مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز: دستگاه‌های استخراج به شبکه برق کشور آسیب می‌زنند

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز با اعلام افزایش ۱۸ درصدی مصارف برق صنعتی گفت که دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتال (ASIC) آسیب جدی به شبکه برق وارد می‌کنند.
 
به گزارش روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق تبریز، عادل کاظمی بیان کرد: با بررسی‌های انجام شده در خصوص تعرفه‌های صنعتی، مشخص شده است ۱۸ درصد مصرف انرژی، نسبت به سال گذشته افزایش یافته، این در حالی است که فعالیت صنایع نسبت به سال‌های مشابه رشد قابل ملاحظه‌ای نداشته اند.
 
وی در خصوص دستگاه‌های ماینر اظهار داشت: دستگاه‌های ماینر (تولید ارز دیجیتال)، دارای توان مصرفی برق در رنج‌های مختلف تا چندین کیلووات هستند که کاربران این دستگاه‌ها بطور عمده با استفاده از انشعابات غیرمجاز و با استقرار تجهیزات در کارگاه‌ها اقدام به انشعاب‌گیری از شبکه فشار ضعیف می‌کنند.
 
وی با اشاره به اینکه ظرفیت فعلی تاسیسات برق، حتی در صورت داشتن انشعاب قانونی برای راه اندازی و بهره برداری این دستگاه‌ها توان پاسخگویی و تامین بار مورد نیاز را ندارد، ادامه داد:
 
استمرار این وضعیت و بالا رفتن مصرف انرژی در نقاط مختلف شبکه باعث اختلال و آسیب دیدگی شبکه برق و بروز مشکلاتی در تداوم برق‌رسانی خواهد شد.
 
کاظمی با اشاره به لزوم کاهش تلفات انرژی الکتریکی خاطرنشان کرد: استفاده از انشعابات غیرمجاز باعث افزایش تلفات انرژی و افت ولتاژ برای مشترکین واقعی می‌شود.
 
وی با اشاره به نزدیک شدن پیک تابستان ۹۸ بیان کرد: با توجه افزایش دمای هوا، مصرف بالای این دستگاه‌ها در کنار استفاده از وسایل سرمایشی، شهروندان و شرکت برق تبریز را با مشکلات جدی مواجه می‌کند.
 
وی اعلام کرد: امور برق اندیشه تعدادی واحد را که در شهرک مدنی از دستگاه‌های ماینر بهره‌برداری می‌کردند، شناسایی و نسبت به جمع‌آوری انشعابات غیرمجاز آنان اقدام کرده است.
 
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز راه حل هایی را برای رفع این معضل ارائه داد و گفت: شرکت مادر تخصصی توانیر باید طرحی را برای شرکت‌های توزیع ارائه کند تا طبق تعرفه مصرفی خاص، این گونه انشعابات به صورت قانونی و با تعرفه مشخص به متقاضیان واگذار شود تا از سوء استفاده های غیرقانونی جلوگیری شود.