روند رو به رشد استقبال فناوری G.Fast

اهمیت فناوری G.fast روزبه‌روز بیشتر نمایان شده و پیش‌بینی‌ می‌شود، درآمد G.fast تا سال ۲۰۱۹ حدود ۶۰۰ درصد افزایش یابد.
 
براساس تحقیقی تازه منتشرشده از سوی یک موسسه پژوهشی معتبر، از سال ۲۰۱۹، روزهای بهتری در انتظار این فناوری خواهد بود، تکنولوژی که تأثیر قابل‌توجهی بر بازار دسترسی پهن باند و فناوری‌های مرتبط با آن DSL، PON و کابل خواهد گذاشت؛ تا آن زمان نیز اپراتورها آزمایش‌های خود را برروی نسخه های جدیدتر G.fast (amendment 3) تکمیل کرده‌اند.
 
به گفته تحلیل‌گر ارشد گروه Delloro، اگرچه فناوری G.fast شروع کندی داشته ولی احتمال می‌رود که در سال ۲۰۱۹ با شیب سریع‌تری پیشرفت کند.
 
در این گزارش آمده است که اپراتورهای متعددی قصد  دارند توسعه زیرساختهای فیبرنوری را از طریق فناوری G.fast به منظور ارائه سرویس در ساختمان‌های بزرگ‌تر اجرا کنند ولی در انتظار هستند که تجهیزات دارای ۳۲ پورت یا بیشتر مورد آزمایش دقیق‌تری قرار بگیرند.
 
 
G.FAST
 
با استفاده از این تکنولوژی بدون نیاز به‌صرف هزینه برای فیبرکشی تا منازل، بسته به شرایط می‌توان انتقال پهنای باند را بر روی بستر سیم مسی، تا ۱Gbps و تا مسافت حداکثر ۵۰۰ متر افزایش داد  بدین ترتیب هزینه نصب فیبرنوری بین نقطه توزیع و منازل مردم در حلقه آخر اتصال (Last Mile) حذف خواهد شد.
 
به گفته این تحلیل‌گر، رشد G.fast سریع‌تر هم خواهد شد و انتظار می‌رود که این فناوری حدود یک‌سوم درآمد کل بازار DSL در سال ۲۰۲۱ را به خود اختصاص دهد.
 
شایان ذکر است براساس اصلاحیه سوم استاندارد ITU-T G.9701، ظرفیت انتقال به ۲Gbps خواهد رسید.