رییس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی: رتبهبندی نماد اعتماد کسب و کارهای اینترنتی به زودی آغاز خواهد شد
صبح امروز در نشست خبری کمیته نظارت بر کسب و کارهای الکترونیکی اعلام شد که دریافت اینماد برای کسبوکارها سادهتر میشود. رییس مرکز توسعه تجارت الکترونیک در این نشست خبری همچنین گزارشی از پایش بیش از سه هزار و پانصد وبسایت ارائه داد و خبر داد که رتبهبندی نماد اعتماد کسب و کارهای اینترنتی در آینده محقق خواهد شد.
«علی رهبری» با بیان اینکه اعتماد به کسب و کارهای اینترنتی یک موضوع درجهبندی شده است تاکید کرد که هر سایتی با وجود نماد اعتماد الکترونیک باز هم صد در صد قابل اطمینان نیست و مشتریان هم باید احتیاطهای لازم را انجام دهند: «برای اینکه موضوع اعتماد را از حالت مطلق خارج کنیم، مسئله رتبهبندی کسب و کارهای الکترونیکی را مطرح کردیم و به زودی به آنها رتبه اعتماد میدهیم.»
به گفته وی رتبه بندی کسب وکارهای اینترنتی بر اساس شکایتهای مشتریان، سوابق کسب و کارها، توان مدیریتی و مواردی از این دست انجام میشود تا کاربران و مصرفکنندگان بدانند هر سایت تا چه اندازه قابل اعتماد است.
رهبری همچنین خبر از پایش وبسایتها برای کشف موارد سودجویانه خبر داد و اعلام کرد تاکنون در این طرح پایش بیش ۳۵۰۰ وبسایت مورد کنکاش قرار گرفته است: « هفتاد سایت فعال در فروش کالای ممنوعه و ۱۸۰ سایت فعال با لوگوی ای نماد جعلی شناسایی شدهاند.» رهبری همچنین تاکید کرد که این پایش به زودی وارد فاز کاوش در شبکههای اجتماعی خواهد شد و وعده داد که پایش تصاویر نیز به زودی در این سامانه فعال خواهد شد.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت صمت با بیان اینکه در فازهای بعدی این طرح، پایشگر هوشمند تمامی کسب و کارهای اینترنتی و حتی کسب و کارهای فعال در پیامرسانها و شبکههای اجتماعی را مورد رصد و پایش مستمر قرار خواهد داد گفت:
«در حال حاضر حدود 54 هزار کسب و کار اینترنتی دارای نماد اعتماد هستند و حدود 380 هزار کسب و کار هم بدون اخذ این نماد درحال فعالیتند لذا با توجه به گستردگی پایشها و همچنین پیچیدگیهای فنی، در نظر داریم مسابقه بزرگی به منظور استفاده از توان علمی نخبگان و دانشگاهیان به منظور پردازش هرچه بهتر اطلاعات و پایش دقیقتر کسب و کارهای اینترنتی برگزار کنیم.»
در زمینه قانونی بودن خرید و فروش رمز ارزها ابهام نظر وجود دارد
«جواد جاویدنیا» سرپرست معاونت فضای مجازی در ادامه این نشست همچنین در مورد ممنوع بودن یا نبودن خرید و فروش رمزارزها در کشور به خبرنگاران گفت: ما در حوزه کلان نیازمند یک نظر واحد در مورد رمزارزها هستیم و تا مادامی که اختلاف نظر نسبت به کالا بودن رمزارزها یا پول بودن آنها حل نشود، ابهامات وجود خواهد داشت. او باور دارد در این زمینه اختلاف نظرهایی وجود دارد و بهتر است که فعلا درباره آن صحبتی مطرح نشود.
معاون دادستانی کل کل کشور همچنین ضمن حمایت از اقدامات پایشگری وبسایتها توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، تاکید کرد این روند میتواند در دیگر نهادهای نظارتی فناورانه نیز مورد الگو قرار بگیرد. جاویدنیا در ادامه گفت که مرکز تجارت باید به تاریخ انقضای دامنه وبسایتها نیز توجه کند تا مبادا کسی از ای نماد صادر شده برای سایتی جدید سواستفاده کند. او همچنین اعلام کرد دادستانی کل کشور با همکاری پلیس فتا، کارگروه ویژهای را برای شناسایی و برخورد با سایتهای فیشینگ و شمارهتلفنهای ارسال کننده آدرس این سایتها تشکیل داده است:
« در حال حاضر کارگروهی به صورت ویژه در حال بررسی این موضوع هستند، ولی نکته قابل توجه اینجاست که برای ساماندهی این وضعیت نیازمند استقرار سامانههای تشخیص تخلف در پرداختیارها هستیم و بانک مرکزی و شرکت کاشف باید این موضوع را پیگیری کنند. البته هم اکنون اقدامات بسیار خوبی در این حوزه صورت گرفته و در کمتر از ۲۴ ساعت، درگاههای شناسایی شده مسدود میشوند.»