رییس کمیسیون اقتصادی مجلس: بانک مرکزی از ارز دیجیتال خبر ندارد
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در شرایطی که ما با آن مواجه هستیم، ارتقای بانکی را باید در روشهای نوین ببینیم، مثلا به جای پیمان پولی از طریق ارز دیجیتال وارد شویم.
پورابراهیمی ادامه داد: متاسفانه بانک مرکزی به شدت از این کار غفلت کرده است و در حالی که باید متولی این مسئله باشد، اما اصلا از ارز دیجیتال خبر ندارد و این فاجعه برای کشور است.
پورابراهیمی بیان داشت: از سه ماه قبل بانک مرکزی را مکلف کردیم که گزارشی در این زمینه بیاورید که آن را عملیاتی کنیم، چون امکانات سختافزاری و نرمافزاری آن را داریم و دست ما بسته نیست، اما متاسفانه آدمهای ما دست بسته هستند.
پورابراهیمی با اشاره به سیاستهای ارزی کشور عنوان کرد: اگر تصمیمگیری مناسبی در رابطه با سیاستهای ارزی صورت نگیرد، پیامدهای نگران کنندهای را شاهد خواهیم بود.
واردات کالاهای غیرضرور به واسطه ارز تک نرخی
وی ادامه داد: آنچه الان دولت در مورد سیاستهای ارزی اعلام کرده، تعیین نرخ ارز واحد 4200 تومان است که به نظر میرسد نه تنها کمکی به حل مشکل نمیکند که حتی تقاضا را به شدت افزایش داده است.
پورابراهیمی تصریح کرد: طی دو ماه گذشته حجم تقاضا برای ورود کالا به بیش از 10 برابر افزایش یافته است و متاسفانه واردات کالاهای غیرضرور از جمله سطل زباله را داشتهایم.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از طرفی عدم پذیرش بازار آزاد یا غیررسمی، موجب شده دولت هیچ دخالتی در آن نداشته باشد و هر کسی به هر روشی، نرخی را تعیین کند که این هم به صلاح کشور نیست.
کتمان بازار غیررسمی ارز مشکلی را از اقتصاد کشور حل نمیکند
وی اظهار داشت: کتمان و عدم توجه به بازار غیررسمی ارز از سوی دولت، تبعات سنگینی در اقتصاد کشور دارد و مشکلی را برای اقتصاد کشور حل نمیکند.
پورابراهیمی گفت: دولت فقط نرخ 4200 تومان را به رسمیت میشناسد و اگر این روند ادامه یابد، صادرات را نیز متوقف میکند چون برای کسی صرفه ندارد از جمله اینکه صادرات پسته از استان کرمان صفر میشود.
وی تصریح کرد: به دولت گفتیم که این نرخ را برای اقلام ضروری مانند برنج، گندم، دارو، مواد اولیه کارخانهها بگذارید و مابقی را مدیریت کند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: بازار ارز لنگر اقتصاد کشور است، تغییر نرخ ارز باید بتواند جهش صادراتی برای ما ایجاد کند نه اینکه جلوی صادرات را هم بگیرد.
پورابراهیمی ادامه داد: ما هزینه کاهش پول ملی را میپردازیم، اما از آن طرف از مزایای صادرات استفادهای نمیبریم، این حماقت دو طرفه است.