لایحه ایجاد اینترنت مستقل در روسیه به پارلمان ارائه شد

لایحه قانونی ایجاد شبکه اینترنتی مستقل در روسیه به دومای روسیه ارائه شده است و قرار است در نشست دوما بررسی شود.
 
روزنامه پارلامنتسکایا گازتا ارگان پارلمان روسیه نوشت: کمیسیون سیاست گذاری اطلاعاتی و فناوری اطلاعاتی و مخابراتی دومای روسیه این لایحه قانونی را تنظیم کرده است.
 
این لایحه قانونی، اصلاحاتی را در قانون فدرال «اطلاعات، فناوریهای اطلاعاتی و محافظت از اطلاعات» پیش بینی کرده است.
 
آندره کلیشاس و لودمیلا بوکووا از شورای فدراسیون و آندره لوگووی از دومای روسیه مولفان این لایحه قانونی هستند که بررسی آن امروز در دوما آغاز می شود.
 
در این لایحه، ایجاد سیستمی پیش بینی شده است که فعالیت اینترنت روسیه در صورت قطع احتمالی شبکه اینترنت هم ادامه پیدا خواهد کرد.
 
بر اساس این لایحه، باید انتقال اطلاعات کاربران روس از طریق اینترنت به خارج از روسیه به حداقل ممکن برسد.
 
به گفته لوگووی نماینده دومای روسیه، تلاش ها برای ایجاد اینترنت مستقل در روسیه از سال ۲۰۱۴ آغاز شده است و این موضوع از اهمیت زیادی برخوردار است.
 
این نماینده دوما هشدار داد که تمام سرورهای اساسی اینترنتی روسیه در خارج از این کشور قرار دارند و هر لحظه ممکن است اینترنت این کشور از خارج قطع شود.
 
لوگووی به عنوان مثال گفت که در سوریه در روز ۲۹ نوامبر سال ۲۰۱۲ شبکه اینترنتی قطع شد و در آن زمان این کشور دو روز اینترنت نداشت.
 
وی خاطرنشان کرد که نیاز به هزینه اضافی برای اجرای طرح ایجاد اینترنت مستقل نیست و مبلغ لازم در چارچوب طرح امنیت اطلاعاتی که برای آن ۲۳۰ میلیارد روبل (حدود ۲۵۰ میلیون دلار) اختصاص یافته، پیش بینی شده است.
 
سناتور لودمیلا بوکووا از شورای فدراسیون هم معتقد است که دولت روسیه باید زیرساخت ها برای ایجاد اینترنت مستقل در این کشور را بوجود آورد.
یوگنی ریونکو عضو کمیسیون سیاست گذاری اطلاعاتی و فناوری اطلاعاتی و مخابراتی دومای روسیه نیز گفت که قطع اینترنت در روسیه پیامدهای مالی سنگینی به همراه خواهد داشت و بر اثر آن میلیاردها روبل خسارت به مراکز مالی و اقتصادی این کشور وارد می شود.
 
گفتنی است سازمان ناتو و متحدانش به علت حملات سایبری و دیگر مداخلات اینترنتی، روسیه را تهدید به تحریم کرده‌اند.
 
روسیه این اتهامات را رد کرده و آن را ادعای بی اساس برای اعمال فشار بیشتر بر این کشور خوانده است.
 
مقام‌های روس همچنین اعلام کرده اند که امکان ایجاد اینترنت مستقل در این کشور را بررسی می کنند.
 
ایلیا روگاچف یک مقام وزارت امورخارجه روسیه پیشتر گفته بود که این کشور با وجود داشتن توانایی ایجاد شبکه اینترنت جایگزین، در شرایط کنونی ضرورتی برای ایجاد چنین شبکه ای نمی بیند.
 
وی افزود: روسیه اینترنت جایگزین را تنها در نامناسب ترین شرایط راه اندازی خواهد کرد، هر چند که از ظرفیت و توانایی کافی برای راه اندازی چنین شبکه ای برخوردار است.
 
این مقام وزارت خارجه روسیه ادامه داد: تصمیمات روسیه در این باره واکنشی مناسب به سیاست دولت های غربی است، اگر اعمال و اجرای استانداردهای دوگانه حوزه فضای مجازی از سوی این دولت ها ادامه یابد، در آن صورت می توان از ایجاد اینترنت جایگزین یا موازی سخن گفت.
رئیس اداره چالش ها و تهدیدهای جدید وزارت خارجه روسیه به وجود سانسور در رسانه های غربی اشاره کرد و افزود: مسکو در صورت مشاهده هرگونه فعالیت مرتبط با جنگ سایبری و گروه های تروریستی به سرعت ممکن است این شبکه را مسدود کند.