ممنوعیت دو پژوهشگر ایرانی و اختلال در جلسه ICANN به دلیل محدودیت‌های مسافرتی دولت ترامپ

آیکان سازمانی غیرانتفاعی که از مسئولیت‌های اصلی آن مدیریت واگذاری نام‌های دامنه و آدرس‌های پروتکل وب جهانی (اینترنت) است، به دلیل محدودیت‌های اعمال شده توسط ترامپ با مشکل مواجه شده است.
 
ممنوعیت ورود حداقل دو عضو ارشد متولد ایران به جلسه‌های حیاتیICANN: ممنوع الورود شدن افراد از هفت کشور مسلمان به آمریکا توسط دولت ترامپ سبب‌شده است که شرکت‌های بین‌المللی فناوری با مشکل مواجه شوند. به گزارش نشریه الکترونیک ترند؛ دو نفر از متخصصینی که با آیکان همکاری می‌کنند اعلام کرده‌اند که قادر به شرکت در جلسه‌های مختلف نیستند زیرا امکان ورود به آمریکا را ندارند.
 
آیکان سازمانی غیرانتفاعی است که از مسئولیت‌های اصلی آن مدیریت واگذاری نام‌های دامنه و آدرس‌های پروتکل وب جهانی (اینترنت) است، به دلیل محدودیت‌های اعمال شده توسط ترامپ با مشکل مواجه شده است.
 
کاوه رنجبر که از مدیران ارشد RIPE NCC و همچنین از اعضای هیئت مدیره ICANN در اروپا است، نخواهد توانست در جلسه‌های این سازمان حضور پیدا کند. او یکی از بیست عضو هیئت مدیره آیکان است.
 
جیمز کول مدیر رسانه‌ای آیکان در بیانیه‌ای اعلام کرده است که «در تلاش است اثر حضور نداشتن اعضای هیئت مدیره و کارمندان در جلسه‌ها را ارزیابی کنند و تمام کاری که از دستشان برمی‌آید را برای حفظ گشودگی و دسترس‌پذیری آیکان برای همه افراد انجام دهند».
 
رنجبر که در ایران به دنیا آمده است، در هلند زندگی می‌کند و مدیر ارشد فناوری اطلاعات RIPE NCC است.
 
وی، در روز دوشنبه نتوانست به لس آنجلس مسافرت کند؛ او پس از مشورت با وکلای آیکان با خطوط هوایی موردنظر تماس گرفته بود ولی آن‌ها اطلاع داده بودند که قادر به پذیرفتن او نیستند.
براساس بیانیه وزارت دفاع ملی آمریکا، آنها در تلاش هستند که به مسافران ممنوعه اجازه سوار شدن به هواپیما را ندهند.
 
 
فرزانه بدیعی، رئیس هیئت کارمندان غیرتجاری آیکان و یکی از پژوهشگرهای مؤسسه فناوری جورجیا نیز اعلام کرده است که نمی‌تواند در شورای آیکان که در مارس ۲۰۱۷ در کوپنهاگ برگزار می‌شود شرکت کند.
 
بدیعی به عنوان مدیر پروژه حاکمیت اینترنت مشغول به فعالیت شد. او پس از تمام کردن دکتری خود در آلمان ویزای آمریکایی گرفت و در حال حاضر به گفته خودش در آمریکا گرفتار شده است زیرا می‌ترسد که در صورت خروج از این کشور، اجازه بازگشت نداشته باشد.
 
او در مصاحبه‌ای گفته است که «هرچند تلاش خود را می‌کنم که از راه دور در جلسه‌ها شرکت کنم، حضور من به عنوان رئیس هیأت امری ضروری بود».
 
رنجبر نیز اشاره کرده است که احتمالا مجبور خواهد بود در کنفرانس گروه کاری مهندسی اینترنت (IETF) که در مارس در شیکاگو برگزار می‌شود به صورت مجازی حضور داشته باشد. با این وجود، او عضوی از کمیته اجرایی است.
 
هرچند این ممنوعیت‌ها امری فاجعه‌بار است، بسیاری از مسئولان در تلاش هستند که کنفرانس‌های خود را به اروپا و کانادا منتقل کنند. رنجبر اطمینان دارد که در آینده برای برگزاری اینگونه رویدادها کسی سراغ آمریکا نخواهد رفت.