سامسونگ دکس (Samsung DeX) چیست و چه کاربردی دارد؟
در دنیای گجتها، تلاشهای بسیاری جهت پوشش شکاف بین کامپیوتر و گوشیهای هوشمند صورت گرفته است. سامسونگ دکس (Samsung DeX) نیز یکی از این راهکارها است. کار با این قابلیت، جذاب بوده و در ادامه قصد داریم که بیشتر به آن بپردازیم.
سامسونگ دکس چیست؟
پیش از همه باید بگوییم که واژه دکس (DeX)، از “تجربه دسکتاپی (Desktop Experience)” آمده است. اکنون باید تا حد زیادی موضوع برای شما روشن شده باشد. در واقع دکس باعث میشود که رابط کاربری گوشی و یا تبلت سامسونگ شما، به چیزی تبدیل شود که بیشترین شباهت را به رابط کاربری ویندوز و یا مک دارد.
نرمافزار DeX بر روی بسیاری از تبلتها و گوشیهای رده بالای گلکسی سامسونگ، نصب شده است. ابده این موضوع این است که شما دستگاه خود را به یک نمایشگر بزرگتر، صفحهکلید و موس متصل میکنید و سپس حالت DeX نیز وارد عمل میشود. بدین ترتیب رابط کاربری مطابق با نیازهای شما، تغییر میکند.
رابط کاربری حالت دکس برای هر کسی که با سیستمعاملهای دسکتاپی کار کرده باشد، آشنا خواهد بود. در این رابطه باید بگوییم که دسکتاپی برای پوشهها و اپلیکیشنها، نوار وظیفهای در پایین صفحه و همچنین پنجرههایی که شناور بوده و اندازه آنها نیز قابل تغییر است، بر روی گوشی شما به وجود میآیند. تمامی این کارها توسط گوشی شما صورت گرفته و در واقع میتوان گفت که لایهای بر روی سیستمعامل اندروید گوشی، کشیده میشود.
در ابتدا، استفاده از سامسونگ دکس نیازمند داشتن داک اختصاصی بود. رویه بدین صورت بود که صفحهکلید، موس و مانیتور به داک موردنظر وصل میشدند و سپس گوشی نیز به داک وصل میشد. در حالت دکس، میتوان از گوشی بهعنوان ترکپد نیز استفاده کرد.
مدتی بعد شرکت سامسونگ، کابلهایی را معرفی کرد که ضرورت استفاده از داک اختصاصی را از بین میبردند. اکنون اگر با استفاده از کابل شارژ گوشی و یا تبلت، دستگاه را به یک کامپیوتر متصل کنید، آنگاه سامسونگ دکس نیز مستقیما اجرا میشود. برخی از تبلتهای سری گلکسی سامسونگ نیز میتوانند بدون نیاز به اتصال به دستگاهی دیگر و صرفا بر روی خود تبلت، وارد حالت دکس شوند.
این مطلب را نیز بخوانید: قابلیت Quick Share سامسونگ چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟!
چرا باید از سامسونگ دکس استفاده کنیم؟
اگر بخواهیم بهصورت خلاصه بگوییم، گوشیها و تبلتها جهت انجام چندین کار بهصورت همزمان (مالتی تسکینگ)، به اندازه کامپیوترها خوب عمل نمیکنند. به هر حال گوشیها و یا تبلتها، یارای رقابت با ترکیب موس، کیبورد و نمایشگرهای بزرگ را ندارند. البته هر چه کارایی شما افزایش یابد، از آن طرف نیز قابلیت حمل دستگاه کاهش مییابد.
این روزها اکثر کاربران به سمت نگهداری اطلاعات شخصی خود بر روی گوشیها و تبلتها گرایش دارند. ایده پشت سامسونگ دکس نیز این است که بتوانید سریعا به این اطلاعات دسترسی پیدا کرده و با آنها کار کنید. بدین ترتیب چه قصد کار با فایلها در نمای موبایلی و یا دسکتاپی را داشته باشید، در هر صورت سامسونگ دکس میتواند خودش را با نیازها و محیط موردنظر شما، تطابق دهد.
اگر یک کامپیوتر دسکتاپی کامل نیاز ندارید، آنگاه یک گوشی سامسونگ و حالت DeX میتوانند تا حد زیادی، نیاز شما به یک رایانه ثابت را پوشش دهند. با این اوصاف میتوانید یک ایستگاه کاری جهت انجام کارهای خانگی خود داشته و هر زمان که خواستید، گوشی را از ایستگاه کاری جدا کرده و آن را به خود ببرید. در هر صورت تمامی اطلاعات موردنیاز، همیشه همراه شما خواهند بود.
در رابطه با تبلتهایی که میتوانند حالت دکس را بر روی خود اجرا کنند، باید بگوییم که میتوانید به این ویژگی، به چشم یک رابط کاربری جایگزین بنگرید. رابط کاربری عادی اندروید جهت کار با فایلهای رسانهای، مناسبتر است، اما حالت DeX باعث میشود که بهتر بتوانید طعم راحتی کار با محیط دسکتاپی را بچشید.
کدام دستگاهها از حالت دکس پشتیبانی میکنند؟
قابلیت دکس در اکثر گوشیهای مدرن سری گلکسی سامسونگ و همچنین تعدادی از تبلتهای سری گلکسی، در دسترس قرار دارد. این قابلیت برای اولین بار در گوشیهای گلکسی S8 و همچنین تبلتهای گلکسی تب S4، قرار داده شد. هر دستگاه رده-بالایی که پس از این گجتها عرضه شده باشد، از این ویژگی نیز برخوردار خواهد بود.
شاید این قابلیت در اختیار همگان نبوده و بنابراین از محبوبیت جهانی نیز برخوردار نباشد، اما میتواند برای آنهایی که از گوشی و یا تبلتهای سامسونگ استفاده میکنند، تفاوتهای زیادی را رقم بزند. بدین ترتیب مجبور نمیشوید که از بین کامپیوتر و گوشی، یکی را انتخاب کنید. مردم این رویا را در سر دارند که روزی فرا برسد که دستگاهها بتوانند خود را با نیازهای گوناگون، تطابق دهند و طبیعتا سامسونگ دکس نیز بخشی از آن آینده است.
نوشته سامسونگ دکس (Samsung DeX) چیست و چه کاربردی دارد؟ اولین بار در اخبار فناوری و موبایل پدیدار شد.