مدیرعامل IBM: کمبود تراشه تا چند سال ادامه خواهد داشت

 
 
جیم وایت‌هرست، مدیرعامل شرکت IBM در مصاحبه‌ای اعلام کرد که تا چند سال آینده، مشکل کمبود تراشه برطرف خواهد شد.
 
وایت‌هرست در گفت‌وگو با شبکه BBC، صحبت‌هایی را در خصوص آینده تولید تراشه و تاثیر همه‌گیری ویروس کرونا بر این صنعت مطرح و عنوان کرد که به زودی و ظرف چند سال آینده، بحران کمبود تراشه مرتفع خواهد شد.
 
پیش از اظهارات مدیرعامل IBM، مدیران شرکت‌های اینتل و انویدیا نیز از پایان مسئله کمبود تراشه در آینده نزدیک خبر داده بودند. وایت‌هرست در بخش دیگری از صحبت‌های خود عنوان کرد: فاصله زیادی میان محل توسعه فناوری، وارد شدن به مرحله تولید و عرضه به بازار وجود دارد.
 
حال با توجه به آغاز تزریق واکسن کرونا به مردم جهان و احتمال عادی شدن شرایط در آینده‌ای نه‌چندان دور، باری دیگر شاهد بازگشت صنعت تولید تراشه به روند قبلی آن خواهیم بود. همانطور که پیشتر نیز در خبرها آمده بود، IBM به‌تازگی از اولین تراشه 2 نانومتری جهان رونمایی کرد و گام بزرگی را برای تحولی عظیم در این حوزه برداشت.
 
البته این فناوری به این زودهای در دل محصولات هوشمند تعبیه نخواهد شد. اما وایت‌هرست معتقد است که صنعت تولید تراشه می‌بایست در این دوران که با کمبود مواجه است، به فکر راهکارهایی چون استفاده مجدد و افزایش طول عمر تراشه‌ها باشند.
 
اگرچه مشکلات در زنجیره تامین قطعات، تنها یکی از موارد منتج به کمبود تراشه در جهان بوده؛ عامل دیگر افزایش تقاضا برای این محصول است. اخیرا انجمن صنعت محصولات نیمه‌هادی با انتشار گزارشی نوشت که میزان درآمدهای ناشی از فروش تراشه در سه ماهه نخست سال 2021، با رشدی 17.8 درصدی در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته مواجه بوده است.
 
طبق گزارش مرکز تحقیقاتی IDC، بخش زیادی از تقاضا برای تراشه‌ها، به سیستم‌های کامپیوتری و گوشی‌های هوشمند برمی‌گردد. افزایش تولید این محصولات در طی ماه‌های اخیر سبب کاهش کارت‌های گرافیک، کنسول‌های بازی، لپتاپ‌ها و حتی خودروها شده است.
 
از جمله شرکت‌هایی که تحت تاثیر کمبود تراشه در جهان قرار گرفته، می‌توان به اپل اشاره کرد که طبق گزارش‌های اخیر، عرضه مک بوک پرو و آیپد این شرکت به دلیل نبود قطعات مورد نیاز به تعویق افتاده است. سامسونگ نیز با چنین مشکلی دست‌وپنجه نرم می‌کند و اعلام کرد که یک عدم توازن جدی را در عرضه و تقاضا شاهدیم.