قیمت محصولات رایانه‌ای ۱۵ درصد کاهش یافت

رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران گفت: بازار محصولات رایانه‌ای طی 20 روز گذشته حدود 15 درصد کاهش قیمت را تجربه کرده است و ریزش قیمت‌ها ادامه‌دار خواهد بود.
 
مهدی میرمهدی با بیان اینکه رکود شدیدی در بازار حاکم است، گفت: مردم به امید کاهش بیشتر قیمت‌ها از خرید محصولات دیجیتال خودداری می‌کنند و به همین دلیل هم‌اکنون کسبه با رکود کم سابقه‌ای دست‌وپنجه نرم می‌کنند.
 
وی افزود: چند هفته‌ای است که  سامانه ثبت‌سفارش روی واردکنندگان مسدود است و با این حال شاهد کمبود کالا در بازار نیستیم و این موضوع از فروش بسیار کم تجهیزات رایانه‌ای در بازار حکایت دارد.
 
رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران با اشاره به اینکه حجم بسیار زیادی از کالاهای دیجیتال در انتظار ترخیص از گمرک هستند، اظهار کرد: حدود یک‌ماه پیش برای ترخیص این کالا‌ها با رئیس وقت گمرک کشور رایزنی‌های خوبی انجام دادیم و بنا شد تا این محصولات هرچه زودتر راهی بازار شوند اما با تغییر رئیس کل گمرک ، این موضوع به تعویق افتاده است و به نظر می‌رسد همچنان باید منتظر ترخیص این کالاها بمانیم.
 
به گفته وی، با تغییراتی که در بخش مدیریتی گمرک شاهد هستیم ، طبیعتا روند ترخیص کالاهای آی‌تی که چند ماه پیش وارد کشور شده است ، تغییراتی خواهد کرد؛ اما امیدواریم هرچه زودتر شاهد ترخیص و تزریق این محموله‌ها به بازار آی‌تی باشیم.
 
میرمهدی ادامه داد: با ترخیص این کالا‌ها که با ارز دولتی وارد کشور شده‌اند، حجم زیادی از محصولات رایانه‌ای به ویژه لپ‌تاپ وارد بازار خواهد شد که به کاهش شدید قیمت‌ها کمک خواهد کرد.
 
وی افزود: همانطور که گفته شد درحال حاضر با کمبود کالا مواجه نیستیم اما اگر قیمت‌ها به تعادل برسد و مردم برای خرید راهی بازار شوند بدون تردید به دلیل عدم ورود محصولات جدید به بازار، با کمبود شدیدی مواجه خواهیم شد.
 
رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران در پاسخ به این سوال که چرا بیشتر مردم معتقدند با افت شدید دلار شاهد کاهش قیمت‌ در اجناس نبوده‌ایم ؟ گفت: در بسیاری  ازکالاهای مصرفی مثل لوازم بهداشتی و دارو کاهش قیمت چندانی در کشور احساس نمی‌شود ؛اما محصولات دیجیتال ریزش قیمت قابل توجهی را تجربه کرده‌اند که این اتفاق به دلیل کاهش نرخ ارز بوده است و به راحتی در بازار قابل لمس است.
 
میرمهدی با اشاره به اینکه قیمت محصولات رایانه‌ای وابستگی شدیدی به نرخ ارز دارد، اظهار کرد: فروشندگان و واردکنندگان نمی‌خواهند و نمی‌توانند قیمت‌ها را بالا نگه دارند؛ چون می‌دانند این کاهش قیمت ادامه خواهد داشت و اگر به دپو کردن کالاهای خود مبادرت کنند ، بدون شک متضرر می‌شوند.
 
وی ادامه داد: از طرف دیگر بازار در رکود به سر می‌برد و فروشندگان علاقه دارند تا اجناس خود را به خریداران بفروشند اما با این اوصاف اگر گرانفروشی هم رخ دهد ، بدون شک با خاطیان برخورد خواهد شد.