مروری بر اخبار جنجالی هفته: از خرید واکسن کرونا روسی توسط ایران تا تاخیر در برنامه ارسال انسان به فضا

با رسیدن به روز پایانی هفته، قصد داریم تا مروری بر اخبار مهم، جنجالی و پربازدید داخلی طی هفته گذشته داشته باشیم. در هفته گذشته اخبار مربوط به خرید واکسن کرونا روسی نیک وی توسط ایران، ارسال انسان به فضا در سال 1410 و احتمال رایگان شدن اینترنت برای معلولین، جزو پر بازدیدترین اخبار بودند.

در ادامه اخبار پربازدید و جنجالی هفته را مشاهده می‌کنید که با کلیک بر روی هر یک، می‌توانید متن کامل خبر را بخوانید:

ایران واکسن کرونا اسپ‎‏وتنیک وی را خریداری کرد؛ هر آن چیزی که باید در مورد این و‎اکسن روسی بدانید

ایران واکسن روسی اسپوتنیک وی را خریداری کرد، در این مطلب تمام نکاتی که باید در مورد این واکسن بدانید را ذکر خواهیم کرد.


ماهواره‌های ایران به دلایل سیاسی پرتاب نمی‌شوند

طبق اعلام دکتر محسن شاطر زاده، قائم مقام سابق امور بین الملل سازمان فضایی ایران، ماهواره‌های بسیاری در کشور تولید شده‌اند اما به دلایل سیاسی مورد استفاده قرار نگرفتند. شاطر زاده با بیان توانمندی‌های ایران در حوزه فضایی اعلام کرد: ما در ایران 10 دانشکده هوافضا، 4 هزار دانشجو در رشته‌های هوافضا، 1200 فارغ التحصیل این رشته، بیش از 80 آزمایشگاه تحقیقات فضایی و 70 شرکت خصوصی در زمینه هوافضا داریم، همچنین در  ۱۶ سازمان بین‌المللی فضا عضو هستیم و از کشورهای توانمند در این صنعت به شمار می‌رویم.


اولین محموله واکسن روسی کرونا تا 22 بهمن وارد کشور می‌شود

طبق برنامه دولت و وزارت بهداشت، همگام با حمایت از تولید واکسن ویروس کرونا در داخل کشور، برای افزایش ایمنی عمومی و کاهش مرگ و میر ناشی از کرونا، برنامه خرید واکسن کرونا از کشورهای خارجی مورد بررسی قرار گرفت. پس از سخنان رهبر مبنی بر عدم نیاز ایران به واکسن آمریکایی و انگلیسی، خرید واکسن فایزر آمریکا از طریق کواکس منتفی شد، پس از آن کشورهای روسیه، چین و حتی هند به عنوان گزینه‌های بعدی خرید واکسن مطرح شدند.


برنامه ارسال انسان به فضا از ایران به سال 1410 موکول شد!

هفته گذشته همزمان با روز فناوری فضایی، در حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، رئیس پژوهشگاه فضایی و رئیس پژوهشگاه هوافضا، از دستاوردهای جدید فضایی کشور رونمایی شد. فتح الله امی در این مراسم اعلام کرد: کپسول زیستی آماده آزمایش تا فاصله 130 کیلومتری زمین است، پژوهشکده زیست فضا مدت‌هاست برای مهیا ساختن زیر ساخت‌های ارسال موجود زنده به فضا تلاش می‌کند، تاکنون توانسته‌ایم میمون به فضا ارسال کنیم، بر اساس سند تدوین شده فضا تا سال 1404 باید انسان به فضا ارسال می‌کردیم اما به دلیل مشکلاتی که به وجود آمد، ارسال انسان به فضا به سال 1410 موکول شد.


دومین واکسن کرونا ایرانی مجوز آزمایش انسانی را دریافت کرد

موسسه واکسن سازی رازی موفق به دریافت مجوز آزمایش بالینی واکسن کرونا شد، این واکسن که با نام رازی کوو پارس شناخته می‌شود با تلاش دانشمندان و محققان موسسه رازی تولید شده و به مرحله آزمایش انسانی رسیده است. به این منظور تفاهم نامه همکاری مشترک میان موسسه رازی و دانشگاه علوم پزشکی ایران به امضا رسید.


پردانلودترین اپلیکیشن‌های مایکت در دوران کرونا

فروشگاه نرم افزاری مایکت که به عنوان یکی از بزرگ‌ترین مارکت‌های اندروید در ایران شناخته می‌شود، به تازگی آماری مربوط به پردانلودترین اپلیکیشن‌‌ها در این استور را منتشر کرده است. بر این اساس همانطور که واتساپ به عنوان محبوب‌ترین پیام‌رسان در جهان شناخته می‌شود، میان کاربران ایرانی هم محبوبیت زیادی دارد و این پیام‌رسان طی یک سال گذشته بیش از 6 میلیون بار در مارکت دانلود شده است.


ایران ظرفیت تولید سالانه 42 هزار بیت کوین را دارد!

طبق اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت، از ابتدای آذرماه سال گذشته تا پایان دی ماه سال جاری، 1870 مورد ثبت نام برای صدور مجوز استخراج ارز دیجیتال در سامانه بهین یاب ثبت شده است. از این تعداد 1380 مورد موفق به دریافت مجوز شدند که ظرفیت کلی آن‌ها 76 تراهش بر ثانیه معادل 1700 مگاوات است.


احتمال رایگان شدن اینترنت برای معلولین

محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات با ارسال توییتی در جواب وحید رجب‌لو، جوان نخبه و معلول کشور، از احتمال رایگان شدن اینترنت برای معلولان خبر داد. وحید رجب‌لو که به عنوان کارآفرین و بنیان‌گذار استارتاپ در حوزه توانمندی معلولان شناخته می‌شود، دو روز پیش در پیام توییتری با اعلام مشکلات متعدد معلولان در جامعه از وزیر ارتباطات درخواست کرد تا هزینه‌های اینترنت برای این قشر رایگان شود.


شکایت کاربران از عدم رعایت ترافیک نیم‌بها برای رسانه‌های صوت و تصویر

در چند وقت اخیر کاربران زیادی نسبت به تعرفه ترافیکی برخی از سرویس‌های صوت و تصویر ایرانی اعتراض داشتند، طبق دستور العمل ابلاغی به اپراتورها، مصرف اینترنت سرویس‌های صوت و تصویر داخلی باید نیم‌بهاء محاسبه شود اما در روزهای اخیر شکایات فراوانی مبنی بر عدم رعایت تعرفه نیم‌بهاء برای سرویس‌های صوت و تصویر داخلی به معاونت تنظیم بازار و توسعه کسب و کار ساترا رسیده و این معاونت پیگیر حقوق کاربران خواهد بود.


بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای به دنبال رفع مشکلات گیمرها و استریمرهای ایرانی

اینکه گیمرهای ایرانی برای انجام بازی‌های مختلف با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند، داستان تازه‌ای نیست. به طور کلی در کشور ما توجه زیادی به فرهنگ سازی، تولید، پیشرفت و ساختار بازی‌های ویدیویی نمی‌شود اما با این وجود برخی اخبار نشان دهنده توجه بیشتر مسئولین نسبت به توسعه دهندگان و گیمرهای بازی‌های ویدیویی است و امید فعالان این صنعت را نسبت به آینده افزایش می‌دهد.


تعرفه پهنای اینترنت زیرساخت کاهش یافت؛ آیا تعرفه اینترنت برای مصرف کننده کاهش می‌یابد؟

طبق اعلام حسین فلاح جوشانی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور، تعرفه پهنای باند اینترنت زیر ساخت 25 درصد ارزان شد. شرکت ارتباطات زیر ساخت اینترنت را به اپراتورها می‌فروشد و از این پس تعرفه اینترنت پهنای باندی که در اختیار اپراتورها قرار می‌گیرد، 25 درصد ارزان‌تر شده است.


وزیر ارتباطات: چاره اصلی کار آزاد کردن فضا برای مردم است!

محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هفته گذشته در برنامه تیتر امشب شبکه خبر در مورد مزایای فضای مجازی و تفاوت این فضا با تلویزیون مواردی را بازگو کرد. جهرمی در مورد برتری‌های فضای مجازی نسبت به تلویزیون ایران گفت: مردم چند شب پیش در فضای مجازی در مورد به صدا درآمدن آژیر هشدار در برخی مناطق و پرواز یک هواپیما صحبت می‌کردند، من در همان لحظه تلویزیون را روشن کردن و تمام شبکه‌ها را گشتم، هیچ شبکه‌ای در مورد این اتفاق صحبت نمی‌کرد، پس از حدود 3 ساعت اولین اخبار در مورد به صدا در آمدن آژیر خطر در تهران اعلام شد.

نوشته مروری بر اخبار جنجالی هفته: از خرید واکسن کرونا روسی توسط ایران تا تاخیر در برنامه ارسال انسان به فضا اولین بار در اخبار فناوری و موبایل پدیدار شد.