رویداد
یک ایرانی مدیرعامل اوبر شد
فارس: دارا خسروشاهی، مدیرعامل اکسپدیا بهعنوان مدیرعامل شرکت اوبر که خدمت تاکسییاب مبتنی بر تلفن همراه ارائه میکند، انتخاب شد. براساس گزارش کانزاس؛ دارا خسروشاهی جایگزین تراویس کالانیک میشود که در ماههای اخیر با بحرانهای متعددی در این شرکت دست به گریبان بوده است. انتخاب او توسط هیئتمدیره اوبر پس از سه روز بحث و بررسی رخ داده است. خسروشاهی از آگوست سال ٢٠١٥ مدیرعامل شرکت مسافرتی اکسپیدیا بود و در زمینه خدمات مسافرتی آنلاین فعالیت دارد. او یکی از پردرآمدترین مدیرعاملهای شرکتهای فناوری در آمریکاست و در زمان مدیریت خود توانست اکسپدیا را به یکی از بزرگترین شرکتهای خدمات مسافرتی آنلاین در دنیا بدل کند.
طرح اتهام آزار جنسی توسط تعداد زیادی از کارکنان زن این شرکت علیه مدیران ارشد اوبر، فریبکاری و اتهامات متقابل تعدادی از مدیران عالیرتبه اوبر علیه هم، اوبر را وارد بحرانی بیسابقه کرده است. دارا خسروشاهی مدیرعامل جدید اوبر در سال ١٣٤٨ در تهران به دنیا آمد و در ابتدای دهه ٨٠ میلادی، به همراه خانوادهاش به آمریکا مهاجرت کرد. او دارای مدرک مهندسی الکترونیک از دانشگاه براون در رودآیلند آمریکاست. اوبر در سال ٢٠٠٩ فعالیت خود را آغاز کرد و اکنون در بیش از ٦٠ کشور فعالیت دارد. اوبر این امکان را به کاربران خود میدهد که از طریق برنامه موبایلی اوبر، از خدمات تاکسیها و خودروهای شخصی برای جابهجایی استفاده کند.
افزایش سرعت دسترسی به اینترنت با تراشه محققان ایرانی
مهر: دو محقق ایرانی شاغل در دانشگاه یواسدیویس کالیفرنیا موفق به اختراع تراشهای با فرکانس بالا شدهاند که قادر به انتقال سریع دهها گیگابیت داده در یک ثانیه است.
براساس گزارش فیز، این اختراع سرعت دسترسی به اینترنت و ظرفیت ارتباطی شبکههای مخابراتی را به میزان چشمگیری افزایش میدهد. امید مؤمنی استادیار دانشکده مهندسی رایانه و برق دانشگاه یواسدیویس و حسین جلیلی دانشجوی مقطع دکترای این دانشگاه با همکاری یکدیگر تراشه یادشده را با استفاده از سیستم آنتن ارائه فازی طراحی کردهاند. سیستم ارائه فازی، انرژی را از منابع مختلف به چنگ میآورد و در قالب یک تکپرتو متمرکز میكند. این انرژی را میتوان در فضایی محدود منتقل و آن را به سمت هدف و مقصد مورد نظر هدایت کرد. به گفته مؤمنی خلق آرایههای فازی بهخصوص در فرکانسهای بالا کار دشواری است و وی و جلیلی برای اولین بار موفق به دستیابی به این پهنای باند بزرگ در فرکانسی بالا شدهاند.
تراشه ابداعشده توسط این دو نفر روی باند ۳۷۰ گیگاهرتز و با پهنای باند ۵۲ گیگاهرتز عمل میکند. در مقام مقایسه باید گفت موجهای رادیویی افام روی باند فرکانسی بین ۸۷.۵ و ۱۰۸ مگاهرتز عمل میکنند. باند فرکانسی شبکههای نسل چهارم و LTE هم بین ۸۰۰ مگاهرتز و ۲.۶ گیگاهرتز و با پهنای باند حداکثر ۲۰ مگاهرتز است. به گفته مؤمنی اگرچه شبکههای مخابراتی نسل چهارم هنوز به حد محدودیت خود در مورد نرخ تبادل داده نرسیدهاند. اما با افزایش استفاده از خدمات کلود و مهاجرت به شبکههای تلفن همراه نسل جدید، نیاز به سرعت بیشتر روزبهروز در حال افزایش است.
بحران مالی HTC بالا گرفت
ایسنا: شرکت HTC بخش vive خود را احتمالا به علت بحران مالی، منحل خواهد کرد. براساس گزارش بلومبرگ، شرکت HTC اخیرا با مشکلات مالی روبهرو شده است و بههمیندلیل از مشاورانی زبده برای تصمیمگیری هرچه بهتر و سریعتر جهت تعیین سرنوشت و آینده این شرکت فناوری بهرهگیری کرده است. یکی از اقدامهای احتمالی این شرکت آن است که بخش vive خود (هدستهای واقعیت مجازی) را منحل یا واگذار کند. در اوایل هفته جاری بود که اچتیسی، قیمت هدستهای Vive خود را به ۲۰۰ دلار کاهش داد تا بتواند دستگاههای واقعیت مجازی بیشتری را به دست مشتریانش برساند. احتمال دیگری که بسیار بعید بهنظر میرسد، فروش و واگذاری کل این شرکت است. البته یافتن یک خریدار برای کل این شرکت کار آسانی نخواهد بود چراکه این کار نیازمند جداشدن بخش Vive و بخش گوشیهای هوشمند این شرکت است.
این در حالی است که درآمدهای مالی شرکت اچتیسی در ماههای اخیر، روندی کاهشی داشته است. یکی دیگر از شکستهایی که شرکت اچتیسی با آن روبهرو شد، این بود که گوگل برای ساخت سری دوم از سری گوشیهای پیکسل با این شرکت قرارداد منعقد نکرد. سال گذشته گوگل برای ساخت گوشی پیکسل یک با اچتیسی قرارداد بست اما به دلیل مواجهه با بحرانهای مالی، ساخت گوشی پیکسل دو را به الجی واگذار کرد.