB Type-C
- تاچپد خوب با پشتیبانی از فرمانهای چند لمسی
- باتری با شارژدهی مطلوب
چرا نخریم؟
- نمایشگر میتوانست بهتر باشد
- فاقد درایو نوری
- فاقد نور پسزمینه برای کیبورد
دل Inspiron 5570
برای پیشنهاد دوم به سراغ محصولی از کمپانی معتبر و با سابقه دل با نام Inspiron 5570 میرویم. همانطور که میتوان حدس زد، این مدل به نوعی یک لپتاپ همهکاره در رنج خودش است. این لپتاپ میانرده از پردازنده Core-i5 نسل هشتم اینتل در سری کم مصرف (۸۲۵۰U) و ۸ گیگابایت رم DDR4 نیرو میگیرد.
برای ساخت این لپتاپ هم سازنده همچون پیشنهاد قبلی از پلاستیک استفاده کرده که علاوه بر کاهش هزینهها موجب شده تا وزن وزن لپتاپ به ۲.۱ کیلوگرم برسد و ضخامت آن نزدیک به ۲.۳ سانتیمتر باشد. لپتاپ دل Inspiron 5570 از لحاظ ظاهری چیزی از محصولات بالارده کم ندارد و بدنه صاف و صیقلی آن حس یک کالای باکیفیت را به شما منتقل خواهد کرد.
از دیگر ویژگیهای شاخص این مدل لپتاپ خاص میتوان به نمایشگر ۱۵.۶ اینچی با رزولوشن Full HD و پنل TFT، هارددیسک یک ترابایتی با سرعت ۵۴۰۰ دور در دقیقه، تراشه گرافیکی ساخت AMD با نام Radeon™ ۵۳۰ GDDR5 مجهز به ۴ گیگابایت حافظه اختصاصی، بلندگوهای استریو داخلی و بهره بردن از حسگر اثر انگشت برای امنیت بیشتر اشاره کرد.
حدود قیمت: ۶.۱۰۰.۰۰۰ تومان
چرا بخریم؟
- سختافزار قدرتمند و کممصرف
- طراحی زیبا و کیفیت ساخت خوب
- کیبورد عالی برای استفاده روزمره
- تاچپد خوب با پشتیبانی از فرمانهای چند لمسی
- باتری با شارژدهی مطلوب
- مجهز به درایو نوری
- اسپیکر استریو با تکنولوژی MaxxAudio® Pro
- پورتهای کامل
- مجهز به حسگر اثر انگشت
چرا نخریم؟
- نمایشگر میتوانست بهتر باشد
- فاقد نور پس زمینه برای کیبورد
- فاقد SSD
لنوو Ideapad 510
پیشنهاد بعدی از دنیای لپتاپهای لنوو است. سازندهای که محصولات اقتصادیاش در ایران خیلی خوب به فروش میروند و طرفداران زیادی دارند. ideapad 510 به پردازنده نسل هفتم اینتل از سری کم مصرف U مجهز شده (Intel Core i7 7500U با حداقل فرکانس ۲.۷ گیگاهرتز و ۴ مگابایت حافظه کش اختصاصی) و نمایشگر این مدل یک نمونه ۱۵.۶ اینچی با پنل IPS و روکش مات است و همچون اکثر مدلهای موجود در این رنج، لمسی نیست.
از دیگر مشخصات لپتاپ میانرده لنوو میتوان به کارت گرافیکی GeForce 940MX با ۴ گیگابایت حافظه اختصاصی و همچنین رم ۱۲ گیگابایتی از نوع DDR4 اشاره داشت. البته ideapad 510 لنوو به یک هارد یک ترابایتی به همراه ۲۵۶ گیگابایت SSD مجهز شده تا با یک محصول همه چیز تمام در این رده قیمتی روبهرو باشیم. با اینکه در طراحی این مدل از پلاستیک استفاده شده اما کیفیت ساخت آن بالاست و میتوان به چشم یک محصول بالارده به آن نگاه کرد. این را هم بدانید که وزن دستگاه ۲.۲ کیلوگرم بوده و ضخامتش بیش از ۲ سانتیمتر است. جالب است بگوییم که میتوانید نمایشگر آن را ۱۸۰ درجه باز کرده و کاملا لپتاپ را بر روی میز بخوابانید. به طور کلی این لپتاپ نسبت به سایر محصولات این رنج در رده بالاتری قرار گرفته و قابلیتهای بیشتری را نسبت به قیمت پرداختی ارایه میدهد.
حدود قیمت: ۷.۰۰۰.۰۰۰ تومان
چرا بخریم؟
- طراحی زیبا و کیفیت ساخت بالا
- مصرف بهینه انرژی
- اسپیکرهای باکیفیت
- مجهز به درایو نوری
- بهرهمندی از حافظه SSD
- کیبورد قابل قبول با نور پس زمینه
- پشتیبانی از فرمانهای چند لمسی در تاچپد
- نمایشگر خوب با قابلیت چرخش تا ۱۸۰ درجه
چرا نخریم؟
- فاقد پورت USB Type-C
- شارژدهی باتری
ایسوس X541UV
لپتاپهای این سازنده تایوانی در کشور ما شاید جز کالاهای لوکس به حساب میآیند و کیفیت ساخت بالایشان، آنها را در کنار محصولات خاص و گران قیمت اپل قرار میدهد! لپتاپ ایسوس X541UV به پردازنده intel Core i5 7200U با ۳ مگابایت حافظ کش اختصاصی مجهز است و از ۱۲ گیگابایت رم DDR4 نیز بهره میبرد. سازنده برای این محصول خودش از حافظههای هیبریدی استفاده نکرده و شاهد نمونه SSD نیستیم و تنها به هاردی یک ترابایتی با میزان چرخش ۵۴۰۰ دور در دقیقه اکتفا شده است.
کارت گرافیکی انویدیا GeForce 920MX با ۲ گیگابایت حافظه اختصاصی بر روی این مدل قرار گرفته تا روی کاغذ بتوانید نگاهی هم به نرمافزارهای گرافیکی و بازیهای سبک داشته باشید (مثلا بنشینید و فیفا بازی کنید). لپتاپ ایسوس X541UV همچنین از یک نمایشگر ۱۵.۶ اینچی FHD با پنل TFT استفاده میکند که لمسی نیست و حتی شاهد روکش مات نیز بر روی آن نیستیم. این محصول ظاهری شیک و بالارده دارد اما بدنه آن پلاستیکی است؛ با این حال شاهد وزن ۲ کیلوگرمی برای آن هستیم که مسلما در قابل حمل بودنش تاثیر بسزایی دارد. از نکات قابل توجه این مدل میتوان به پورت USB Type-C و بهرهمندی از درایو نوری اشاره کرد. البته نباید انتظار اجرای برنامههای گرافیکی و همچنین بازیهای سنگین را از این مدل داشت.
حدود قیمت: ۵.۴۰۰.۰۰۰ تومان
چرا بخریم؟
- نمایشگر بزرگ
- طراحی زیبا و باکیفیت
- پورت USB Type-C
- مجهز به درایو نوری
- سختافزار بهروز
- بلندگوهای قدرتمند با تکنولوژی SonicMaster
- ۱۲ گیگابایت حافظه رم
- باتری با شارژدهی خوب
چرا نخریم؟
- بدنه پلاستیکی
- کیفیت نمایشگر میتوانست بهتر باشد
اچپی bs093nia
اچپی با استفاده از محصولات باکیفیت در ساخت بدنه و همچنین سختافزارهای قدرتمند توانسته تا دل طرفداران لپتاپهای اقتصادی و میانرده را نیز بهدست آورد. آخرین مدل پیشنهادی در رنج ۴ تا ۷ میلیون تومان، اچپی bs093nia نام داشته و بدنه آن تنها ۱.۹ کیلوگرم وزن دارد. جالب است بدانید که بر روی بدنه یک لایه محافظ کشیده شده تا لک و چربی انگشتان دست را به خودش جذب نکند در نتیجه نیازی نیست که همچون شاگر شوفرها همیشه لنگ به دست بگیرید و تمیزش کنید. ضخامت این محصول ۲.۳ سانتیمتر اندازه گیری شده تا در مجموع بتوانیم نمره قبولی را به بخش طراحی آن بدهیم.
نمایشگر ۱۴ اینچی با رزولوشن Full HD و بدون حتی یک روکش مات نشان میدهد که علیرغم کیفیت خوب، خیلی نمیتوانید در محیطهای پر نور بر روی bs093nia حساب کنید. پردازنده Core-i3 نسل ششم اینتل از سری کممصرف (۶۰۰۶U) با کد اسکایلیک و ۳ مگابایت حافظه کش اختصاصی، ۸ گیگابایت رم DDR4، هارددیسک یک ترابایتی با سرعت ۵۴۰۰ دور در دقیقه، پردازنده گرافیکی ساخت AMD با عنوان Radeon 520 Graphics و دو گیگابایت حافظه رم اختصاصی و وبکم HD با میکروفونهای داخلی مشخصات فنی آن را تشکیل میدهند.
از دیگر قابلیتهای شاخص این مدل میتوان به بهرهمندی از درایو نوری و دو پورت USB 3 اشاره کرد که این لپتاپ را خواستنیتر میکند.
حدود قیمت: ۴.۸۰۰.۰۰۰ تومان
چرا بخریم؟
- استفاده از پردازنده کم مصرف Core-i3
- کیفیت ساخت قابل قبول
- مجهز به کارت گرافیکی مجزا
- نمایشگر Full HD
- مجهز به درایو نوری
- اسپیکرهای استریو داخلی
- کیبورد و تاچپد قابل قبول (پشتیبانی از فرمانهای چند لمسی)
- باتری با شارژدهی مطلوب
چرا نخریم؟
- فاقد پورت USB Type-C
- نور پس زمینه برای کیبورد ندارد
نوشته راهنمای خرید لپتاپ با بودجه ۴ تا ۷ میلیون تومان (شهریور ماه ۹۷) اولین بار در وبسایت فناوری پدیدار شد.