محققان موفق به تولید ماسکی با قابلیت خنثیسازی بیماری کووید ۱۹ شدند

ذرات معلقی که هنگام صحبت، عطسه یا سرفه در فضا پراکنده میشوند؛ یکی از راههای انتقال بیماری کووید 19 بهشمار میروند. به همین دلیل در دوران شیوع فراگیر ویروس کرونا استفاده از ماسک صورت اکیدا توصیه میشود. استفاده از ماسک مانع خروج این ذرات از دهان و بینی ما شده و از پراکنده شدن این ذرات روی صورت، دهان و بینی افراد دیگر جلوگیری میکند.
البته حتی پیشرفتهترین اشکال این ماسکها نظیر مدل N95 نیز 100 درصد موثر نیستند. این ماسکها از قابلیت حفاظتی در سطحی بسیار نزدیک به ایدهآل برخوردار هستند؛ اما برای عبور ذرات از میان ماسک کماکان شانس ناچیزی وجود دارد. با اینحال محققان مکزیکی ادعا میکنند که گونه جدید ماسک صورت تولید شده توسط آنها از قابلیت خنثیسازی بیماری کووید 19 برخوردار است. این دستاورد مدیون بهکارگیری لایههای نازک از جنس نقره و مس درون بافت ماسک است.
چنانچه ویروس وارد بافت ماسک شده یا روی آن قرار گیرد؛ در اینصورت عملیات خنثیسازی ویروس اجرا میشود. محققان با دریافت ذرات معلق آغشته به ویروس از بیمارانی که نتیجه تست کووید 19 آنها مثبت شده بود و قرار دادن این ذرات روی لایه نقرهای- مسی تعبیه شده درون پلیپروپیلن، عملکرد ماسک را ارزیابی نمودند.
در صورت پایین بودن بار آلودگی، ویروس پس از حدود 2 ساعت ناپدید میشود؛ در حالیکه برای آلودگیهای ویروسی شدیدتر، نابودی ویروس حدودا 8 ساعت زمان خواهد برد.
به گفته محققان “تماس ویروس Sars-CoV-2 با لایه نازک از جنس نقره و مس موجب شکسته شدن غشاء آن شده و در نتیجه RNA ویروس دچار آسیب میشود. بنابراین حتی در صورت دفع نامناسب ماسک SakCu کماکان مشکلی ایجاد نخواهد شد؛ زیرا این ماسک برخلاف بسیاری از ماسکهای دور انداخته شده، آلودگی را در خود حفظ نخواهد کرد.”
بر اساس شنیدهها این ماسک هنوز بهصورت انبوه تولید نشده است؛ بنابراین در حال حاضر مشتریان قادر به خریداری آن از فروشگاهها نیستند. همچنین نکته مهم دیگری که بایستی به آن توجه کرد این است که محققان کماکان نیازمند انجام بررسیهای مشابه روی این ماسکها هستند. با اینحال طرح مفهومی فوق امیدوارکننده بهنظر رسیده و احتمالا به تولید ماسکهای موثرتر در آینده کمک خواهد کرد.
نوشته محققان موفق به تولید ماسکی با قابلیت خنثیسازی بیماری کووید 19 شدند اولین بار در اخبار فناوری و موبایل پدیدار شد.