فیروزآبادی: برای ایجاد پلت فرم ها باید از مزیت سرزمینی، فرهنگی و دانش بومی استفاده کنیم

دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور در دیدار با وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی تفاهم نامه ایجاد «کارگروه¬های استانی هماهنگی، حمایت و توسعه محتوا و خدمات فرهنگی فضای مجازی» را برای گسترش و تعمیق محتوا و خدمات ایرانی- اسلامی سالم، مفید و ایمن در فضای مجازی امضا کرد.
 
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فضای مجازی کشور، دکتر سید ابوالحسن فیروزآبادی – دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور در این مراسم گفت: برای ساماندهی فضای مجازی در کشور باید خصایص ذاتی این فضا همچون شبکه ای، اجتماعی، تعاملی بودن و جهانی شدن را در کنار تحولات مدیریت شده آن بر پایه اقتصاد شناسایی کنیم تا بتوانیم زیست در این جهان جدید را در کشور ساماندهی کنیم.
وی با تاکید بر این که باید هویت فرهنگی مان را در فضای مجازی حفظ کنیم، افزود: فضای مجازی از طریق رسانه، به زندگی مردم وارد شده و در آن مدل های اقتصادی و فرهنگی بسیار پیچیده ای شکل گرفته است که براساس آن، رهبران این فضا به دنبال توسعه آن بر بستر اقتصاد با نگاه فرهنگی در دنیا هستند بنابراین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی فرهنگ در کشور باید نقش بسزایی در ساماندهی این فضا ایفا کند.
دکتر فیروزآبادی با بیان این که نوع حرکت، چگونگی حکمرانی، شناسایی بازیگران و بازتعریف نقش ها بر عهده این وزارتخانه در کشور است، تصریح کرد: باید آینده این فضا که در حال حاضر متکی بر پلت فرم ها، شبکه محور و یکپارچگی بوده و مدل اقتصادی آن بر پایه اقتصاد توجه است، ترسیم شود.
وی درخصوص موسسه های رصد فعال در کشور، تاکید کرد: حوزه رصد در کشور نوظهور است و به دلیل پردازش اطلاعات و دسترسی به داده های مردم، باید حریم خصوصی آنها حفظ شده و فعالیت آنها توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نظارت شود. همچنین در حوزه ویکی ها باید ویکی های تخصصی مبتنی بر دانش بومی و مزیت سرزمینی در کشور ایجاد و توسعه یابند تا بتوانیم با کمک آنها در آینده پلت فرم هایی ایجاد کنیم که قابل رقابت با جهان باشند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور افزود: برای ایجاد پلت فرم و بازیگری در این میدان باید از مزیت سرزمینی، فرهنگی و دانش بومی مان استفاده کنیم و با همگرایی آنها به پلت فرم های بزرگ دست یابیم که اگر این مهم اتفاق بیفتد ما می توانیم پلت فرم های بزرگی ارایه کرده و بازیگر این حوزه در جهان باشیم.
گفتنی است؛ براساس این تفاهم نامه مقرر شد تا کارگروه ها در حفظ و ترویج خرده فرهنگ ها و آداب و رسوم بومی و منطقه ای، ترویج سبک زندگی اسلامی- ایرانی در فضای مجازی، پیشگیری از بروز یا گسترش آسیب های اجتماعی، کمک به رشد مصرف کالاهای فرهنگی ایرانی- اسلامی در فضای مجازی و تقویت بنیان خانواده و بهبود نظم و ارتباطات اجتماعی فعالیت کنند.