طرح تشکیل سازمان نظام مهندسی در مجلس بررسی می‌شود

طرح تشکیل سازمان نظام مهندسی ارتباطات و فناوری اطلاعات این هفته در کمیسیون صنایع مجلس بررسی می‌شود.
به گزارش خانه ملت، کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی این هفته طرح تشکیل سازمان نظام مهندسی ارتباطات و فناوری اطلاعات را بررسی می‌کند.
 
براساس دستورکار کمیسیون صنایع و معادن مجلس، این کمیسیون در جلسه امروز دوشنبه (۲۲ اردیبهشت ماه) خود، طرح تشکیل سازمان نظام مهندسی ارتباطات و فناوری اطلاعات (نمافا) را بررسی می‌کند. این طرح در اسفند ۹۷ در دستورکار مجلس قرار گرفت و در بهمن ۹۸ اعلام وصول شد. براساس آنچه در ماده یک این طرح نوشته شده است، در صورت تصویب این طرح، سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور که براساس قانون حمایت از حقوق پدیدآورندگان نرم‌افزارهای رایانه‌ای تشکیل شده است به سازمان نظام مهندسی ارتباطات و فناوری اطلاعات ارتقا پیدا می‌کند.
 
در این قانون این سازمان نهادی مستقل، غیرانتفاعی و غیردولتی عنوان شده که از سازمان نمافای هر استان، شورای انتظامی هر استان، هیات عمومی سازمان، شورای مرکزی سازمان، شورای انتظامی کل، بازرس و رئیس سازمان با مشارکت اعضای حقیقی و حقوقی تشکیل خواهد شد. شرکت‌ها، تعاونی‌ها و موسسات موضوع فعالیت در رشته‌های مرتبط یا زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات اعضای حقوقی این سازمان و صاحبان فروشگاه‌های دارای پروانه کسب، فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و دارندگان مهارت‌های تخصصی، اعضای حقیقی سازمان نظام مهندسی ارتباطات و فناوری اطلاعات را تشکیل خواهند داد.
 
انتشار خبر اعلام وصول طرح تشکیل سازمان نظام مهندسی ارتباطات و فناوری اطلاعات واکنش‌‌های زیادی را در اکوسیستم استارت‌آپی ایران در پی داشت. مسعود شنتیایی، عضو کمیسیون فاوای اتاق ایران در گفت‌وگو با «ایرنا» طرح تشکیل سازمان نظام مهندسی ارتباطات و فناوری اطلاعات را برای بخش ICT خطرناک ارزیابی کرده بود و اجرایی شدن یکی از بندهای این طرح را سبب شکل‌گیری یک قوه قضائیه جدید در داخل سازمان نظام صنفی رایانه‌ای می‌دانست و آن را بر خلاف ساده‌سازی و تسهیل فعالیت‌های بخش خصوصی قلمداد می‌کرد. عضو هیات‌مدیره فدراسیون فاوای ایران در این رابطه گفته بود: «این طرح که تحت عنوان تشکیل سازمان نظام مهندسی ارتباطات و فناوری اطلاعات (نمافا) ارائه شده است، برگرفته از قانون تشکیل نظام‌های پزشکی و مهندسی ساختمان است. البته آنها بر ساماندهی و نظم‌دهی اشخاص حقیقی مشغول به فعالیت‌های تخصصی و کسب‌وکار نظارت دارند و نمی‌توانند حاکمیت و وظایف خود را روی اشخاص حقوقی و شرکت‌ها اعمال کنند.» رضا الفت‌نسب، عضو هیات‌مدیره اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی در زمان اعلام وصول این طرح در مجلس با بیان اینکه اعتراض خود به این طرح را به مجلس اعلام خواهیم کرد به «وبنا» گفت: «بزرگ‌ترین ایراد وارد به این طرح این است که مجلس بدون نظرخواهی از تشکل‌های بخش خصوصی و افراد فعال در این حوزه اقدام به تهیه آن کرده است. این طرح به میزانی ناپخته است که امیدوارم نه‌تنها در مجلس بلکه در کمیسیون مربوطه نیز رای نیاورد.» رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور که در صورت تصویب این طرح، سازمان تحت امرش به سازمان نظام مهندسی ارتباطات و فناوری اطلاعات ارتقا پیدا می‌کند، در زمان وصول طرح در مجلس این طرح را مثبت ارزیابی کرد. اثنی‌عشری با بیان اینکه همگرایی در بخش‌خصوصی سبب کاهش اتلاف انرژی می‌شود، گفت: «این طرح برخی دوستان را نگران از دست دادن جایگاه‌های خود کرده است. در صورتی که آنها می‌توانند وارد ساختار سازمان جدید شوند و با تمرکز بیشتر و بهتر از گذشته به فعالیت خود ادامه دهند.» اثنی‌عشری همچنین در پاسخ به سوالی در رابطه با نقش سازمان نظام صنفی رایانه‌ای در تهیه طرح سازمان نظام مهندسی ارتباطات و فناوری اطلاعات گفته بود: «این طرح توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی تهیه شده است و نقش ما در تهیه آن محدود به مشورت دادن بوده است.»