مسئول مرکز برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان فناوری اطلاعات: بازی‌های رایانه‌ای تبدیل به رسانه شده است

مسئول مرکز برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان فناوری اطلاعات گفت: بازی‌های رایانه‌ای می‌توانند ابزاری برای ارتقا و فرهنگ‌سازی به شمار آیند و ورود دانشگاه به این عرصه از نگاه حاکمیت از کارهای مدبرانه به شمار می رود.
 
داوود کریم زادگان در نخستین کنفرانس ملی "بازی‌های رایانه‌ای: فرصت‌ها و چالش‌ها" که صبح امروز (چهارشنبه) در تالار دانشگاه اصفهان آغاز شد، اظهار کرد: حیطه فعالیت‌های کشور را به سه دسته کشاورزی، صنعت و خدمات تقسیم می‌کنند؛ در حالی که کشاورزی دارای ارزش افزوده 10.5 درصد و میزان اشتغال 17.5 درصد است. حوزه صنعت نیز دارای ارزش افزوده 40 درصد و میزان اشتغال 34.5 درصد و حوزه خدمات در دو بخش ارزش افزوده و اشتغال دارای رقم 50 درصد است. اما اهمیت بازی‌های رایانه‌ای از آن رو است که بخشی از آن به حوزه صنعت تعلق دارد، ولی عمدتاً با حیطه خدمات مرتبط است.
 
وی افزود: در دهه‌های 1940 و 1950 ثقل صنعت معطوف به حوزه تولید بود و دو بخش دیگر صنعت یعنی نوآوری و فروش و بازاریابی سهم کمتری داشت. از دهه 1970 وضعیت کاملاً بر عکس شد یعنی تلاش عمده در دو بخش نوآوری و فروش دیده شد. بنابراین امروز در حوزه بازی‌های رایانه‌ای نمی‌بایست همت خود را کاملاً متوجه بخش تولید کنیم.
 
مسئول مرکز برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان فناوری اطلاعات گفت: امروز بازی‌های رایانه‌ای فراتر از سرگرمی تبدیل به رسانه شده و در نتیجه بازی‌های رایانه‌ای با خود مؤلفه های بسیاری به همراه آورده‌اند.
 
کریم زادگان افزود: اگر نگرش صحیحی بر بازی‌های رایانه‌ای داشته باشیم، می‌توان ابزاری برای ارتقا و فرهنگ‌سازی داشت و ورود دانشگاه به این عرصه از نگاه حاکمیت از کارهای مدبرانه به شمار می‌آید.
 
بازی‌ دارای بعد فرهنگی است
همچنین امیر رحیمی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان گفت: یکی از حوزه‌هایی که در زندگی پرسرعت امروز نقش دارد، رسانه است؛ حوزه‌ای که سن و سال نمی‌شناسد.
 
وی تصریح کرد: رسالت دانشگاهیان رشد خردگرایی در جامعه است، از این رو تاکید بیشتر ما در حوزه بازی‌های رایانه‌ای مباحث محتوایی است؛ زیرا بازی‌ها علاوه بر جنبه سرگرمی دارای بعد فرهنگی نیز هستند. پس ضروری است که تولید این بازی‌ها مطابق با نیازهای کشور هدف‌گذاری شود تا در بینش، اخلاق و کردار جامعه تأثیر مثبت داشته باشند.
 
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان افزود: دانشگاه‌ها در حیطه سیاست‌گذاری می‌توانند کمک کنند و تاکید ما بر تداوم این همایش در سال‌های آینده است.
 
ارایه 100 مقاله
همچنین جواد راستی، دبیر اجرایی کنفرانس ملی بازی‌های رایانه‌ای گفت: امروز در عرصه فناوری اطلاعات، بازی‌های رایانه‌ای عرصه‌ای جذاب و درآمدزا به شمار می‌آید، اما در ایران در زمینه آموزش و پژوهش بازی‌های رایانه‌ای که ورای تولید قرار دارد، کار چندانی نشده است.
 
وی اظهار کرد: در خصوص ورود دانشگاه به عرصه‌ای که نگاه‌ها عمدتاً معطوف به بعد سرگرمی آن است، این مطلب قابل توجه است که بخشی از موضوع بازی‌های رایانه به حیطه فرهنگ مرتبط است. همچنین بازی‌های رایانه‌ای در سایر ابعاد یعنی در زمینه‌های آموزشی، درمانی، تبلیغاتی نیز تأثیرگذار است.
 
دبیر اجرایی کنفرانس ملی بازی‌های رایانه‌ای اضافه کرد: دانشگاه اصفهان با دارا بودن رشته‌های متعدد در دو زمینه فنی و انسانی از دانشگاه‌های جامع به حساب می‌آید که می‌تواند کمک شایانی در این عرصه داشته باشد.
 
راستی تصریح کرد: این کنفرانس دارای چند رویداد جانبی از جمله نمایشگاه بزرگ بازی‌های رایانه‌ای در ارگ جهان‌نما است که تا 30 بهمن ادامه دارد، برگزاری کارگاه‌های آموزشی و برگزاری لیگ بازی‌های رایانه‌ای که در دهه فجر انجام شد.
 
وی در خصوص تعداد مقالات این کنفرانس گفت: 140 مقاله به این کنفرانس رسید که پس از داوری 100 مقاله پذیرش و به صورت شفاهی یا به شکل پوستر ارایه خواهند شد.