فایده شبکه ملی اینترنت چیست؟

شبکه ملی اطلاعات یا طرحی که پیش از این با تعابیر مختلفی همچون اینترنت ملی از آن یاد شده بود، ضریب نفوذ دسترسی به اینترنت را در حالی ارتقا می‌دهد که با اجرای فاز سوم این طرح متوسط سرعت دسترسی به پهن‌باند ثابت به ۵ مگابیت، پهن باند سیار به ۴ مگابیت بر ثانیه خواهد رسید.
 
بیش از ۱۰ سال از طرح موضوع لزوم دسترسی به شبکه ملی اطلاعات می‌گذرد طی این مدت اگرچه همواره از این طرح به عنوان مهم‌ترین تکلیف حوزه فاوا نام برده می‌شد، اما همچنان اجرای آن با اما و اگرهایی همراه بود.
 
حال پس از سال‌ها دو فاز اول این شبکه به سرانجام رسیده و مسوولان تاکید دارند این شبکه مانند انسانی است که اندام‌های آن به تدریج با رشد و بلوغ مواجه می‌شود.
 
بدین ترتیب در هفته دولت امسال فاز اول این شبکه افتتاح شد تا به گفته مسوولان ضریب نفوذ دسترسی پهن‌باند ثابت خانگی به ۴۰ درصد و دسترسی به پهن‌باند سیار به ۳۰ درصد برسد.
 
اما این ضریب نفوذ در فاز دوم این شبکه که دهه فجر امسال رونمایی شد در بخش‌های ثابت و سیار به ترتیب تا ۶۰ و ۳۵ درصد افزایش یافت و حال گفته می‌شود با اجرای فاز سوم شبکه ملی اطلاعات در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۶ این رقم به ۶۵ درصد در زمینه‌ی پهن‌باند ثابت و ۴۰ درصد در زمینه پهن‌باند همراه برسد.
 
سرعت اینترنت از دیگر موضوعات حائز اهمیت در دسترسی به اینترنت است که گفته می‌شود با اجرای فاز اول این شبکه متوسط سرعت دسترسی به پهن‌باند ثابت تا سه مگابیت بر ثانیه افزایش داشته و پس از اجرای فاز دوم این عدد به چهار مگابیت رسیده و در فاز سوم به پنج مگابیت بر ثانیه خواهد رسید.
 
متوسط سرعت دسترسی در حوزه پهن‌باند موبایل نیز در فاز اول این شبکه دو مگابیت بر ثانیه بوده که در فاز دوم این سرعت تا سه مگابیت افزایش داشته و طبق وعده‌های داده شده قرار است با اجرای فاز سوم به پنج مگابیت بر ثانیه برسد.
 
همچنین در فاز اول نسبت ترافیک داخلی کشور در قیاس با ترافیک بین‌الملل ۴۵ درصد اعلام شده که این رقم در فاز دوم به ۵۰ درصد رسیده و پیش‌بینی می‌شود در فاز سوم به ۵۵ درصد برسد.
 
نکته دیگر آنکه در حوزه قیمت دسترسی به اینترنت نیز تاکنون اینگونه اعلام شده که لازم است اپراتورهای مختلف ارائه کننده اینترنت در اسرع وقت نسبت به تفکیک مصرف داخلی و خارجی کاربران اقدام کرده و برای مصارف داخلی تخفیفی ۵۰ درصدی اعمال کنند.