شهرداری «نقشه نوآوری تهران» را استخراج میکند
مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران اعلام کرد که قصد دارند نقشه نوآوری شهر تهران را با استفاده از دادههای مکانی استخراج کنند.
محمد فرجود با اعلام این خبر در سومین رویداد اینو تهران گفت: «اطلاعات مکانی به معنای مجموعه از دادهها است که یک جا تجمیع میشود و برای همه قابل استفاده است و استقرار نظام جامع اطلاعات مکانی شهرداری تهران در دستور کار ما قرار دارد.»
شهرداری تهران قصد دارد ۱۰۰ طرح آزمایشی برای هوشمندسازی شهر تهران را تا سال ۱۴۰۰ به مرحله اجرا برساند و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران از کسانی که طرحی در این زمینه دارند خواست برای ارائه اولیه طرحهایشان به شهرداری تهران مراجعه کنند.
او در بخش دیگری از سخنانش در این رویداد اعلام کرد به زودی مجموعهای از APIهای حملونقل روی سامانه APIهای باز شهرداری تهران قرار خواهد گرفت. به گفته او تاکنون ۴۴ API در این سامانه ایجاد شده است. تجمیع ناوگان خودرویی، مدلسازی سه بعدی شهر تهران و نقشه همراه تهران از جمله پروژههای تهران هوشمند هستند که به گفته فرجود براساس دادههای مکانی تعریف میشوند.
مهدی محبوبی، معاون اطلاعات مکانی شهرداری تهران دیگر سخنران این رویداد هم اعلام کرد بخش دادههای مکانی تاکنون در انحصار بخشهای دولتی بوده؛ اما مدیریت شهری جدید این رویکرد را تغییر داده است. به گفته او ارتباط مستقیم توانیابان و شهرداری حلقه مفقوده است و مناسبسازی فضاهای شهری برای توانیابان یکی از پروژههای مهمی است که میتواند براساس دادههای مکانی بهسازی و اجرایی شود تا در نهایت نیز اطلاعات آن در اختیار شهروندان قرار گیرد.
او در پایان سخنانش اعلام کرد شهرداری تهران تصاویر ماهوارهای شهر تهران از سال ۶۵ تاکنون را خریداری کرده؛ اما برای پردازش آنها از استارتآپهای حوزه فضایی خواست وارد عمل شوند.
سیاوش ملکیفر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در این رویداد درباره نوع همکاری آنها با استارتآپهی حوزه فضایی گفت: «در حال حاضر صندوق نوآوری و شکوفایی در خدمت چهار هزار و ۴۰۰ شرکت دانشبنیان است و حمایت از استارتآپها توسط ۱۷ شتابدهنده دانشبنیان که در میان آنها هستند انجام میشود. برای انجام این کار یک بسته حمایتی در نظر گرفته شده است. در مدل همسرمایهگذاری هم ۸۰ درصد منابع استارتآپهای مستقر در شتابدهنده را تامین میکنیم.»
او در ادامه درباره مرحله دوم فعالیت استارتآپها که جذب سرمایه خطرپذیر است اعلام کرد: «این سرمایه از طریق ۱۸ صندوق پژوهش و فناوری به استارتآپها تعلق خواهد گرفت.»
مرتضی براری، رئیس سازمان فضایی هم در این رویداد توضیح داد که در یک دهه گذشته اقتصاد فضا ۱۳۹ درصد رشد کرده و این در حالی است که رشد اقتصاد جهانی ۱۹.۴ درصد بوده است. به گفته او این روند تا دو دهه آینده ادامه خواهد داشت.
سومین رویداد اینو تهران با موضوع گردهمایی شرکتهای دانشبنیان و استارتآپهای فضایی با مشارکت صندوق نوآوری و شکوفایی، سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران، سازمان فضایی ایران، پژوهشگاه فضایی ایران و سازمان نظام صنفی رایانهای کشور از ۱۶تیر ماه شروع شده و تا ۱۸ تیرماه نیز ادامه خواهد داشت. این رویداد در محل صندوق نوآوری و شکوفایی در حال برگزاری است. پیش از این، اولین رویداد اینو تهران با موضوع مدیریت هوشمند پسماند در اردیبهشت ماه برگزار شده بود.