مادامی‌که پارازیت باشد، اینترنت هم دچار اختلال خواهد بود

مدیرعامل شرکت مبین نت با اشاره به اختلالی که مدتی پیش در اینترنت مشترکین ایجاد شده است، گفت: علت این اختلال پارازیت‌ها بودند و مادامی که پارازیت باشد، از اختلال اینترنتی نجات پیدا نمی‌کنیم.
 
مدیرعامل مبین‌نت در نشست خبری که درخلال برگزاری نمایشگاه تلکام برگزار شد، گفت: چیزی حدود 4 هفته پیش بر روی شبکه TD-LTEمان به مدت 4 روز دچار اختلال شدیم که علت آن پارازیت‌هایی بود که GPS ماهواره‌ای را مختل کرده بود و کنترل و بر طرف کردن این اختلال خارج از سیستم و عهده ما بود.
 
وی با اشاره به‌اینکه BTS‌ها در شبکه TD-LTE با سیگنال‌های GPS خود را منطبق می‌کنند، افزود: اگر به هر دلیلی سیگنال‌های ماهواره‌ای GPS مختل شوند، BTS‌ها از سرویس خارج می‌شوند که ‌این اتفاق برای BTS‌های ما و ایرانسل همزمان رخ داد.
 
حسین ریاضی ادامه داد: ما به سرعت فناوری و تکنولوژی دیگری را جایگزین کردیم تا این اختلالات را به حداقل برسانیم. اگرچه همچنان معتقدیم که تا زمانی که پارازیت‌ها باشند، این اختلالات هم گریبان مشترکین‌مان را خواهد گرفت. ای کاش دیگر چیزی به عنوان پارازیت نداشته باشیم.
 
وی یکی از راه‌های ارائه سرویس‌های پایدار و بدون اختلال را همکاری با دیگر اپراتورها برشمرد و توضیح داد: طی توافقی که با همراه اول داشتیم مقرر شد تا در نواحی که پوشش‌دهی مناسب و کافی نداریم، مشترکین‌مان از BTS‌های همراه اول سرویس اینترنت‌شان را دریافت کنند تا با کمترین کندی و اختلال روبرو شوند.
 
مدیرعامل مبین‌نت در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص کوچ اجباری مشترکین وایمکس به TD-LTE نیز گفت : سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به سرویس‌دهندگان اینترنت دستور داد تا برای ارتقا به تکنولوژی‌های بالاتر، فرکانسشان را تغییر دهند؛ به همین خاطر ما نیز ناچار شدیم تجهیزات وایمکس‌مان را در مناطقی خاموش و جابجا کنیم. از این رو با مهلتی که گرفته‌ایم ، مشترکین را تشویق به تغییر سرویس از وایمکس به TD-LTE می‌کنیم تا از تکنولوژی جدیدتر و با سرعت بهتری بهره ببرند. بد نیست به‌این موضوع اشاره کنیم که حداکثر سرعت در وایمکس 4 مگ است. در حالی که حداقل سرعت در TD-LTE 4 مگ است و تا 40 مگ هم افزایش می‌یابد. که‌این مهم تفاوت فاحش تکنولوژی را نشان می‌دهد.
 
وی همچنین در باره اعتراض سرویس دهندگان اینترنت به نحوه قیمت دهی برخی دیگر از سرویس دهندگان و ادعای دامپینگ آنها گفت: برخی اپراتورهای تلفن همراه که سرویس اینترنت ثابت ارائه می‌کنند، درآمد خوبی را از ارائه ‌اینترنت و تماس کسب می‌کنند و در عوض سرویس‌های ویدیویی را رایگان ارائه می‌کنند و با این ترفند مشتریان اینترنت ثابت را جذب می‌کنند. ما معتقدیم این کار همان دامپینگ است و بازار رقابتی را از بین می‌برد. این اتفاق درست بعد از اجرای ترابرد پذیری آغاز شد و سناریوی نگهداری و جذب مشترکین با ارائه سرویس‌های رایگان شکل گرفت که لطمه زیادی به سرویس دهندگان اینترنت ثابت زد. حال سوال اساسی این است که در حالی که بازار ICT در دنیا به شدت بزرگ شده است و عمده ‌این بازار دربخش برودبند است، پس چرا بازار برودبند در ایران به همان میزان رشد نکرده است؟ یا اینکه چرا شاهد توسعه فیبرنوری در ایران نیستیم؟
 
ریاضی تاکید کرد: بگذاریم اینترنت با کیفیت ارائه شود. بلایی که بر سر صنعت خودرو با ارائه خودروهای بی‌کیفیت با قیمت بالا و عرضه بنزین بی‌کیفیت ارزان که باعث لطمات جانی و مالی شده است را بر سر اینترنت نیاوریم.
 
ریاضی همچنین به راهکارهای اینترنت اشیاء که در تلکام ارائه شده‌است اشاره کرد و گفت: ما در حوزه ‌اینترنت اشیاء  فعالیت هایی همچون هوشمندسازی برخی از چراغ‌های راهنمایی رانندگی در سطح شهر تهران یا هوشمند‌سازی برخی از ایستگاه‌های اتوبوس را انجام داده‌ایم  اما معتقدیم توسعه و اشاعه‌ اینترنت اشیا بیش از هرچیز نیاز به فرهنگ‌سازی دارد. نفوذ اینترنت اشیاء باید همچون نفوذ لامپ کم‌مصرف در جامعه باشد، همانطور که مصرف لامپ کم‌مصرف از مراکز تجاری و سازمان‌ها آرام آرام در جامعه نفوذ کرد و تبدیل به فرهنگ استفاده صرفه‌جویانه در مصرف انرژی شد، اینترنت اشیاء نیز باید با چنین رویکردی به جامعه وارد شود. از این رو ما با جدیت به دنبال ارائه راهکارهای اینترنت اشیاء هستیم.