سورنا ستاری : فناوری محور اصلی تبادلات ایران با دیگر کشورها میشود
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: در آینده نزدیک، فناوری مهم ترین و محوری ترین موضوع تبادلات جمهوری اسلامی ایران با دیگر کشورها خواهد بود.
سورنا ستاری در نشست سفیران شرکت کننده در هشتمین نمایشگاه فناوری نانو با بیان اینکه در حال حاضر درآمدهای کشورمان به میزان کمتر از ۲۵ درصد به نفت و منابع زیر زمینی وابسته است، نیروی انسانی را بزرگترین دارایی و ظرفیت سرمایه گذاری دیگر کشورها دانست و گفت: در معرفی کشورمان آنچه که مقبول واقع می شود، ظرفیت و توانمندی نیروی انسانی متخصص است در حالیکه این دارایی بزرگترین سرمایه ای است که دیگر کشورها می توانند روی آن سرمایه گذاری کنند.
وی با اشاره به تلاش دولت برای تحقق اقتصاد مبتنی بر دانش و فناوری، گفت: دولت یازدهم توجه ویژه ای به توسعه شرکت های دانش بنیان، تجاری سازی فناوری و گسترش مرزهای دانش در تعامل با دیگر کشورها داشته و قطعا آینده اقتصادی کشور بر مبنای توانمندی نیروی انسانی خلاق و متخصص پیش خواهد رفت.
نایب رئیس هیئت امنای صندوق نوآوری و شکوفایی، رویدادهای کارآفرینی و شرکت های دانش بنیان و همچنین مجموعه های فناور را از دیگر ظرفیت های تعامل کشورها با ایران دانست و گفت: توجه خاصی به علوم و فناوری های نوین داریم که نانو فناوری یکی از آنها است و خوشبختانه ایران جزو معدود کشورهایی است که توانسته است، فناوری را تجاری سازی کند و مردم به طور ملموس از دستاوردهای آن استفاده کنند.
رئیس ستاد توسعه فناوری نانو کشور ادامه داد: همین قاعده در دیگر فناوری های نوین از جمله زیست فناوری، سلول های بنیادی، هوا فضا و غیره نیز حکمفرما است و با ایجاد ستادهای توسعه فناوری راهبردی در ترویج و توسعه فناوری و همچنین در نوردیدن مرزهای دانش فعال هستیم.
ستاری، با اشاره به اینکه به زودی شرکت های دانش بنیان با توانایی تولید ارزش افزوده بالا بخش مهمی از اقتصاد کشور را در دست می گیرند، پایه های تحقق این اقتصاد را فارغ التحصیلان دانشگاهی و متخصصان جوان دانست و اظهار کرد: اقتصاد آینده کشور بدون تکیه بر توانمندی نیروی انسانی از صنعت سنتی قابلیت گذار نخواهد داشت.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با اشاره به جایگاه ویژه اقتصاد دانش بنیان در تبادلات با دیگر کشورها گفت: دیپلماسی فناوری، جایگاهی جدی در تعاملات ایران با دیگر کشورها خواهد داشت و بر همین مبنا کمیته تبادل فناوری را با کشور روسیه و درآینده با چین در سطحی عالی خواهیم داشت؛ چرا که فناوری محور اصلی تعامل ایران با دیگر کشورها خواهد بود.
ستاری همچنین از برخی غرفه های نمایشگاه فناوری نانو و باشگاه دانش آموزی نانو بازدید کرد.
هشتمین نمایشگاه فناوری نانو توسط ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از ۱۳ تا ۲۰ مهرماه سال جاری در سالن خلیج فارس محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برپاست.